Τι είναι το Eight Minute Deadline;

Τι είναι το Eight Minute Deadline; Facebook Twitter
1

Η Ζίνα Παπαδοπούλου και ο Πέτρος Παπαδόπουλος έφτιαξαν ένα νέο animation μικρού μήκους. 

 

Κρατάει, όπως λέει και ο τίτλος του, οκτώ λεπτά. Βραβεύτηκε ως Καλύτερη Ταινία από το Federation of Cinematographic Clubs, και διακρίθηκε ως το Καλύτερο Animation στο 35ο Φεστιβάλ Δράμας. 

Η πρεμιέρα του έγινε στο Montreal World Film Festival, και σε λίγες ημέρες θα παιχτεί και στο Animasyros, στην Ερμούπολη της Σύρου.

 

Να το τρέιλερ:

Μιλήστε μου λίγο για το συγκεκριμένο φιλμ. Από πού ήρθε η έμπνευση;
 

Η ταινία Eight-minute Deadline διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό κόσμο όπου όλοι ταξιδεύουν μόνοι τους, πάνω σε μονότροχα ποδήλατα. Ο κεντρικός ήρωας, ένας ταχυδρόμος, καλείται να παραδώσει ένα γράμμα μέσα σε 8 λεπτά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής βρίσκεται σε δίλημμα. Πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο καθήκον και το συναίσθημα.
Η αρχική ιδέα προέκυψε ύστερα από μια πτώση που είχε ο Πέτρος από ένα μονότροχο ποδήλατο. Αυτό μας οδήγησε να δούμε το μονότροχο ποδήλατο μεταφορικά ως σύμβολο ανισορροπίας και μοναξιάς.

 

Πώς ήταν η συνεργασία με αληθινούς ηθοποιούς για τις ανάγκες όμως μιας ταινίας animation;
 

Απρόβλεπτη και δημιουργική σίγουρα. Ο ηθοποιός με το ταλέντο και το ένστικτό του, φωτίζει πλευρές που πολλές φορές σκηνοθετικα αλλά και σεναριακά, μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί. 
Είμαστε τυχεροί που συνεργαστήκαμε με δύο τόσο ταλαντούχους ηθοποιούς όπως είναι ο Ευριπίδης Λασκαρίδης και η Βάσω Καβαλιεράτου. Δούλεψαν με πολύ αγάπη και πάθος. Μαζί μοιραστήκαμε ένα όραμα.

 
 
 
 
Ο έρωτας σταματάει ή επιταχύνει το χρόνο;

 

Ο έρωτας, ή καλύτερα η αληθινή αγάπη, σταματάει το χρόνο. Είναι τόσο δυνατό το συναίσθημα της αγάπης που κάνει την κάθε στιγμή να αξίζει όσο μία αιωνιότητα.

Τι αισθάνεστε ότι προσφέρει σ' έναν καλλιτέχνη το animation;

 

Το animation δίνει τη δυνατότητα στον καλλιτέχνη να δημιουργήσει πέρα από τα όρια του ρεαλιστικού. Ο μόνος περιορισμός είναι η ίδια μας η φαντασία και οι ώρες της ημέρας που δε φτάνουν.

Ποια είναι η πιο περήφανη στιγμή της καριέρας σας;
 
Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε μια σημαντική στιγμή, καθώς κάθε επιβράβευση είναι σημαντική για μας. Μας δίνει θάρρος και κουράγιο να συνεχίσουμε την απαιτητική αυτή τέχνη του animation.
 
Αν είχατε μπάτζετ δισεκατομμυρίων -τα λεφτά δεν ήταν πρόβλημα δηλαδή- τι θα ονειρευόσασταν να δημιουργήσετε;

 

Το όνειρό μας είναι να δημιουργήσουμε μια παιδική σειρά που να συνδυάζει κινούμενο σχέδιο με έργο, με πολύ φαντασία και σουρεαλιστική διάθεση. Για την ακρίβεια έχουμε ήδη φτιάξει τον πιλότο για αυτή την εκπομπή, αλλά δυστυχώς μας πρόλαβε η οικονομική κρίση. Εάν υπήρχε το κατάλληλο μπάτζετ θα την προχωρούσαμε, προς το παρόν όμως μπορούμε μόνο να ονειρευόμαστε!

 
 
Πείτε μου λίγα λόγια και για το Φεστιβάλ ανιμασύρος στο οποίο θα παιχτεί το φιλμ σας.
 
Είναι όμορφο τέτοια φεστιβάλ να γίνονται μακριά από την Αθήνα, πόσο μάλλον σε ενα πανέμορφο νησί όπως η Σύρος. Ταυτόχρονα μας δίνεται η δυνατότητα να γνωριστούμε με άλλους καλλιτέχνες απο την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Στο φεστιβάλ έχουμε συμμετάσχει και παλαιότερα και μόνο καλά εχουμε να θυμηθούμε απο την εμπειρία μας αυτή. Για όσους αγαπούν το σινεμά και το animation, σας συνιστούμε να μην το χάσετε!
Τι είναι το Eight Minute Deadline; Facebook Twitter
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια