Τον νεοναζισμό δεν τον πολεμάς με τα όπλα του

Facebook Twitter
110

Είδα στο X-press το βίντεο που ανέβηκε στο youtube με τον «αιμόφυρτο φασίστα που κρύφτηκε στου Μπαιρακτάρη και τον έσωσαν οι μετανάστες».

 

Μερικές σκέψεις

 

 

 

1.

Στο βίντεο βλέπουμε έναν άνθρωπο αιμόφυρτο. Δεν έχει σημασία αν είναι «φασίστας» ή οτιδήποτε άλλο. Σημασία έχει ότι είναι ΘΥΜΑ. Καταλαβαίνω ότι στο «λαϊκό δικαστήριο» του ίντερνετ είναι μια τέλεια υπόθεση για online ετυμηγορίες τούτο το βαρετό βράδυ Κυριακής. Όμως η πραγματική ζωή δεν είναι « online ετυμηγορίες τα βαρετά βράδια των Κυριακών». Αν επιμένεις: To θύμα έχει το δίκιο με το μέρος του

2.

«Αντιφασιστική επίθεση» γράφει ο τίτλος. Μια από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες είναι ότι μπορείς να πολεμήσεις τον νεοφασισμό με τα όπλα του, δηλαδή τα τυφλά χτυπήματα. Όχι αγαπητοί. Τον νεοφασισμό τον χτυπάς όταν του γυρίσεις την πλάτη και όταν καταλάβεις ότι δεν είναι η λύση σου για κανένα πρόβλημα. Όταν καταλάβεις ότι γεννιέται μέσα από τα κοινωνικά προβλήματα και τρέφεται από αυτά. A, ναι, και «παιδεία, παιδεία, παιδεία». Προλαβαίνεις όμως να κάνεις μαθήματα παιδείας εξπρες;

3.

Ο χρήστης που ανέβασε το βίντεο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους σαν ήρωες video game.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του παιχνιδιού:

”Τόπος: Το κέντρο της Αθήνας. Πρωταγωνιστούν: Φασίστες και Αντιφασίστες. Λίγα λόγια για το έργο: Οι φασίστες χτυπάνε στα τυφλά μετανάστες. Κάποια στιγμή οι αντιφασίστες αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Στην τελευταία πίστα όμως οι μετανάστες βοηθάνε τους φασίστες  και το παιχνίδι δυσκολεύει. Θα καταφέρεις να το τερματίσεις;. Όμως η πραγματική ζωή δεν είναι video game. Και τα τυφλά χτυπήματα δεν βοηθούν κανέναν.

4.

Αυτοί οι άνθρωποι που τραβάνε βίντεο ενώ κάποιος είναι αιμόφυρτος στο πάτωμα με τι ψυχραιμία το κάνουν; Τι σκατά έχει συμβεί; Προτεραιότητα μας είναι τα hits στο youtube; Είναι δυνατόν να μην μπλοκάρεις καθόλου εκείνη την στιγμή αλλά να θες να καταγράψεις το γεγονός;

5.

Νομίζεις ότι τονίζοντας ότι «τον βοήθησαν μετανάστες» ότι θα στρέψεις την κοινή γνώμη υπέρ των μεταναστών; Ξανασκέψου το.

6.

Με τέτοιες ηλιθιότητες το μόνο που πετυχαίνουν κάποιοι είναι να δίνουν πόντους στην θεωρία των δυο άκρων. Στα τηλεοπτικά και ψηφιακά πανελ ένα «τσακ» χρειάζεται για να ξεκινήσει η αγαπημένη συζήτηση. Ενισχύεις τον νεοναζισμό με τέτοιες ενέργειες δεν τον αποδυναμώνεις.

110

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Διεθνή / Ο Χαράλαμπος Παπασωτηρίου μιλά για το διακύβευμα των αμερικανικών εκλογών

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Χαράλαμπος Παπασωτηρίου, εξηγεί πώς μια νίκη του Μπάιντεν θα σηματοδοτήσει την αναβίωση της Δύσης ως κεντρικού παράγοντα στη διεθνή πολιτική.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

18 σχόλια
επίσης κύριε Μακρή δε διαφωνεί κανείς ότι στην Συρία ζουν μια κατάσταση ακραία, πραγματικές σφαίρες πάνω απ το κεφάλι τους.ναι. αλλά και ο πόλεμος που ζούμε εδώ ειναι εξίσου τρομακτικός. άνθρωποι απολύονται σε μια νύχτα, νοσοκομεία κλείνουν, άνθρωποι αυτοκτονούν, παιδιά λιποθυμανε απ' την πείνα στα σχολεία. ο πόλεμος έχει μια λέξη, και λέγεται ταξικός. και όσο και αν σας ακούγεται γραφικό, έτσι είναι τα πράγματα. σε τέτοιες συνθήκες ο φασισμός θεριεύει. και εκεί δε μπορείς να καταδικάσεις τη βία. γιατί όλο αυτό που ζούμε είναι βίαιο.
όλοι εσείς που λέτε ότι οι αντιφασίστες ήταν πολλοί, ενώ ο φασίστας ένας και αυτό είναι άδικο..έχετε την εντυπωση ότι όταν ο καθε παρατρεχαμενος του κασιδιάρη δερνει/μαχαιρωνει μετανάστες εξαθλιωμένους απ την πείνα είναι μόνος του?οτι δε τη πέφτουν δλδ πέντε άτομα πχ πάνω σε έναν πακιστανό?
"Μια από τις μεγαλύτερες ηλιθιότητες είναι ότι μπορείς να πολεμήσεις τον νεοφασισμό με τα όπλα του, δηλαδή τα τυφλά χτυπήματα. Όχι αγαπητοί. Τον νεοφασισμό τον χτυπάς όταν του γυρίσεις την πλάτη και όταν καταλάβεις ότι δεν είναι η λύση σου για κανένα πρόβλημα."Και οι Εβραίοι της Θεσ/κης και άλλων πόλεων της Ελλάδας πίστευαν ότι επιδεικνύοντας ανωτερότητα και πολιτισμένη συμπεριφορά θα έκαναν τους ναζί να τους σεβαστούν. Δυστυχως ομως μιλάμε για μια ιδεολογία που σέβεται μόνο τη δύναμη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα έπρεπε να έχει απαγορευσει τη λειτουργία της "Χρυσής Αυγής", υπάρχει άφθονη νομική βάση για να γίνει αυτό.. δεν θα είχαμε φτάσει σε τέτοιες καταστάσεις αν έβγαινε εκτός νόμου
ναι πρέπει να κρατήσουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους νεοναζί και στους αντιναζί. Αντίστοιχα φαντάζομαι πρέπει να κρατήσουν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στους παιδόφιλους και στους αντιπαιδόφιλους, ας πούμε όχι στην ακρότητα του να πηγαίνεις με βρέφος ή με ενήλικο, ζήτω η μέση λύση του δεκάχρονου.
Στην προκειμένη περίπτωση προτείνεις οι αντιπαιδόφιλοι να τιμωρήσουν τους παιδόφιλους με το να πάνε με τα δικά τους παιδιά; Εφόσον θεωρείς ότι δικαιώνεται επανάληψη της ίδιας συμπεριφοράς ως όπλο ενάντια σε κάτι (αντικειμενικότατα) κακό, κάπου εκεί καταλήγεις.Ο αντιπαιδόφιλος δεν θα ζητήσει να πληρώσει τον παιδόφιλο με το ίδιο νόμισμα.
Και πότε ακριβώς η βία έγινε όπλο μόνο των ναζί;Και πότε ακριβώς ο ναζίσμός και φασισμός τσακίστηκαν με πασιφιστικα λουλουδάκια και χρωματισμένους δρόμους;Μήπως ο πασιφισμός βασίζει την μετάδοση της "φιλοσοφίας" του πάνω σε ανθρώπους σκοτώθηκαν και έχυσαν το αίμα τους;Ο Φασισμός και ο Ναζισμός δεν γεννήθηκαν τυχαία, είναι το παιδί του φιλελευθερισμού δηλαδή της ιδεολογίας αυτής της σελίδας...Αντέ καντε καντε κανα deslike την ώρα που μετανάστες και αγωνιστές μαχαιρώνονται απο φασίστες.Φάτε και 400 ευρώ στη μάπα γιατί τόσα αξίζεται
παντως καλό είναι όταν κάνουμε μία προσπάθεια να γράψουμε πολιτικό σχόλιο, αυτό να είναι όντως πολιτικό με επιχειρήματα και όχι απλή αναπαραγωγή συνθηματολογίας
Όταν είδα το video ένιωσα άσχημα γιατί είμαι ευαίσθητος άνθρωπος και δεν μπορώ ΟΥΤΕ τον νεοναζί να βλέπω με αίματα. Δεν είμαι πασιφιστής. Δεν μου αρέσει η βία, αλλά όταν πρόκειται για αυτοάμυνα ή για να προστατέψω κάποιον που αγαπώ δεν έχω άλλη επιλογή από το να ενδώσω. Εκεί έγκειται και μια διαφωνια που έχω. Ότι δηλαδή να μην την πέφτουν πολλοί σε έναν. Σου επιτέθηκε ή σε κάποιον εκεί πέρα; Να παρέμβεις. Αλλά το πολλοί με έναν δεν μου άρεσε, βέβαια δεν ήμουν και εκεί και δεν ξέρω τι έγινε. Όσο και αν μας σοκάρει η εικόνα όμως και αυτές τις υπεραπλουστευτικές απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το κείμενο δεν μπορώ να τις δεχθώ. Δηλαδή όταν υπάρχει πόλεμος τι θα πείς; Δεν πολεμώ τον εχθρό μου, με τα ίδια όπλα; Έλα ας σοβαρευτούμε. Και σαφέστατα έχουμε πόλεμο. Απλά οι πόλεμοι πλέον στη Δύση έχουν διαφορετικό format. Αλλά έχουμε πόλεμο. Μακάρι να μπορούσε να παραμείνει ιδεολογικός, αλλά δεν. Και όσο η πολιτεία, αδιαφορεί για την νεοναζιστική απειλή, όσο και να καταδικάσεις, αυτό θα υπάρχει. Θα υπάρχει γιατί ο κύριος αυτός μπορεί να είναι αυτός που χαράκωσε τον μετανάστη που έκανες post πριν μήνες. Δεν θέλω να οδηγηθούμε σε ακρότητες. Αλλά δεν έχει σημασία τι θέλω. Έχει σημασία ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. Γιατί το ξαναλέω. Η πολιτεία αδιαφορεί. Για την ακρίβεια, δεν αδιαφορεί, ίσα-ίσα υιοθετεί την αντζέντα της Χ.Α. για να πάρει πίσω ψηφοφόρους ενώ ετοιμάζονται και για πιθανή κυβερνητική συνεργασία. Αυτό έχει βγεί από το ίδιο το Μαξίμου και δεν έχει ψιαψευσθεί. Η ΝΔ είναι έτοιμη για συνεργασία με Χ.Α. Αν ο κόσμος πραγματικά το απεύχεται, να το δείξει με τη ψήφο του. Δεν με νοίαζει τι θα ψηφίσεις. Μη ψηφίσεις μόνο ΝΔ (ε το ΠΑΣΟΚ πια ενσωματώθηκε) και Χ.Α. Βρες κάτι άλλο. Υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι οι τέλειες επιλογές, αλλά υπάρχουν. Υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ, η ΔΡΑΣΗ κ.α. Ψήφισε ό,τι νομίζεις. Όχι όμως αυτούς που θα συνεχίσουν να συντηρούν αυτή την ακραία κοινωνική πολιτική που οδηγεί σε αυτό που βλέπουμε. Διαφορετικά όσο και να καταδικάζεις είσαι συνένοχος. Καμία δικαιολογία.ΥΓ. Πραγματικά τώρα, μου κάνει εντύπωση αυτά που σημείωσαν οι υπόλοιποι σχολιαστές. Δηλαδή αν είσαι με τη κοπέλα σου εγω σου λέω ή το αγόρι σου ή ένα φίλο ή τον πατέρα σου ναούμε, δεν έχει σημασία. Κάποιον που αγαπάς. Και του την πέσουν νεοναζί, για τον Α, Β λόγο. Σκόνταψε πάνω στον Παναγιώταρο πιχι, δεν ήξερε ποιός είναι και του είπε "πρόσεχε ρε φίλε" και στραβώσει ο Παναγιώταρος και τον αρχίσει στα κλωτσομπουνίδια, δεν θα παρέμβεις; Θα κάτσεις και θα κοιτάς επειδή είσαι δημοκράτης; Υπενθυμίζω ότι προσφάτως μια κοπέλα έχασε τη ζωή της από ξυλοδαρμό από τον νεοναζί γκόμενό της και η αδερφή της και ενας φίλος τους δεν έκαναν τίποτα. Αυτοί θέλετε να είστε; Και αυτό είναι δημοκρατία; Είναι κάτι που σε κάνει να αισθάνεσαι υπερήφανος; Με το χέρι στη καρδιά δηλαδή.
"Όσο και αν μας σοκάρει η εικόνα όμως και αυτές τις υπεραπλουστευτικές απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το κείμενο δεν μπορώ να τις δεχθώ. Δηλαδή όταν υπάρχει πόλεμος τι θα πείς; Δεν πολεμώ τον εχθρό μου, με τα ίδια όπλα; Έλα ας σοβαρευτούμε. Και σαφέστατα έχουμε πόλεμο. Απλά οι πόλεμοι πλέον στη Δύση έχουν διαφορετικό format. Αλλά έχουμε πόλεμο. Μακάρι να μπορούσε να παραμείνει ιδεολογικός, αλλά δεν."Σαφέστατα έχουμε πόλεμο; Στην Συρία τι ακριβώς έχουν; Επειδή ούτε ξέρεις ούτε ξέρω τι είναι να ζεις σε εμπόλεμη ζώνη(σφαίρες να περνάνε απο πάνω μας)και επειδή το θεωρώ προσβλητικό να μιλάμε για πόλεμο "με διαφορετικό Format" ας μείνουμε στις ψηφιακές μας διαφωνίες. Τα παιχνίδια με τις λέξεις δεν βοηθούν κανέναν.Και εγώ το ίδιο πράγμα λέω: Ας το δείξει με την ψήφο του
Δεν πρόκειται για παιχνίδι λέξεων αλλά για πολιτική θέση. Παλιά είχαν μαχαίρια, μετά είχαν ατομικές βόμβες, τώρα έχουν την οικονομική εξόντωση. Εκχωρούμε συνέχεια δικαιώματα στη Γερμανία. Το έχετε καταλάβει; Σας είπε κάτι η ωμή παρέμβαση ΔΝΤ, μη πάτε σε εκλογές γιατί δεν σας δίνουμε τη δόση; Υποτίθεται είναι εταίροι όχι εκβιαστές. Επειδή δεν έχουν σκάσει σε εσάς ακόμα τα πυρά δεν σημαίνει ότι είναι έτσι. Εχω φίλους που ζουν με μακαρόνια και ψωμί, χωρίς ίντερνετ και τηλέφωνο και χρωστάνε και από πάνω. Ή δεν είναι πόλεμος τα πογκρόμ; Ή δεν είναι πόλεμος η Ιερισσός; Ή δεν είναι πόλεμος που νεοφασίστες επιτέθηκαν σε LGBT ομάδα στην Πάτρα για να μην τους αφήσουν να προβάλλουν το MILK του Van Sant; Ή δεν είναι πόλεμος που δεν άφησαν να ανέβει το Corpus Christi;Wake up and smell the music
"Σας είπε κάτι η ωμή παρέμβαση ΔΝΤ, μη πάτε σε εκλογές γιατί δεν σας δίνουμε τη δόση; Υποτίθεται είναι εταίροι όχι εκβιαστές. "Φιλαράκι Nick Vertigo είμαι εταίρος σου. Δώσε μου ένα πεντοχίλιαρο και θα στο επιστρέψω. Τι; Τι θα το κάνω; Ότι θέλω! Μην περιορίζεις τα κυριαρχικά μου δικαιώματα!
ρε συ νικ, αν τον πολεμήσεις με μαχαίρια απλά θα χάσουν όλοι. Υγ: Για το από κάτω "Πολεμήστε εσείς τον νεοναζισμό με posts και αν νικήσετε, σφυρίξτε μου κλέφτικα"Όσο βλέπω τον χρυσαυγίτη σαν άρρωστο (σαν να είναι τοξικομανής ας πούμε), δεν μπορώ καν να μπω στην λογική του "πολεμήστε". Ούτε λεκτικά, ούτε με μαχαίρια (εκτός της αυτοάμυνας -εννοείται- όταν πια χρειάζεται). Τι να σου πω, για μένα, κάνεις στην Αθήνα πχ ένα κέντρο θεραπείας. Με την παραμικρή αφορμή/ένδειξη που κάποιος δώσει για ρατσιστική βία... ΤΣΟΥΠ... στο γιατρόοοοό. Γιατί όντως ο ρατσισμός, δεν είναι αποκλειστηκότητα των μελών της Χ.Α. Είναι και άλλοι εκεί έξω... έστω και λιγότεροι ή/και λιγότερο οργανωμένοι. Όλα αυτά βέβαια θα έπρεπε να είχαν γίνει όταν η Χ.Α. είχε 0,3%, όταν και θα έπρεπε να βγει εκτός νόμου και την ίδια στιγμή να έχει ήδη ψηφιστεί το αντιρατσιστικό. Οι ΗΓΕΤΕΣ της Ελλάδας όμως, έμπαιναν σε μνημόνια, φέρναν το ΔΝΤ και δεν τους πέρασε από το μυαλό να θωρακίσουν την κοινωνία από τέτοιου είδους απειλές. Όπως κάνανε οι υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης από πολύ πιο παλιά. Δεν μου κάνει εντύπωση.ΤΩΡΑ πια δεν έχει νόημα καν να αναλύουμε , είναι πολύ αργά. Όχι στάσου... έχει νόημα..
η οποία ταυτότητα μέλους παρεμπιπτόντως τον καθιστά επίορκο (στους στρατιωτικούς απαγορεύεται οποιαδήποτε εκδήλωση ταύτισης με οποιοδήποτε κόμμα), αλλά εντάξει, παραβίαση του στρατιωτικού όρκου για το ποινικό μητρώο του μέσου χρυσαυγίτη δεν είναι καν άξιο αναφοράς σαν πταίσμα.
Κατ' αρχάς πού ξέρουμε ότι είναι φασίστας? Επειδή φοράει μαύρο Τ-shirt και έχει κεφάλι γουλί? Και σε κάθε περίπτωση, αυτοί που τον κυνηγούν τι παριστάνουν? Τους λαϊκούς ήρωες? Πάει τρελλαθήκαμε εντελώς.
astrea αν δεις το βιντεο και παρατηρησεις την μπλουζα του, θα δεις οτι λεει μολων λαβε και στο μανικι εχει αν διακρινω καλα την ελληνικη σημαια..πως ειναι δυνατον να μην τον περασουν για χρυσαυγιτη αν οντως δεν ειναι?
όσο αποτέλεσμα εμπεριστατωμένης έρευνας είναι το αποτέλεσμα που μας λέει πως ο τύπος στο βίντεο είναι φασίστας. (είναι δεν είναι).Να μάθουμε σε αυτή τη χώρα να μην έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά
[...] χτυπηματα φασιστων σε μεταναστες δεν ειναι "τυφλά", ουτε "τυχαια". Είναι απόλυτα στοχευμένα, με αντικείμενο ανθρώπους που φέρουν την ταξική ιδιότητα του μετανάστη με ότι αυτό συνεπάγεται για το ευρύ φάσμα των στόχων των νεοναζί.Δεύτερον, το "θυμα" (για το οποίο όπως γράφετε "δεν έχει σημασία αν είναι φασίστας" σε ένα παραλήρημα απολιτικοποιημένου καθωσπρέπει) δεν είναι στόχος "τυφλής βίας". Είναι, επίσης, στόχος μιας εντελώς μα παντελώς στοχευμένης βίας ακριβώς για την ιδιότητα την οποία αυτός φέρει: αυτή του φασίστα. Γιατί πέρα από από την καθόλα μεροληπτική και υπέρ της πλάστιγγας του κράτους, των φασιστών, των μπάτσων, των αφεντικών (και κάθε λογής καθικιού) "καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται", υπάρχει και μία έννοια παναθρώπινη: αυτής της αυτοπροστασίας. Και φυσικά κάθε νοήμον ον, είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι η αυτοπροστασία είναι μία έννοια συλλογική: όταν χτυπιέται ο όμοιός μου (με ταξικούς όρους) αυτό κάποιοι από εμάς δεν το ανεχόνται. Τόσο απλά.Καλά τα υπόλοιπα που κινούνται στο επίπεδο της "θεσμικής καταπολέμησης" του νεοναζισμού και στο "ελα αγορι μου, παρε το κειμενακι σου να διαβασεις και απο φασιστας θα γινεις φασιστοφαγος", απλά τα θεωρώ γελοία
"ελα αγορι μου, παρε το κειμενακι σου να διαβασεις και απο φασιστας θα γινεις φασιστοφαγος" Ποιος φασιστοφάγος δεν είναι φασίστας και άρα ποιος φασίστας μεταμορφώνεται σε τι?Ναι οκ η βία φέρνει βία και η τρομοκρατία, τρομοκρατία. Και προφανώς από μόνο του το γεγονός ότι έχει ανεβεί η Χ.Α. σημαίνει πως κάποιου είδους βία, έφερε αυτήν της Χ.Α. στο προσκήνιο. Από κει και πέρα όμως, δεν νομίζω πως είναι "παραλήρημα απολιτικοποιημένου καθωσπρέπει", το "δεν έχει σημασία αν είναι φασίστας". Είναι μια λογική που επιβεβαιώνεται στην πράξη. ΕΙΤΕ χτυπήσεις ένα μωρό, είτε έναν χρυσαυγίτη που σηκώνει 200 κιλά στην μπάρα, η δράση σου θα φέρει αντίδραση. Και η αντίδραση, το πιθανότερο άλλη αντίδραση και πάει λέγοντας. Αλυσίδα.Οι χρυσαυγίτες δεν μπόρεσαν να σπάσουν αυτήν την αλυσίδα (για φαντάσου). Μήπως να προσπαθήσουμε οι υπόλοιποι? Το γεγονός ότι ένας χρυσαυγίτης έφαγε ξύλο -εκτός του ότι πραγματικά δεν το χαίρομαι γιατί δεν κερδίζω τίποτα-, δεν το "καταδικάζω" παραπάνω ή λιγότερο από όσο θα "καταδίκαζα" οποιαδήποτε ενέργεια αυτοάμυνας. Τα -εμπρηστικά- σχόλια του ίντερνετ όμως του τύπου "καλά να πάθει ο παλιόπουστας" τα καταδικάζω με ΟΤΙ ΕΧΩ. Γιατί αν δεν σπάσεις εσύ -από τον καναπέ σου- αυτήν την αλυσίδα μίσους, πως κατηγορείς τον χρυσαυγίτη? Από τον καναπέ, η πλειοψηφία των ανθρώπων απλά καταδικάζουν την αυτονόητα λανθασμένη πράξη (βάλε Χ.Α. σε άπειρα παραδείγματα), χωρίς να έχουν μπει στην διαδικασία να γνωρίζουν, ούτε τι ακριβώς συμβαίνει/συνέβη, ούτε αν με το να κράξουν θα βγάλουν κάπου. Αν θα βοηθήσουν ή αν απλά θα ρίξουν λάδι στην φωτιά. Το κομμάτι τους και την ηθική υποχρέωση που έχουμε όλοι, να κράζουμε τους χρυσαυγίτες, το κάνανε. Με κάθε σχόλιο τύπου "φάτε τον είναι χρυσαυγίτης" -λες και όλοι οι χρυσαυγίτες είναι ένα. Πως φαίνεται ότι δεν τολμάτε καν να μιλήσετε με αυτούς τους ανθρώπους- , ουσιαστικά ξεκινάς έναν πόλεμο. Σου ζητάει αίμα και του το δίνεις, είναι μια νέα γροθιά, μαχαιριά, πιστολιά στο μέλλον. Αν δεν το καταλαβαίνεις αυτό πάω πάσο. "Never argue with an idiot; he will bring you down to his level and win from experience"
Αγαπητέ Βαγγέλη συμφωνώ πολύ με το άρθρο σου, θα σταθώ όμως σε ένα σημείο. Όπως γράφεις και εσύ στην τρίτη παράγραφο, το όλο σκηνικό ομοιάζει με συμβατικό videogame (ή με κακή αμερικάνικη blockbusterιά όπως ίσως θα το χαρακτήριζα εγώ). Και τα δύο παραδείγματα αυτά έχουν ένα κοινό, επιτυγχάνουν μία παροδική και εύκολη ικανοποίηση του θεατή στοχεύοντας στο συναίσθημα της "ξεκάθαρης" δικαιοσύνης. Όταν ο "κακός" της υπόθεσης στο λυτρωτικό φινάλε πληρώνεται με το ίδιο νόμισμα δεν χρειάζεται να επεξεργαστείς, να κρίνεις και να αποφασίσεις. Αποκτάς απλά ένα ανεπαίσθητο, ακούσιο χαμόγελο, που ακόμη και χρόνια συνειδητοποίησης δεν το προλαμβάνουν.Συμφωνώ λοιπόν μαζί σου όπως πιστεύω συμφωνούν και πολλοί άλλοι. Πόσοι όμως απο εμάς δηλώνουν ένοχοι στο ότι άκουσαν μια μικρή φωνούλα να ψιθυρίζει "ωραία", "επιτέλους" ή απλά να αναστενάζει με ανακούφιση έστω και για λίγο;Εγώ πάντως ναι.
"Οι ΧΑ δεν εχει καμια σχεση με οτιδηποτε εχουμε συναντησει μεχρι τωρα στην πολιτικη μας ιστορια μετα τον πολεμο. Και μου φαινεται τρομακτικο να ξεχναμε τοσο ευκολα τον πιο αιματηρο πολεμο στην ιστορια της ανθρωποτητας" Όλα αυτά τα γράφεις σε ένα blog που απο την πρώτη στιγμή που έχει κάνει την εμφάνιση της η ΧΑ κάνει αναφορές σε αυτή. Και ο λόγος που γράφω είναι ακριβώς αυτός: Δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε έχουμε συναναντήσει ως τώρα. Αλλά δεν μπορεί να μου γράφεις ότι "θα έπρεπε να είμαι πιο τρομαγμένος" όταν το κίνητρο μου για να γράψω ότι γράφω είναι ακριβώς αυτός ο τρόμος. Εαν μπαίνεις για πρώτη φορά στο blog οκ. Ψάξε αν θες τα κείμενα
επίσης πόντους στη θεωρία των δύο άκρων καταφέρνουν να δίνουν τέτοια κείμενα. όποιος έχει ασχοληθεί με πολιτική, αντιφασισμό κλπ διαβαζοντας και ψάχνοντας, ξέρει ότι αυτή η ΄΄θεωρία'' δε στέκει απο πουθενά.
Σας παραθέτω ένα προηγούμενο μου σχόλιο:Φυσικά και υπάρχουν δύο άκρα και είναι ακριβώς όμοια!!! Μόνο που η εξίσωση δεν είναι στο επίπεδο ιδεολογιών αλλά στο επίπεδο συμπεριφορών!!! Ναι ξέρω η αριστερά έχει καλύτερη ιδεολογία από τους Ναζί.(γενικά μιλώντας μια και η αριστερά στην Ελλάδα έχει πάνω από 4.500 οργανώσεις ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους που ξεκινάνε από τον Στάλιν και καταλήγουν στον Κροπότκιν η ακόμη και στον Εμβέρ Χότζα) Τι να την κάνω όμως την υποτιθέμενη καλύτερη ιδεολογία; όταν η άκρα αριστερά ευθύνεται για αναρίθμητες πραξεις βίας εγώ πρέπει να την δεχτώ γιατί δεν έχει "ταπεινα κίνητρα"; Όχι, αντίθετα εγώ βλέπω φασιστική συμπεριφορά και μια έντονα φασιστική προσπάθεια επιβολής της πολίτικης τους (η και όχι) άποψης με την βία. Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε ότι τα τελευταια 40 χρόνια έχουν ξεπηδήσει από την άκρα αριστερά αναρίθμητες "επαναστατικές ομάδες " που ευθύνονται για δεκάδες φόνους, εκατοντάδες επιθέσεις κτλ κτλ. Και όλα καλύπτονται από τον μανδύα της "καλύτερης ιδεολογίας". Αν κάποιος έχει πάει έστω και απ έξω από τα Ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να δει πολύ καλά την "επαναστατική βία" και την "ελεύθερη έκφραση" που υπερασπίζονται τα δεκάδες αριστερά γκρουπούσκουλα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από πολλους ότι το δικαίωμα έκφρασης και διαφορετικότητας του καθενός είναι αναφαίρετο. Ακόμη και για ένα ακροδεξιό. Όχι γιατί κάποιος έχει κανένα ξεχωριστό ενδιαφέρον να υπερασπίζεται έναν φασίστα αλλά γιατί τα αναφαίρετα δικαιώματα υπάρχουν χωρίς εξαιρέσεις!! και αυτό είναι κατηγορηματικο ειδάλλως μπαίνουμε σε ανελεύθερες καταστάσεις όπου η επιβίωση βασίζεται στην ικανότητα δύναμης. Τώρα όποιος χαίρεται να βλέπει βια που πυροδοτηθηκε από μια μπλουζα και ένα κούρεμα και μπορεί μάλιστα να τις δικαιολογήσει και ιδεολογικά τότε να του δώσω συγχαρητήριά. Τάχει βρει με την συνείδηση του!
@peterp φωνή βοῶντος ἐν τῇ ἐρήμῳΔυστυχώς οι παρωπίδες δεν βγαίνουν. Τα ιδεολογικά αρρωστάκια έχουν υποστεί τόση πλύση εγκεφάλου έτσι ώστε οτιδήποτε αντίθετο στο δόγμα τους αγνοείται και αποδοκιμάζεται. Προτιμότερο το κολύμπι στον βούρκο
Βρισκόμαστε ήδη σε ανελεύθερη κατάσταση όπου η επιβίωση βασίζεται στην ικανότητα δύναμης, ποσότητας αντί ποιότητας λέω εγώ...Ίσως αυτό να φτάνει για να εξηγήσουμε γιατί τα άκρα πολώνονται και εντός αυτής της πόλωσης βαπτίζουμε φασιστικό ότι εκφράζει ακραίες/ριζοσπαστικές ιδεολογίες ή μπορεί και να αποχαρακτηρίζουμε από φασιστικό ότι πράττει ακραίως, ανεξάρτητα από το αν εκφράζει ριζοσπαστικές ιδεολογίες ή όχι. Το πρόβλημα λοιπόν είναι πιο σύνθετο.Κατ' αρχήν, αφού for the record αρχίσαμε να μιλάμε για αυγά και φασιστοποίηση της κοινωνίας όταν μπήκε η ΧΑ στην Βουλή, όταν μιλάμε για ακροδεξιό φασισμό μιλάμε για την ΧΑ, ναι ή όχι και γιατί; έχουμε συμφωνήσει σε αυτό; Άνεξάρτητα από την απάντηση, αυτό που γενικά εννοείται και εννοείς ως ακροαριστερό φασισμό από την άλλη και που ταυτίζεται μονοδιάστατα με τον αντιφασιστικό αγώνα, όχι μόνο δεν υπάρχει στην Βουλή, δεν διεκδικεί καν να μπει. Δεν μορφοποιείται σε κόμμα και ούτε το επιθυμεί. Συνεπώς όταν πάρω απάντηση για την ΧΑ, θα μπορώ να σου πω αν ο φασισμός είναι κάτι που η Δημοκρατία το αποβάλει από τα σπλάχνα της και λειτουργεί μόνο εξωθεσμικά. Ασφαλώς όμως μπορώ να εκτιμήσω ότι από την άλλη κάθετί το αριστερό ή άκρα αριστερό που δεν μορφοποιείται σε κόμμα, δεν είναι λογικό να το εκλάβουμε ως φασιστικό. Έτσι δεν είναι; Υπάρχει άλλωστε και η άποψη ότι τα κόμματα είναι μαγαζάκια, το αίτημα περί αμεσοδημοκρατίας, ή αντικατάσταση της αστικής δημοκρατίας από μια λαική κυριαρχία κτλ, αλλά κυρίως εδώ μπαίνει και η λέξη ακτιβισμός και αντι-βία να μας μπερδέψει λίγο ακόμα(θα επανέλθω αργότερα σ άυτά). Τέλος πάντων, επιτέλους, τί είναι φασιστικό στην Ελλάδα σήμερα;Τον φασισμό στην σημερινή Δημοκρατία που έχουμε, μπορούμε σωστά να ξεκινήσουμε να τον προσάπτουμε σε όποιον οι πράξεις του σε ένα επίπεδο μεταφορικό εξοβελίζουν τον βουλευτή από το βήμα στη Βουλή και στην θέση του τοποθετεί τον εαυτό του όπου αντί να συνδιαλέγεται και να εκφράζεται εντός του πολιτικού διαλόγου με τις υπόλοιπες αντιπροσωπευτικές δυνάμεις(δηλαδή με τους πολίτες) εντός του πλαισίου του νόμου και των θεσμών, επιβάλεται(στην κυριολεξία, θυμηθείτε τον συνταγματάρχη Παπαδόπουλο). Άρα σίγουρα ο φασισμός είναι μια τακτική βίαιη με την ευρεία σημασία και ασκείται πάντα από θέση ισχύος, θεσμοθετημένη ή μή και υποκαθιστά την ειρηνική διεξαγωγή της εκτέλεσης της δημοκρατικής εξουσίας με μια εν κρυπτώ πολεμική. Είναι δηλαδή καταρχήν μια πράξη βίαιη που επιζητά την ασφάλεια της διενέργειάς της στα κενά του συστήματος(γίνεται μεθοδικά και κεκαλυμένα ή και με την ανοχή των αρχών-για διάφορους λόγους- μέχρι να καταφέρει να γίνει καθεστώς και να λειτουργεί ελεύθερα) και το φίδι ελλοχεύει κάπου μεταξύ της κοινωνίας και των αντιπροσώπων της και έτσι μπορεί και καμουφλάρεται. Ο φασισμός σήμερα, οφελείται πέρα από όλα τ άλλα, και στο χάσμα Αρχών και κοινωνίας που σε μια έκρυθμη κατάσταση ωφελεί και η φύση της αντιπροσωπευτικής(ειδικότερα ελληνικής μεταπολιτευτικής) αστικής δημοκρατίας. Είναι κάθε ανατρεπτική πράξη αυτοδικίας όμως φασιστική;Όχι. Π.χ. η βία με την ευρεία σημασία μπορεί είναι α)ακτιβιστική(μεταβατικός ή επαναστατικός ακτιβισμός), β)όταν είναι Συνταγματικά προβλέψιμη, ή γ)όταν μια δημοκρατία κηρύσσει επιστράτευση των μαχιμων κ.α έναντι επίθεσης από εξωτερικό εχθρό(και όχι όταν ένα σωματείο κηρύττει απεργία, φυσικά).α)Ο μεταβατικός ακτιβισμός μπορεί να είναι μέχρι και ένα σύστημα επιθετικών, παρά τω νόμω και κατά του ισχύοντος-ισχυρού, πράξεων αυτοδικίας για χάρη μιας ιδεολογίας ή μιας άποψης-στάσης, στο όνομα μιας επιτακτικής ανάγκης για άμυνα-προστασία μιας ανθρώπινης αξίας και δικαιώματος, που διενεργείται αυτόβουλα, αυτεπάγγελτα, με το πρόσωπο φανερό, με ανειλημμένη την ευθύνη απέναντι στον νόμο, και που δεν έχει σκοπό να βλάψει την σωματική και ψυχική ακεραιότητα κανενός, δεν γίνεται δηλαδή με όπλα, ούτε και με φόβο. Επομένως, μια κάποια βία, μπορεί να διαταράσσει την έννομη τάξη χωρίς να αφαιρεί ή να τραυματίζει ζωές και χωρίς να απειλεί το πολίτευμα. Μπορεί να φτάσει να είναι λοιπόν σίγουρα και μια υπεύθυνη πράξη αυτοθυσίας. Εντός ακραίων καθεστώτων μπορεί να πάρει ακραία μορφή και οπότε να διώκεται ακόμα και η υπόνοια ακτιβισμού από τον νόμο(Ρωσία-Pussy Riot,LGBTQ), οπότε μπαίνουμε σε μορφή βίαιης πάλης με τον ισχυρό(όπλα, αίμα, εσωτερικός πόλεμος), κρυφή δράση, καλλυμένα πρόσωπα, αλλά κάθε ανάληψη ευθύνης(τον Βελουχιώτη για παράδειγμα το ΚΚΕ ακόμα δεν του χαρίζει τό ότι βγήκε επί Μεταξά από την φυλακή όταν δήλωσε ότι δεν είναι κομμουνιστής. Το θεώρησε δειλία και ανανδρεία). Τότε έχουμε δηλαδή επαναστατικό ακτιβισμό. Κάθε ακτιβισμός πάντως δικαιολογεί την ύπαρξή του, και η ύπαρξη κάθε έτσι ακτιβισμού, δικαιολογείται κοινωνιολογικά. Κάτι τον πυροδοτεί, εναντίον κάποιου υπάρχει, είτε είναι ακραίος είτε μεταβατικός, είτε κρίνεται φασιστικός/αντιδημοκρατικός είτε απλά ως έντονος. Πολλές όμως συγκρουσιακές απόπειρες μπορούν να αυτοονομάζονται ακτιβιστικές και δη επαναστατικές(και αυτό είναι κομματάκι πρρόβλημα).Ακόμα και στον μεταβατικό ακτιβισμό πάντως ο νόμος και οι θεσμοί, η αντιπροσώπευση, τείνουν υπεύθυνα να παρακάμπτονται.β)Εδώ πρέπει-αφού ήδη διαχωρίσαμε τον φασισμό από τον ακτιβισμό- πρώτα να κάνουμε και μια βασική διάκριση μεταξύ φασισμού και Συνταγματικού δικαιώματος υποκατάστασης της Δημοκρατίας από τον δρόμο.Το ίδιο το Σύνταγμα προβλέπει ότι σε κρίσιμες καταστάσεις όπου φαίνεται το νομιμοποιημένο όργανο να αδυνατεί ή να μην θέλει να ελέγξει την λαική υπακοή στους νόμους που η εκετελεστική εξουσία τηρεί ή θεσπίζει, και όταν ο λαός κρίνει πλέον ότι αυτή δεν θεσπίζει πλέον υπερ του ίδιου και της Δημοκρατίας (κατά το Σύνταγμα) και αντιπροσωπευτικά, τότε βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια του να κρίνει ότι επιτάσσεται να πάρει την λειτουργία των θεσμών στα χέρια του.Αυτό συμβαίνει όταν ο λαός ετυμηγορεί αυθορμήτως ότι η αντιπροσώπευση έχει παραβιαστεί από τους αντιπροσώπους. Όταν αμφισβητούνται δηλαδή η τήρηση και ο έλεγχος των θεσμων σε τέτοιο έμπρακτο βαθμό, λόγω του ότι δεν δίνεται το δικαίωμα μέσω εκλογών να αποκατασταθούν οι θεσμοί, από κάποιους που έχουν κατσικωθεί στην θέση της αντιπροσώπευσης χωρίς ουσιαστικά πλέον να αντιπροσωπεύουν τον λαό(δικαίωμα που το τρέμει κάθε κυβέρνηση, και εξ αιτίας του οποίου χαρακτηρίζει αντισυνταγματική ή φασιστική ή μπαχαλάκια όποια δύναμη την βολεύει για να μεταθέσει ευθύνες). Άρα φασισμός δεν είναι μια τέτοια λαική βίαιη αποκαθήλωση και επανίδρυση ή αποκατάσταση της Δημοκρατίας(βλ. Οκτωβριανή Επανάσταση, Αραβική Ανοιξη, ακόμα και Κίνημα στο Γουδί όπου συμμετείχε από απόσταση ο στρατός) εκτός και αν στόχος είναι η άνοδος ενός φασιστικού καθεστώτος. Και πάλι λοιπόν, τί είναι φασισμός; Αν ο Χίτλερ εγκαθιδρυόταν με μια τέτοια επανάσταση, θα ταν ή όχι φασίστας; Αν το πετύχαινε αυτό σφάζοντας εν μια νυκτί όσους αντιπάλους έμπαιναν επί χρόνια θεσμικά εμπόδιο στον δρόμο του συν όλους τους αντιπολιτευόμενους Εβραίους μόνο, με την πλειοψηφική στήριξη του λαού σε αυτήν την επανάσταση, δεν θα ήταν φασίστας; Θα ήταν ένας καθώς πρέπει επαναστάτης; Από την άλλη το ότι έγινε αρχηγός κράτους μέσα από εκλογές, τον κάνει λιγότερο φασίστα; Συνεπώς ο φασισμός δεν είναι απλώς μια πρακτική, αλλά είναι και μια πρωταρχικώς μια Ιδεολογία. Άρα αυτό που λέμε ότι φασισμός δεν είναι αυτό που λες αλλά το πως το λες-βλ Μπογδάνο... καλύτερα να το ξεπεράσουμε). Η Ιδεολογία αυτή όπως και κάθε δικαιολογία προέρχεται από ελεύθερη σκέψη και αποτελεί κατά την διατύπωσή τηξς ελεύθερη ανθώπινη έκφραση. Πρέπει να ποινικοποείται; Έχει σημασία εδώ να ξέρουμε ποιους μπορούμε να λέμε φασίστες και ποιους όχι(ενστάσεις κατα αντιρατσιστικού νόμου Ρουπακιώτη αλλά και άδειασμα από ΝΔ); ή δεν σε γουστάρω, είσαι φασίστας;Συνοπτικά λοιπόν και δια της αφαιρέσεως:Φασισμό έχουμε όταν από θέση ισχύος(φυσικής, ταξικής, θεσμικής) και ανεξάρτητα από την πλειοψηφικότητα ή μειοψηφικότητα του εγχειρήματός, συντελείται μια μη δίκαιη και μη αμυντική πράξη, εξωθεσμικά βίαιου και αυτοδίκαιου χαρακτήρα και διακρισιακού προσανατολισμού(φυσικού, ταξικού, θεσμικού/πολιτικού/ιδεολογικού) που καθιστά αδύνατο τον έλεγχό, την έκβαση και την "εκκλητότητα" του αποτελέσματός της από τον παθόντα. Κάθε διακρισιακή και αντιδίκαιη, αντιδημοκρατική πράξη που βάλλεται κατά της ζωής, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός μιας αντικειμενικά αναγνωρισμένης δημοκρατικής πολιτείας. Επειδή πολύ σωστά μίλησες για την σημασία των πράξεων έναντι των ιδεολογιών ή στη σχέση τους με αυτές, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί και που ευδοκιμεί ο φασισμός, δηλαδή πως από ιδεολογία μερικών γίνεται νόμος και τάξη των δρόμων, πράξη δηλαδή και άλλοτε και καθεστώς.Ενώ όσο περιορίζονται τα πολιτικά δικαιώματα από ένα καθεστώς έχουμε και ανάλογη κλιμάκωση του ακτιβισμού, έχουμε παράλληλα και πιο έντονο το φαινόμενο της ακραίας βίας προς το ανελεύθερο καθεστώς. Υπό αυτήν την έννοια έχουμε επαναστατικό και όχι μεταβατικό ακτιβισμό, με τον Σημίτη επί Χούντας να πετάει μολότωφ. Σ'αυτήν την περίπτωση δεν μπορούμε να μιλάμε για φασισμό και με την σημερινή επικρατούσα άποψη, τρομοκρατία, γιατί το καθεστώς είναι ανελεύθερο, μη δημοκρατικό, δηλαδή φασιστικό: δεν επιτρέπει την δημοκρατία, ελέγχει με την βία, και προκαλεί την αντι-βία. Αν η αντι-βία είναι λοιπόν έντονο φαινόμενο που εμφανίζεται ή καταστέλλεται έντονα επί καθεστώτων κοντά στον απολυταρχισμό και δεν τιμωρείται μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, γιατί σήμερα, πως και και τί καθεστώς έχουμε όταν μιλάμε ήδη για επικίνδυνο μη καθεστωτικό φασισμό στους δρόμους των πόλεων και στα χωριά της Ελλάδας που προκαλεί την βία των ακροαριστερών; Σε τί καθεστώς αναπτύσσεται ο φασιστικός ακτιβισμός(Μεσοπόλεμος Ιταλία-Γερμανία-Βουλγαρία-Ελλάδα-διχογνωμία έχουμε για Στάλιν '26-54.) Ο φασισμός που καταγγέλουμε σήμερα είναι αντι-βία στην βία του συστήματος; Οι επιθέσεις των ακροδεξιών ενάντια στους ακροαριστερούς(θα πω μόνο) είναι αντι-βία; Η βία των ακροαριστερών απέναντι στους ακροδεξιούς φασίστες δεν είναι αντι-βία; Τί είναι; Ποιος ασκεί διακρισιακή και ρατσιστική βία; Οι ακροαριστεροί; Ή το σύστημα είναι οι ακροαριστεροί και οι ακροδεξιοί αμύνονται; Δεν καταλαβαίνω... Αν ο φασισμός των δυο είναι ίδιος και ο αυτός, σημαίνει ότι έχουμε υπόδειγμα κεντρώας δημοκρατίας με δύο ακραίους εχθρούς; Το δεχόμαστε αυτό;Αν δεχτούμε ότι πολιτεία δεν υπερασπίζετε την τάξη από τους ακροδεξιούς, η αυτοδικία εκ μέρους των ακροαριστερών δεν παίρνει την θέση μιας ακραίας ακτιβιστικής αντι-βίας, καλύπτωντας το ίδιο κενό ασφαλείας που αφήνουν οι Αρχές και διογκώνεται ο ακροδεξιός φασισμός, με την εισροή των μεταναστών; Αλλά μπορεί κανείς να κατηγορήσει τους μετανάστες που είναι μετανάστες; Μπορεί να τους τσουβαλιάσει όλους κάτω από την ίδια οργή όταν κάνουν διαρρήξεις λόγω πείνας και αδιεξόδων; Είχαμε υποδομή υποδοχής; Φυλλούσαμε σύνορα; Δεν είναι άνθρωποι σε αδύναμη θέση; Ο φασισμός θαρρώ δεν στρέφεται, ιδεολογικά υπέρ των αλλόφυλων και των μεταναστών. Και τους ακροδεξιούς λοιπόν, που πραττουν με βάσει διακρίσεις και μίσος κατά του ανθρώπου στην τελική, ποιος θα τους βάλει στην θέση τους; Θα χτυπούσαν οι ακροαριστεροί αυτούς που θεωρούν φασίστες αν η αστυνομία τους είχε μαζέψει για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει; Κάποιος δεν πρέπει να το κάνει; Εκεί δεν βασιστικαν, ακριβώς στην ίδια ρητορική και οι ακροδεξιοί για τους μετανάστες και μπήκαν στο ΔΣ της Αθήνας; Η στάση των ακροαριστερών είναι η τελευταία πράξη πριν ο φασισμός αντιμετωπιστεί θεσμικά, με ουσιαστική πολιτική, και από την κοινωνία των πολιτών σε κάθε της πράξη. Δεν λένε ότι προστατεύουν την Ελλάδα από τους εισβολείς; Η Ελλάδα στους Έλληνες; Τώρα και ένας μετανάστης να μην μείνει στην Ελλάδα θα μας μείνουν οι ΧΑ, και τα μνημόνια. Το πρώτο, ανάμεσα σε άλλα, αν δεν χτυπηθεί η ανεργία και οι μισθοί πείνας, δεν θα εξαφανιστούνε ποτέ. Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου οι ακροδεξιοί υπερασπίζονται την ανατροπή όσο και οι ακραίοι αριστεροί, και από ότι φαίνεται μπορούν και οι δύο να κάνουν λόγο για αντι-βία, αφού εντός της ιδεολογίας και των δυο έτερος θεωρείται θανάσιμος εχθρός. Και εδώ πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί είναι το πιο επικίνδυνο σημείο. Γιατί έτσι, ωραία, πετύχαμε με μια εξίσωση των άκρων να λύσουμε την παρεξήγηση και να πάρουμε μια απόσταση ασφαλείας από το πρόβλημα και εντάξει, εμείς είμαστε οι σωστοί πολίτες και οι κοινωνοί της δημοκρατίας, μιας δημοκρατίας που συμβαίνει αλλόύ, εντός των τειχών. Στην ουσία όμως, αντί να κοιτάξουμε κατάματα το θηρίο στην αυλή μας, μη τυχόν και μας πετρώσει του γυρνάμε την πλάτη. Δυστυχώς όμως το φίδι τσιμπάει και πισώπλατα και στα σκοτάδια. Και εμείς σιγά σιγά διπλοσφραγίζουμε τις πόρτες και μπαζωνόμαστε στα σπίτια μας, χωρίς να σκεφτούμε ότι κλειστήκαμε στον τάφο μας. Διότι κύριοι και κυρίες, πως θα βγείτε από κει μέσα όταν το θηρίο κόβει βόλτες στην αυλή; Γιατί ξέρουμε ότι το θηρίο δεν έχει όρους πολεμικής. Αν πεινάει, θα φάει. Γιατί πράττουμε έτσι;Γιατί ήδη αρχίσαμε να φοβόμαστε αυτό που μπορεί να μας συμβεί, και αρνούμαστε να έρθουμε στο ύψος των περιστάσεων. Φοβόμαστε την μάχη. Και επειδή μας έκλεψαν οι συγκυρίες την ζωή που ονειρευτήκαμε, δουλέψαμε δεν δουλέψαμε, προτιμάμε σαν στρουθοκάληλοι λίγες ώρες ακόμα ανεμελιάς κάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτα, μέχρι να ρθει ο σούπερ ήρωας από το πουθενά και να μας σώσει(ο Καποδίστριας, Ο Βενιζέλος, ο Καραμανλής, ο Σούπερμαν, ο σούπερ-Δημήτριος). Διότι ως τώρα δεν μας χτύπησε την πόρτα το πρόβλημα. Και επειδή δεν κάτσαμε ποτέ να σκεφτούμε πως στο διάολο καταφέρνει και επιβιώνει αυτό το θηρίο, μετά από τόσες καταγγελίες, τόσα θύματα, τόσες αναγγελίες μακάβριων ραντεβού με την διαφορετικότητα. Με την εξίσωση, λύνουμε μετριοπαθώς τους ιστορικούς μας λογαριασμούς και αισθανόμαστε εντός του Συνταγματικού τόξου. Το Σύνταγμα, που το τσαλαπατάν κάθε μέρα οι ηγεμόνες μας με ΠΝΠ, με επιστρατεύσεις, με περιορισμό των διαδηλώσεων, με μαύρο στην Ερτ, με ξεπούλημα του εθνικού πλούτου στις τράπεζες και τους Κινέζους και κάθε παραγωγικού στοιχείου απτο οποίο μπορεί κάτι να επανεθεμελιωθεί, γιατί πιο πολύ απ όλα δεν φοβούνται τους ακροδεξιούς, αλλά αυτούς που ζητούν πίσω όσα τους παίρνουν και που δεν τα πούλησαν ποτέ για βύσματα εύνοιες και στρούγκες. Και αφού δημοκρατικά λοιπόν μπορούμε να χτυπήσουμε τους φασίστες, τότε σας ερωτώ, γιατί δημοκρατικά δεν σώσαμε τόσα χρόνια και την χώρα από την διαφθορά και την διαπλοκή, το χρέος, το έλλειμα, τον διογκωμένο που λέτε όλοι δημόσιο τομέα, την σάπια παιδεία και υγεία, τα εργασιακά μας δικαιώματά, τα σπίτια μας και το δικαίωμα να ζει κανείς αξιοπρεπώς σ'αυτήν την χώρα!Και εδώ η ίδια απάντηση.Φόβος.Τί θα πει αντιφασιστικός αγώνας λοιπόν και γιατί υπάρχει; Τί είναι η αντι-βία ως βία κατά των φασιστών και γιατί και από ποιους υπάρχει. Είναι οι ακροαριστεροί τόσο διπρόσωποι; Γιατί ο αντιφασισμός δεν προέρχεται από τα δεξιά; Μήπως λοιπόν να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει φασισμός σήμερα στην Ελλάδα και ότι πρόκειται περί μιας επιτυχημένης αριστερίστικης προπαγάνδας; Όχι φυσικά.Το να πεις φασίστες τους ακροαριστεούς όταν κυνηγάνε ακροδεξιούς που τους κυνηγάνε πίσω αν όχι πρώτοι, το βρίσκω από φαντασιωσικό, ως και αστοιχείωτο. Ακροαριστερός φασισμός υπάρχει στις βομβιστικές επιθέσεις. Όχι όταν χτυπιούνται με τους ακροδεξιούς. Και δεν χτυπιούνται με τους ακροδεξιούς μόνο όσοι φαντάζομαι βάζουν βόμβες. Αν πρέπει να ψέγουμε αυτούς που δείραν τον τύπο με το ξυρισμένο κεφάλι και την μαύρη μπλούζα που έγραφε αρχαιοπρεπώς ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ για την αδιάκριτη βία τους, πρώτον μερικώς δεν λέμε ότι μπορεί και τζάμπα να φαγε ξύλο αφού μπορεί και να μην ήταν φασίστας άρα αν ήταν καλά έπαθε; Και δεύτερον πως ξέρουμε τί ακροαριστεροί ήταν αυτοί και αν είναι από αυτούς που βάζουν βόμβες; Η αντι-βία των ακροαριστερών και αριστερών(που κατα την γνώμη σας η βία τους δεν είναι αμυντική, άρα είναι και αυτοί ακραίοι) κατά των ακροδεξιών λαμβάνει χώρα στο κενό του νόμου, και είναι μια ύστατη αντίδραση υγιών κομματιών της κοινωνίας για την προστασία του Ανθρώπου και των τελευταίων δικαιωμάτων που του απέμειναν, όσο η Πολιτεία σφυρίζει κοιτωντας το ηλιοβασίλεμα και δεν κάνει τίποτα. Από που προέρχεται ο φασισμός, ποιος τον συντηρεί και ποιος τον τρέμει καιποιος όχι;Ξεκινώντας από τον ορισμό που έδωσα στον φασισμό, κανονικά δεν θα πρεπε ήδη να μιλάμε για ύπαρξη φασισμού σήμερα.Μήπως σαν την κρίση, ουσιαστικά δεν υπάρχει ούτε και αυτός;Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι βολεύει τους άρχοντες και διασπά το κίνημα. Άλλος ότι αποπροσανατολίζει τον φόβο από εκεί από που θα έπρεπε να προέρχεται. Όμως αφού ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι ακροδεξιοί που μαχαιρώνουν μετανάστες ή ότι πλακώνουν εδώ και δεκαετίες στο ξύλο αριστερύς γιατί βρίσκονται ελεύθεροι; Γιατί το φαινόμενο διογκώνεται; Γιατί έχουν πλέον λόγο, και δεν υπάρχει αντίλογος. Ο Σαμαράς δεν δικαιούται να μιλάει, ενώ του κάνουν και την βρώμικη δουλειά.Ελλείψει πολιτικής άσκησης ουσιαστικής, η χώρα έγινε ξέφραγο αμπέλι και στρατόπεδο συγκεντρώσεως εξαθλιωμένων ανθρώπων που έφυγαν από τις χώρες τους όπως φεύγουν όμως τώρα και οι δικοί μας, σε συνθήκες πολύ πιο ευνοικές από τις χώρες απ όπου ήρθαν οι μετανάστες σε εμάς.Απουσία πολιτικής: Δουβλίνο 2 και πλήρης υποτίμηση των όρων του την ίδια στιγμή που στηρίζαμε πολέμους στην Ανατολή για χάρη του ΝΑΤΟ και είχαμε τα σύνορα μόνο για να λέμε: εκεί στην ακριτική Θράκη, εκεί στα ακριτικά νησιά μας. Και ο Παπανδρέου από το Καστελόριζο έβαλε μέσα την Τρόικα.Έφτασαν στην Αθήνα, τους είχαμε να δουλεύουν στις Μανωλάδες, και τώρα σαν έξυπνοι βλάκες δεν τους θέλουμε άλλο, για τί λέει είμαστε εθνικιστές εμείς. Ο εθνικισμός δεν είναι φασισμός λέει γιατί είναι ένα μέτρο της αξίας του συνανθρώπου. Μα μεε βάση τί; Την καταγωγή; Αξιας του συνανθρώπου ή του Έλληνα μόνο; Στο κενό της υλικης και θεσμικής φύλαξης των συνόρων γιγαντώθηκε ο φασισμός στην πόλη, που πολεμά τους Μπολσεβίκους και τους αντιεξουσιαστές ως παραλειπόμενα της γνήσιας ιδεολογικής τους στόφας, καθότι οι πόλεις έχουν μετανάστες και οι αριστεροί προστατεύουν το δικαίωμά τους στην ζωή και την ελευθερία.Και στο κενό της αστυνόμευσης εκεί, αλλά και της εξυπηρετικής των εθνικιστικών κορώνων που τους ταίζουν φύσης των σωμάτων ασφαλείας και τα όπλα τους, αστυνομία ακροδεξιοί γίναν ένα.ΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ;Εσύ πότε και με ποιον τρόπο θα γίνεις αντιφασίστας, αφού τα αντάρτικα πόλεων σε λίγο θα είναι ένας λάκκος με νεκρούς;Γυρίζοντας την πλάτη;Παιδεία; Ποια παιδεία, πότε παιδεία, πάει η παιδεία.Του χρόνου ίσως πάλι.Καταρχήν θα πρεπε να καταπολεμηθεί η ανεργία και να μην πέσουν άλλο οι μισθοί. Αυτό για να γίνει πρέπει να γίνουν πολλά άλλα πρώτα (όπωε μείωση του ΦΠΑ), αλλά ας μείνουμε μόνο στο ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η ανεργία, έτσι σαν σύνθημα.Πρέπει το αντιφασιστικό μέτωπο να μεγαλώσει και να μείνει εκτός κομμάτων. Αν θέλουν ας το χαιρετίζουν. Πρέπει στην συνείδηση του κόσμου να απαγκιστρωθεί από κάθετους ιδεολογίκούς χώρους, αφού αφορά τους πάντες, όχι μόνο τους ακροαριστερούς. Αν θέλουν να συμμετέχουν, όχι να μονοπωλούν, που δεν το κάνουν βέβαια, γιατί το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα είναι ευρέως αριστερό.Πρέπει να ασκηθεί αυστηρή πίεση και ο νόμος στην αστυνομία ωστε να κάνει την δουλειά της. Να φυλαχθούν τα σύνορα.Να αρθεί το Δουβλίνο 2 και να καταργηθούν τα στρατόπεδα φιλοξενίας και να πάνε στην ευχή του Θεού. Όσοι θέλουν να μείνουν και να παλέψουν.Η Δημόσια τηλεόραση πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες να καλύψει θέματα ρατσιστικής βίας και διακρίσεων να συζητηθούν κεντρικά και συνεχόμενα και ανοιχτά θέματα διαφορετικότητας. Πρέπει επίσης οι βουλευτές να μην φοβούνται να συγκρουστούν δημόσια με την ΧΑ(τί φοβούνται άραγε;)Πρέπει να αποκατασταθεί η ιστορική γνώση στα σχολεία για το τί είναι φασισμός και να έρθουν οι μαθητές εγγύτερα από άποψη εθνικής, ταξικής και σεξουαλικού προσανατολισμού προέλευσης. Τέλος πρέπει να φτιαχτεί ένας σωστός αντιρατσιστικός/αντιδιακρισιακός νόμος που να κάνει ρητά διακριτό το τί καταδικάζει και να καταδικάζει την ρατσιστική/διακρισιακή σωματική ψυχολογική και λεκτική βία κατά των μειονοτήτων, ευπαθών ομάδων, αλλοεθνών, ταξικά κατώτερων, σεξουαλικά διαφορετικών ανθρώπων, των γυναικών. Να προβλέπει ποινές, να αλλάξει την νοοτροπία στην δουλειά , το σπίτι, την γειτονιά, το σχολείο. Να αλλάξει τον πολιτισμό μας και να μας ξεκολλήσει από τα κόμπλεξ μας. Να ακυρωθεί το ισχύον πλαίσιο για τις πράξεις ΠΝΠ, οι αντιδιαδηλωτικοί νόμοι, οι επιστρατεύυσεις.Προσωπικά ο καθένας, πρέπει να αρχίσει να στρέφεται κατά των φασισμών, ακροαριστερών ακροδεξιών, όπως νομίζει, όπου βρίσκεται, δουλειά, σπίτι, παρέες, γειτονιά, διακοπές, έξω από την χώρα, σε άλλον πλανήτη, σε άλλη ζωή και να καταγγέλει.Ένας νόμος δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα από μόνος του. Είναι πάντοτε καλύτερο να συμπλέει, να εκφράζει και να εκφράζεται, παράλληλα, από και με μιά τρέχουσα πραγματικότητα της ζωής της κοινωνίας.Πάνω από όλα,κανένας φόβος, πολύ χιούμορ.
ας κλάψουμε όλοι για τον καημένο φασίστα που ονειρεύεται να κάψει εβραίους, μαυρους,κομμουνιστές,γκέι,όποιον γενικά δε γουστάρει. ας πάμε και ας του αφήσουμε λουλούδια στο νοσοκομείο και μετά ας καταδικάσουμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται. Μετά με καθαρή συνείδηση , πάμε να κοιμηθούμε σαν να μην έγινε τίποτα.
Και πάλι μπράβο κ. Μακρή για την ψύχραιμη ανάλυση. Ο Φλαϊάνο είχε πεί ότι "στην Ιταλία υπάρχουν 2 ειδών φασίστες: Οι φασίστες και οι ατιφασίστες". Το περιστατικό αυτό ταιριάζει απόλυτα στην περιγραφή.Ο τύπος δεν είναι απλώς κάποιος που φοράει μια μαύρη φανέλα και έχι ξυρισμένο κεφάλι. Προφανώς πρόκειται για statement - στηρίζει την άκρα δεξιά. Όσοι το αρνούνται, αρνούνται το προφανές. Από εκεί και πέρα, το γεγονός ότι στηρίζει την άκρα δεξιά, σημαίνει ότι οπωσδήποτε δέρνει κόσμο και ο ίδιος;; Πού το ξέρουμε;; Ακόμα και άν το γνωρίζαμε ότι ο τύπος είναι τραμπούκος, αυτή η απροκλητη αιματηρή επίθεση, είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισής του;;Και τέλος: Ο τύπος δεν μοιάζει για λεπτοκαμωμένος, είναι προφανές ότι τις έφαγε γιατί κυκλοφορούσε μόνος του και τον αιφνιδίασαν. Έχει υπάρξει άλλη μία φορά (τουλάχιστον) που έστειλαν στο νοσοκομείο κάποιον περαστικό, επειδή φορούσε μαύρη μπλούζα (ούτε καν της ΧΑ). Άρα, εφεξής, να θεωρήσουμε ότι αυτοί οι τύποι θα κυκλοφορούν δυο-δυό σαν τους Χιώτες;; Ή μήπως θα πηγαίνουν για σουβλάκια και πίτσες στοιχισμένοι σε διμοιρίες, για περισσότερη ασφάλεια;;Αυτή η πόλωση, και τα ενδεχόμενα αντίποινα, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ΧΑ;; Το πιστεύει σοβαρά αυτό κανείς;;
Την ίδια στιγμή που κάποιοι κλαίνε και οδύρονται επειδή ο κόκκινος φασίστας έμπρακτα τρομοκράτης θα μείνει μερικούς μήνες παραπάνω στην φυλακή μέχρι να τελειώσει η δίκη του μετά από απόφαση του αρμόδιου οργάνου της πολιτείας θεωρούν δικαιολογημένη την αλόγιστη βία απέναντι σε κάποιον που το μόνο παράπτωμα του είναι κατά πάσα πιθανότητα πως έχει σκατά στο κεφάλι (εκτός και αν έχετε αποδείξεις πως ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ έχει πιει μεταναστευτικό αίμα στην οποία περίπτωση θα είχα την επιθυμία να τις δω να πάνε προς την δικαιοσύνη) . Να χέσω δημοκράτες με τα διπλά σταθμά!
Ακριβώς. Εδώ βλέπουμε απρόκλητη επίθεση πολλών σε έναν! Ότι δηλαδή έκανε και ο Περίανδρος στον κακόμοιρο τον αριστερό τον πρώην φοιτητή τον Ανδρουτσόπουλο. Δεν μιλάμε ούτε για οργανωμένη συμπλοκή ομάδων του υποκόσμου αλλά ούτε και για αυτοάμυνα. Μιλάμε για άνανδρη χτύπημα πολλών σε κάποιον (ενδεχομένων χαζό Χρυσαυγίτη - η χαζομάρα δεν είναι όμως έγκλημα!) που απλά φορούσε μαύρη μπλούζα με το Μολών Λαβέ. Όχι αγαπητοί ούτε όλοι οι μετανάστες κλέβουν αλλά ούτε και όλοι οι Χρυσαυγίτες μαχαιρώνουν. Ευτυχώς γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε γεμίσει πτώματα. Κάποιοι είναι απλώς ηλίθιοι!
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει, κατά την γνώμη μου, πολλοί είναι ότι η Χ.Α. δεν χρειάζεται φυσική εξόντωση αλλά ηθική και κοινωνική (Famous words: Don’t Ever Wrestle With A Pig. You’ll Both Get Dirty, But The Pig Will Enjoy It)
Δεν ξέρω αν κάποιοι είναι απλώς ηλίθιοι αυτό που ξέρω είναι ότι είσαι εντελώς αστοιχείωτος. Ο Ανδρουτσόπουλος είναι ο "Περίαναδρος". Το όνομα του θύματος είναι Δημήτρης Κουσουρής.
εισαι τοσο ασχετος που αγνοεις οτιανρουτσοπουλος και "περιανδρος" ειναι το ιδιο προσωπο. ο φοιτητης λεγεται κουσουρηςκαι επειδη αγνοεις καποια πραγματα:οταν καποιος εχει εγγραφει σε το της συμμοριας ειναι , ναι , ετοιμος να μαχαιρωσει ή οτι αλλο. διοτι η συνεχη "ανανεωση"της συμμετοχης στη συμμορια προυποθετει την ενεργη συμμετοχη σε καποια πραγματα μεταξυ των οποιων ειναι και εφοδοι. μονο ετσι αλλωστε ανεβαινεις στην ιεραρχια τους.αυτα ασχετα με την καθετη διαφωνια μου στον ξυλαδαρμο του. ενας εξευτελισμος αρκουσε. διοτι πρεπει να καταλαβουν οτι ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
@ pagapontisΕγω δεν ανεχομαι τους καπνιστες σε κλειστους χωρους και τους επικινδυνους οδηγους. Τους θεωρω την πιο ήπια και υποβωσκουσα εκδοχη καθημερινου φασισμου. Εχω κανει καμια 15ρια επωνυμες καταγγελιες..αλλα τωρα που το λες ο δημοσιος εξευτελισμος μ αρεσει πιο πολυ. Δεν φανταζομαι να καπνιζεις ετσι?
@ toliosΕλα και πες τα σε μια εγκυο ή καλυτερα σε εναν που πασχει απο βαρια μορφη ασθματος. Και ναι οι καπνιστες αυτης της νοοτροπιας ειναι στις παρυφες του φασισμου γιατι θετουν τη ζωη και την καλαισθησια μου σε κινδυνο. Νομιζεις οτι μασαω αν σου φαινεται σοφο ή οχι? κανε κατι χρησιμο καλυτερα. χρησιμοποιησε τη λογικη σου. δεν κανει κακο.