ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Οι σκύλοι και τα δίποδα της παραλίας

Οι σκύλοι και τα δίποδα της παραλίας Facebook Twitter
31

Το Σάββατο σε μια παραλία της Αθήνας. Ένας σκύλος μπαίνει στη θάλασσα μαζί με τον ιδιοκτήτη του. Μαζί με τον άντρα μπαίνει ένα ζευγάρι. Η γυναίκα αρχίζει να φωνάζει στον ιδιοκτήτη του σκύλου, ότι ο σκύλος είναι γεμάτος μικρόβια, ότι μολύνει την θάλασσα, ότι απαγορεύεται να κολυμπάει δίπλα σε ανθρώπους (σ.σ αρκετά μακριά από το ζευγάρι). Ο ιδιοκτήτης του σκύλου στην αρχή της μιλάει ήρεμα. Της λέει ότι έχει κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια, ότι δεν απαγορεύεται να κολυμπάει στην θάλασσα και ότι από την στιγμή που δεν τους ενοχλεί δεν υπάρχει θέμα. Μετά παρεμβαίνει ο άντρας από το ζευγάρι και κουβέντα στην κουβέντα οι δυο άντρες παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Ας το πω ξεκάθαρα γιατί δεν έχω άλλο τρόπο: Οι τελευταίοι που μπορούμε να μιλάμε για «μολύνσεις της παραλίας από τα μικρόβια των ζώων» είμαστε τα δίποδα. Τα δίποδα που αφήνουμε κουτάκια, πλαστικά, μπουκάλια μπύρας, χρησιμοποιημένες καπότες, ότι βρώμα θες στο πέρασμα μας.

Τα δίποδα που κατουράμε μέσα στις θάλασσες και το περνάμε και για μαγκιά. Τα δίποδα που χτίζουμε το «φτωχικό μας» μέχρι το κύμα και δεν το ονομάζουμε αυθαιρεσία αλλά «ανάγκη». Τα δίποδα που χαλάμε το φυσικό τοπίο τοποθετώντας πλαστικές καρέκλες, μαξιλάρες για να αισθάνονται οι μικροαστοί δήθεν αριστοκράτες για ένα Σαββατοκύριακο, που σβήνουμε τις γόπες στο απέραντο τασάκι που λέγεται παραλία.

Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλούν για μολύνσεις των ζώων στην παραλία είναι οι άνθρωποι που αδειάζουν ότι απόβλητο έχουν μέσα στο νερό.

Ας μην πιάσουμε βέβαια την μόλυνση της αισθητικής στην παραλία από τους ανθρώπους. Εκεί και το τελευταίο αδέσποτο είναι καλύτερο από μερικούς

Υ.Γ

 

Δεν έχω υπάρξει ποτέ ιδιοκτήτης ζώου

 

 

ΥΓ2

 

Θα ακουστεί περίεργο αλλά αυτοί που παίρνουν τα σκυλιά τους στην παραλία για εμένα είναι οι πιο υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων. Είτε δεν έχουν που να τα αφήσουν και επωμίζονται τις ευθύνες της συνύπαρξης είτε βλέπουν ότι το σκυλί περνάει και αυτό καλά στη θάλασσα και θέλουν να του δώσουν λίγη χαρά, ότι από τα δυο και αν συμβαίνει δείχνουν ότι είναι υπεύθυνοι απέναντι στο ζώο.

31

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

15 σχόλια
Είχαμε ένα χάσκι και πριν χρόνια το πήρε ο πατέρας μου σε μια ερημική παραλία σχετικά.Ο σκύλος ξετρελάθηκε και βούταγε σαν τρελός χωρίς να ενοχλούμε κανέναν.Έρχετε λοιπόν ένας τύπος και κάνει παρατήρηση στον πατέρα μου(βρήκε ανθρωπο) για το ζώο οτί βρωμίζει την θάλασσα και τα σχετικά και του λέει το επικό: Για δείξε μου τα δόντια σου να τα συγκρίνουμε με του σκύλου να δούμε ποιός είναι πιο καθαρός.
Να μην πούμε για κάτι ''εξυπνες'' μητέρες που έχει τύχει να δω πανω απο δυο φορές, οπου βαζουν τα μικρα τους να κάνουν το χοντρο στη θάλασσα... Τα σκυλιά δε μας μολύνουν, όταν ειναι καθαρά, έτσι και οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι μολύνουμε κυρίως τις παραλίες.
Διαβασα το θέμα και τις σχετικές εγκυκλίους, καθώς και το νόμο. Γενικό συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσει κανείς, γιατί από τους παραπάνω δε βγάζει κανείς άκρη, καθώς όλοι μπερδεύουν αυτό που θέλουν με το νόμιμο: - οι σκύλοι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ στις παραλίες, οργανωμένες και μη, αρκεί να είναι με λουρί και να μην ενοχλούν (και ο ιδιοκτήτης να είναι εφοδιασμένος με βιβλιάριο υγείας)- οι σκύλοι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ στις παραλίες γενικώς, όπου υπάρχουν άλλοι λουόμενοι, επιτρέπεται να κολυμπούν στις παραλίες όπου δεν υπάρχουν άλλοι λουόμενοι...Αυτό είναι με 2 λέξεις το τι ΙΣΧΥΕΙ.
Εμ πληροφοριακά προς όλους τους αναγνώστες: Τα ούρα του ανθρώπου είναι το πιό στείρο πράγμα που παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός. Δεν περιέχει ούτε ΜΙΣΟ βακτήριο, μικρόβιο η άλλη παθογόνο ουσία. Μόνον εαν ο άνθρωπος πάσχει από κάποιας μορφής ασθένεια ή μόλυνση τότε μόνο αυτή ίσως καταλήξει στα ούρα.
Ναι, ισχύει αυτό. Αλλά μόνο γιά το δευτερόλεπτο που βγαίνουν από το σώμα μας. 1-2 λεπτά αργότερα, τα ούρα είναι γεμάτα βακτηρίδια (σήψη).Παρεπιπτόντως, το ότι τα ούρα είναι το "πιό στείρο πράγμα, χωρίς ούτε μισό βακτήριο" δεν ισχύει μόνο γιά τους ανθρώπους. Ισχύει και γιά τους σκύλους.Αν λοιπόν κάποιος θεωρεί λανθασμένα ότι τα ούρα είναι μολυσμένα και θα τον βλάψουν, πρέπει να απαγορέψει την είσοδο των ΑΝΘΡΩΠΩΝ στην θάλασσα (οι σκύλοι είπαμε δεν μπορούν να κατουρήσουν στο νερό).Αν τώρα κάποιος θεωρεί σωστά ότι τα ούρα είναι στείρα και απαλλαγμένα μικροβίων, τότε γιατί απαγορεύεται να κολυμπούν οι σκύλοι;Οπως και να το θεωρήσουμε, αυτή η ελληνική ηλιθιότητα της απαγόρευσης των σκύλων στην θάλασσα δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Οντως ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται να μπει το σκυλί στην θάλασσα, αν υπάρχουν άλλοι λουόμενοι που ενοχλούνται.Και προφανώς, όλο και κάποιος πανηλίθιος βλαχομπαρόκ θα βρεθεί που θα ενοχλείται.Κατά μιά εντελώς σατανική σύμπτωση, ο νόμος περί απαγόρευσης των σκυλιών στην θάλασσα είναι ο *μοναδικός* ελληνικός νόμος που τηρείται. Απαρέγγλιτα, αυστηρότατα, παντού και πάντα.Ο έλληνας μπορεί να ανέχεται να του γεμίζουν την χώρα με σκουπίδια και τσιμέντο, μπορεί να ανέχεται να τον κατακλέβουν τα λαμόγια, μπορεί να ανέχεται να του καπνίζει ο άλλος μέσα στα μούτρα σε όλους τους δημόσιους χώρους και τα μαγαζιά (καρκίνος φίλε - εγγυημένα). Αλλά στο θέμα του σκύλου που μπαίνει στην θάλασσα δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Όταν μπαίνει σκύλος στην θάλασσα, ο ελληνάρας μετατρέπεται σε Ιεραπόστολο της Υγειινής Ζωής. Αφού έχει καπνίσει 2 πακέτα τσιγάρα προηγουμένως και έχει δηλητηριάσει το παιδί του και τους γύρω του.Μπορεί η θάλασσα να έχει 500 δισεκατομμύρια κολοβάκιλλους ανά λίτρο (μάντεψε ποιός τους φέρνει στο νερό) αλλά εμείς φοβόμαστε τον εχινόκοκκο που *ίσως* έχει ο σκύλος.Λίγες τεχνικές λεπτομέρειες γιά εκείνους που φοβούνται τους εχινόκοκκους:α) ο σκύλος δεν μπορεί ποτέ ούτε να κατουρήσει ούτε να χέσει όσο βρίσκεται στο νερό. Κανένας σκύλος. Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, που όλοι κατουράμε.β) αν ο σκυλος εχει εχινόκοκκο, αυτός θα πρέπει να βγει με τα κόπρανα από το έντερο του (δες πληροφορία (α) πιο πάνω). Από μόνος του ο εχινόκοκκος δεν μπορεί. Εκτός αν του δώσουμε βατραχοπέδιλα ;-)γ) Ακόμα και αν ο εχινόκοκκος βγει από το έντερο του σκύλου, δεν μπορεί να επιβιώσει στο θαλασσινό νερό. Το αρμυρό νερό είναι δηλητήριο γιά τον εχινόκοκκο.δ) Ακόμα και αν επιβιώσει, ακόμα και αν καταφέρει να φτάσει στο δικό σου στόμα, δεν μπορείς να κολλήσεις. Ο εχινόκοκκος του σκύλου ΔΕΝ μπορεί να κολλήσει στον άνθρωπο. Δεν διαθέτει την γενετική πληροφορία (με μιά εξαίρεση γιά τον εχινόκοκκο που ζει στα γλυκά νερά του Αμαζόνιου). Τώρα, αν κάποιος διανοητικά και γενετικά συγγενεύει με την αμοιβάδα, τότε όντως, ναι - ο εχινόκοκκος είναι επικίνδυνος.Συμπέρασμα: θα πρέπει να βρουν μιά καλύτερη δικαιολογία γιά αυτήν την ηλίθια απαγόρευση των σκύλων στην θάλασσα.Υ.Γ. Σε όλη την Ευρώπη οι σκύλοι κολυμπάνε ελεύθερα στις παραλίες. Κανένας ευρωπαίος δεν έχει κολλήσει ποτέ τίποτα από σκύλο.Προφανώς οι ευρωπαίοι είναι γενετικά ανώτερες φυλές και έχουν ανοσία στον εχινόκοκκο.
Venom27 σωστός! Κι όμως ως ελληνες βρίσκουμε 1000δες δικαιολογίες/επιχειρήματα γιατι δεν πρεπει να κυκλοφορούν τα σκυλιά μας στις παραλίες! Και ξαναλέω δεν θα πήγαινα ποτε κάπου που θα ενοχλούσε ο σκύλος μου και σίγουρα όχι σε πολυσύχναστη παραλία γιατι σέβομαι τα δικαιώματα που έχουν και οι άλλοι! Αλλά τα δικά μου δικαιώματα; Ποτε και πουθενα ..καταλήγουμε γραφικοί και περίεργοι ... La vita e Bella! :)
Δεν έχουν ανοσία στον εχινόκοκκο οι ευρωπαίοι. Απλά αν έχεις αδήλωτο σκύλο και χωρίς μικροτσίπ έρχεται ο μπόγιας και σου χρεώνει και τα έξοδα "καταστροφής".
Τα περί αδήλωτου σκύλου χωρίς μικροτσιπ ισχύουν ΚΑΙ στην Ελλαδάρα μας. Ο ελληνικός νόμος γιά τα κατοικίδια προβλέπει βαριές ποινές. Αλλά τόσο τον νόμο γιά τα μικροτσιπ, όσο και όλους τους άλλους νόμους - με μοναδική εξαίρεση αυτόν που απαγορεύει τα σκυλιά στο νερό - τον έχουμε γραμμένο κανονικότατα. Είπαμε, ο έλληνας ανέχεται όλες τις παρανομίες. Αρκεί να μην μπαίνει ο σκύλος στη θάλασσα.Αλλά δεν βλέπω τι σχέση μπορεί να έχει το μικροτσιπ με το θέμα μας.Όσο γιά τις ευρωπαϊκές χώρες, δεν ξέρω καμμία που να έρχεται ο μπόγιας και να σου σκοτώνει τον σκύλο. Το ότι θα σου βάλουν πρόστιμο αληθεύει. Και καλά θα σου κάνουν.Αλλά το πρόστιμο θα μπει επειδή τον είχες αδήλωτο. ΟΧΙ επειδή τον έβαλες στην θάλασσα.Σε εξτρήμ περιπτώσεις (όταν κακομεταχειρίζεσαι το ζώο π.χ.) θα σου πάρουν το ζώο και θα το βάλουν σε άσυλο. Αλλά αυτό είναι εντελώς άλλο θέμα.
Ενταξει.....εγραψες ! Και ειναι αυτο που λεω πιο κατω.....ο υπευθυνος Ελληνας ιδιοκτητης σκυλου που θα το παρει στην παραλια και οχι ο Ελληναρας ξερει καλα να σεβεται τον χωρο και τους ανθρωπους γιατι πολυ απλα ειναι πληρως ενημερωμενος και υπευθυνος για το κατοικιδιο του....Απλα πραγματα.Πολυ σωστος...
Απλως αναρωτηθητε..Ποσες φορες εχετε κολλησει καποια αρρωστια απο ζωο και ποσες απο ανθρωπο...Ειναι καιρος να απενοχοποιηθουν τα ζωα για τις δηθεν αρρωστιες που κουβαλανε.Οι παραλιες ανηκουν σε ολα τα πλασματα και υπευθυνος για ολες τις μολυνσεις και καταστροφες ειναι καθαρα ο ανθρωπος
Εχει αλλάξει απο το 2012 ο νόμος που προϋπήρχε απο την εποχή του παππού μου και τα ζώα επιτρέπονται στις παραλίες κάτω απο κάποιες συνθήκες ..κι όχι σε ολες..Αλλωστε για όλα τα πραγματα υπάρχουν νόμοι που όπως είπα και πιο πάνω ισχύουν για το πως βολεύει τον καθένα .. Εμείς έχουμε μόνιμα στο λουρι του σκύλου μας ειδικά σακουλακια για τις ακαθαρσίες του..το ειδικό μπωλ για το νερό του και ο σκύλος μας ειναι μέρος της οικογένειας μας κι όχι ένα ζώο για να λέμε πως έχουμε και απο αυτο.. Μακάρι το πρόβλημα να ήταν τα τετράποδα! :)Παντα φιλικά..
Λυπάμαι που σας χαλάω την ωραία ατμόσφαιρα, αλλά σύμφωνα με τα ισχύοντα για τα ζώα στην παραλία, υπεύθυνο είναι το Λιμενικό και τουλάχιστον στις οργανωμένες παραλίες η παρουσία τους απαγορεύεται.http://www.kynagon.gr/enimerosi/kynagon-news/165-skylos-paralia-nomosΕπίσης εξ όσων γνωρίζω δεν μπορείς να κολλήσεις εχινόκοκκο από αποτσίγαρα ή πεταμένα μπουκάλια μπίρας.Όσο για το πόσο σέβονται οι ιδιοκτήτες (ημίαιμων και ανεκπαίδευτων στην μεγάλη τους πλειοψηφία) σκύλων την καθαριότητα των δημόσιων χώρων και την ησυχία των υπόλοιπων στην Ελλάδα, αυτό είναι σίγουρα μια πολύ πικρή ιστορία και μπορεί κανείς να παραθέσει χιλιάδες δυσάρεστα παραδείγματα από την καθημερινότητά του. Σας θυμίζω απλώς ότι τα "δίποδα" στα οποία αναφέρεστε τόσο απαξιωτικά περιλαμβάνουν και τους ιδιοκτήτες των σκύλων.
To link δεν τα λέει καλά, πλέον μπορείς να εχεις το σκύλο σου μαζί σε όλες τις παραλίες. Το αν θα μπει μέσα στη θάλασσα ειναι άλλο θέμα, αλλά γενικά ναι. http://www.zoosos.gr/article/2223/skulia-sten-paralia-phusika-kai-epitrepetai Για τα υπόλοιπα που λες, δεν αξίζει καν απάντηση.
Αν θες να λαμβάνεις μέρος στις συζητήσεις και μάλιστα με ύφος καλό είναι να ενημερώνεσαι! Ο νόμος επιτρέπει τους σκύλους σε όλες τις παραλίες. .. Επίσης αν το πρόβλημα σου είναι τα ημιαιμα τότε να σου θυμίσω πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν νοιάζονται για την ράτσα του σκύλου γιατί μάντεψε... Η ράτσα δεν το κάνει καλύτερο σκύλο!!! Τώρα αν έχεις πρόβλημα με την ύπαρξη τους στον πλανήτη γη υπάρχουν ωραιότατο πλανήτες που δεν έχει γνωστή η ζωή τετράποδα σε αυτούς άρα be my guest...
Μπα......δεν την χαλας την ωραια ατμοσφαιρα.....σαφως και δεν κολλας απο μπουκαλια η τσιγαρα τιποτα καναν αντιτετανικο ορο μονο μην χρειαστεις να κανεις....Οσα χρονια εχω σκυλο ( απο την ημερα που γεννηθηκα δηλαδη) και οσα ως ενηλικος τον παω στην παραλια παντα διαλεγω ενα μερος πιο απομωνομενο ( συμπτωση.... γνωριζω πολυ κοσμο με ζωακια που κανουν το ιδιο με εμενα) και οπως λεει πολυ σωστα το αρθρο στην παραλια το σκυλι θα το παρει ενας υπευθυνος ανθρωπος που δεν θελει να το παρατησει στο μπαλκονι με τοση ζεστη και θελη να δωσει πολυ χαρα στο ζωντανο ( προσωπικα δεν εχω δει ποτε σκυλι να τρεχει αλλοπροσαλλο σε μια παραλια η να το εχουν τα αφεντικα του εκτος ελεγχου) γιατι ειμαι απολυτα σιγουρος πως ο Ελληναρας που θα παιζει ρακετες διπλα στο κεφαλι μου οση ωρα γουσταρει , θα πεταει τα τσιγαρα του στην αμμο ( κριμα να το πατησει κανα μωρο παιδι δεν ειναι ?) θα πιασει 80 τ.μ. για να απλωσει το μισο ΙΚΕΑ για να απλωθει , θα ριξει το κατουρημα του χαλαρα μεσα γιατι δεν εχουμε μαθει να κανουμε γυμναστικουλα και να παμε 50 μετρα σε καναν ειδικο χωρο που θα εχει αφησει τα παιδια του ελευθερα για να διαβαζει τιποτα να σπανε τα νευρα του μισου κοσμου και αφου τσακωθει για πολιτικα με την παρεα του φωναζοντας λες και περνει την σημαια της αντιστασης κιαι τρεχει προς τον εχθρο ....σιγουρα δεν θα παρει το σκυλι του μαζι γιατι θα προτιμησει να το πεταξει στο μικρο μπαλκονι του που τον αγορασε η τον βρηκε απο γνωστο ψαχνοντας για φυλακα να τον προστατευσει απο ληστες και εχθρους ( ο δικος του ρολος βασικα στην οικογενεια του και οχι του σκυλιου του....) η να το αφησει να τριγυρναει στην γειτονια γιατι δεν θελει να εχει το βαρος του σε μια παραλια που θα παει νακανει ολα τα παραπανω.......Λυπαμαι που σου χαλαω και εγω το ονειρο αλλαο Ελληνας και οχι ο Ελληναρας που θα παρει το σκυλι του στην παραλια εχει μαθει σε ποσοστο 90 % για λογους που αναγραφονται και στο αρθρο σωστα να σεβεται τον χωρο και τους ανθρωπους.
πάντως ο νόμος λέει ότι τα σκυλιά δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα όταν υπάρχουν άλλοι 'λουόμενοι' παρόντες. Το κατά πόσο υπεύθυνος ιδιοκτήτης/περνάει καλά ένα σκυλί στην παραλία, ειδικά αν η άμμος είναι καυτή, δεν υπάρχει σκιά, και το ζώο έχει μεταφερθεί σε ένα ζεστό μεταφορικό μέσο, ...πολύ, μα πολύ σχετικό.
με το συμπάθειο, αλλά όταν πάω στη θάλασσα με στον σκυλάκο μου, έχω a/c στο αυτοκίνητο και καθόμαστε κάτω από ομπρέλα στη σκιά...Φαντάζομαι οτι το ίδιο κάνουν κι όλοι όσοι πανε κάπου με τα σκυλάκια τους.....
Αν δεν απατώμαι ο νόμος λέει ότι όταν υπάρχουν άλλοι λουόμενοι παρόντες το σκυλί πρέπει να είναι με λουρί ακόμα και μέσα στο νερό. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να διώξει έναν ιδιοκτήτη σκύλου με το κατοικίδιο του -αρκεί φυσικά να έχει μαζί και το βιβλιάριο. Είμαι ιδιοκτήτρια 2 σκύλων και το έχω ψάξει το θέμα γιατί έχω κι εγώ λογομαχήσει με ιδιοκτήτη beach-bar. Τώρα αν ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει τα απαραίτητα όσον αφορά την φροντίδα του κατοικίδιου του σε υψηλές θερμοκρασίες -όπως και σε περίπτωση θερμοπληξίας- τότε συμφωνώ μαζί σου, μόνο υπεύθυνος δεν θεωρείται.
Από ότι κατάλαβα από το "ιδιοκτήτης beach bar" πήγες τον σκύλο σου σε ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ παραλία; Αυτό, ναι διώκεται από τον νόμο και ναι, είναι παράπτωμα. Είτε έχεις το βιβλιάριο, είτε το έχεις με το λουρί, ο σκύλος απαγορεύεται να μπει στη θάλασσα όταν υπάρχουν λουόμενοι. Όχι επειδή "έχει μικρόβια" όπως λένε μερικοί, ή επειδή "τα κάνει μέσα στη θάλασσα". Αλλά επειδή δεν νομίζω κανένας να έχει όρεξη να τσακώνεται ε τον κάθε "μικροφοβικό". Αν έκανα λάθος όσο αφορά την οργανωμένη παραλία (αρχή του σχολίου μου) με συγχωρείς.
Εξαιρετικό άρθρο και τοσο familiar to me!!Πέρυσι τέτοιο καιρο, σε άγονη γραμμή εγω και η οικογενεια μου πήγαμε διακοπές σύνολο 5 άτομα .. Ο σκύλος μας ήταν η πρώτη φορα μετα απο 10 χρόνια που τον πήραμε μαζι ( γεράκος) επι 7 μέρες πιάναμε παντα μια άκρη της παραλίας και ο σκύλος μας αν δεν έμπαινε κάποιος απο εμάς στη θάλασσα δεν έμπαινε ούτε αυτός.. Κύριος ούτε ενοχλούσε ούτε γαβγιζε ίσα-ίσα που πολλοί ερχοντοσαν κοντα μας γιατι ήθελαν να τον χαιδεψουν... Εκτός απο 2 "κυρίες" γύρω στα 50-60 που ενώ μας έβλεπαν ολες αυτές τις μέρες αποφάσισαν οτι εκείνη τη μέρα τις ενοχλούσε οτι εχει τρίχα οτι εχει μικρόβια οτι ειναι σκύλος γενικώς!Το αποτέλεσμα να μαλλωσουμε στη παραλία να πάρουν το λιμενικό να μας πάρει ο διοικητής προσωπικά να μας πει να μην προκαλούμε με το σκύλο μας... Το κερασάκι; Οι "κυρίες" φεύγοντας φώναζαν " ξέρεις ποια είμαι εγω;;; Τωρα θα σου πω" Πολιτισμός στην Ελλάδα ειναι όπως και οπότε βολεύει τον καθένα!Αλλοι δεν θέλουν τα παιδια άλλοι δεν θέλουν τα σκυλιά αλλα όταν πρόκειται για τους ίδιους τότε όλα αλλάζουν .. Καλές διακοπές σε όλους με ή χωρίς τετράποδους φίλους!
Στά πάρκα στίς πλατείες τα άλσοι στά πεζοδρόμια δέν μπορείς να περπατήσεις από τις ακαθαρσίες τών σκύλων. Φαντάζομαι αυτοί που πάτησαν οχι είναι υπεύθυνοι καί περήφανοι ιδιοκτήτες σκύλων!
Το ενδεχόμενο οι ακαθαρσίες να είναι από αδέσποτα ούτε σου περνάει από το μυαλό δηλαδή ε;Είμαι ιδιοκτήτης σκύλου και περήφανος όπως ειρωνικά αναφέρεις,και ξοδεύω λίγα ευρώ κάθε μήνα για πλαστικά σακουλάκια όχι για τους ξινούς και για την γκρίνια τους,αλλά γιατί όντως είμαι υπεύθυνος ιδιοκτήτης και δεν θέλω εγώ να γίνω η αιτία κι άλλοι ξινοί να γκρινιάζουν για τους σκύλους!
Υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι και μαζεύουν τα περιττώματα των σκύλων τους. Είτε είναι σε πάρκα, σε πλατείες, στα άλση ή ακόμα και στα πεζοδρόμια όπως λες. Αυτοί που λένε "Έχω σκυλί, το βγάζω δύο φορές τη μέρα βόλτα του κάνω και τα εμβόλια. Είμαι υπεύθυνος." αλλά παρ' όλα αυτά ΔΕΝ μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους ΑΥΤΟΙ ναι, δεν είναι υπεύθυνοι.