Βάλτε στα πικάπ σας να παίξει το Vinyl

0

Το δυνατό κομμάτι της νέας τηλεοπτικής σειράς των Μάρτιν Σκορτσέζε και Μικ Τζάγκερ είναι αδιαμφισβήτητα η μουσική. Vinyl, δηλαδή βινύλιο, τιτλοφορείται άλλωστε η σειρά, η ιστορία της οποίας περιστρέφεται γύρω από τη ζωή ενός μουσικού παραγωγού και της δισκογραφικής του εταιρείας. Πιο μουσική δηλαδή… πεθαίνεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και το ποιες μουσικές ακούγονται.

Δυο μέρες πριν το πρώτο επεισόδιο, τον 2ωρο εναρκτήριο πιλότο δηλαδή που σκηνοθέτησε ο Σκορτσέζε και ο οποίος προβλήθηκε στη χώρα μας ταυτόχρονα με την Αμερική από τα κανάλια Novacinema, η Atlantic Records και η Warner Bros. Records κυκλοφόρησαν το Vinyl: Music From the HBO Original Series - Volume 1.

Γιατί θα ακολουθήσουν και τα επόμενα volumes καθ ’όλη τη διάρκεια της σειράς! Συγκεκριμένα, μετά την ψηφιακή και φυσική κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, κάθε Παρασκευή η Atlantic and Warner Bros. θα κυκλοφορούν ψηφιακά την μουσική που θα συνοδεύει το επεισόδιο της Κυριακής. Εν συνεχεία, την Παρασκευή πριν το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου, θα κυκλοφορήσει ένα δεύτερο ψηφιακό και φυσικό soundtrack της σειράς.

Δεν χρειάζεται να πούμε το χρηματικό κεφάλαιο που καταλαμβάνουν σε κάθε επεισόδιο, τα μουσικά δικαιώματα… Χρειάζεται; Είναι 6αψήφιο το νούμερο, αφού κάθε έκδοση περιλαμβάνει έως και 30 τραγούδια. Υπεύθυνοι για την μουσική επένδυση της σειράς είναι οι Randall Poster και Meghan Currier, με τους Scorsese, Jagger και Winter να έχουν λόγο, άποψη και ασφαλώς προτάσεις. Σημειώνεται δε, ότι οι Poster και Currier φροντίζουν ώστε όλα τα μουσικά όργανα και ο εξοπλισμός του στούντιο να είναι τα αυθεντικά της περιόδου.

Βάλτε στα πικάπ σας να παίξει το Vinyl Facebook Twitter

Για τους ανθρώπους της Atlantic Records ήταν μια μοναδική ευκαιρία να κυκλοφορήσει μουσική, καθότι βρέθηκαν μπροστά σε ένα μουσικό πλούτο που συνδεόταν με ένα νέο τηλεοπτικό σόου που θέλει να γράψει τη δική του ιστορία. Συνεργάστηκαν τότε με την αδελφή εταιρεία Warner Bros. ώστε να χρησιμοποιήσουν τον κατάλογο της Warner Music Group για το καλό πάντα και τις ανάγκες του σόου.

Το Volume 1 έχει 18 κομμάτια που ακούγονται στο πρώτο επεισόδιο, κυρίως από την εποχή στην οποία διαδραματίζεται όπως του The Jimmy Castor Bunch το “It’s Just Begun” και του Edgar Winter το “Frankenstein”. Επίσης, ακούγονται κομμάτια από αναφορές στο παρελθόν, όπως των Ruth Brown το “Mama He Treats Your Daughter Mean” και του Otis Redding το “Mr. Pitiful” αλλά ακόμα και κάποια που γράφτηκαν ειδικά για τη σειρά όπως των Nasty Bits το “Rotten Apple”.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που πρόκειται να ακούσουμε αυτή τη σεζόν είναι και οι Charlie Wilson, Iggy Pop, Chris Cornell, Nate Ruess, Trey Songz, David Johansen κ.α. Ο τελευταίος μάλιστα ξανα-ηχογράφησε δύο κλασικά τραγούδια των New York Dolls ειδικά για το soundtrack. Αναμένουμε μάλιστα και κάποιες μουσικές των Rolling Stones να βρούνε τον τρόπο τους να περάσουν μέσα στη σειρά, ειδικότερα έχοντας υπόψη την παρουσία των Jaggers μπροστά και πίσω από την κάμερα.

Οι πληροφορίες επίσης λένε ότι κατά τη διάρκεια της σειράς οι Atlantic και Warner Bros. Θα κυκλοφορήσουν 7ιντσα και 12ιντσα βινύλια. Για αυτό ξεσκονίστε τα πικάπ σας, τσεκάρετε τις βελόνες και απολαύστε μουσική όπως παλιά.

Είστε λάτρεις της μουσικής; Τότε θα σας αρέσει και η σειρά που ξεκινάει από αυτήν και καταλήγει σε αυτήν. Για αυτό μείνετε συντονισμένοι στα κανάλια Novacinema και δείτε τα επεισόδια είτε στις 04.00 το πρωί, είτε ό,τι ώρα θέλετε on demand μέσω του Nova GO χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Και για όσους προτιμούν τις έξυπνες συσκευές, κανένα πρόβλημα. Μπορείτε να τα δείτε στο tablet, το PC ή το Smartphone του μέσω του Nova GO, επίσης χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM