ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
Oι λάτρεις του καφέ μπορεί να αφιερώνουν κάποια δευτερόλεπτα για να χαζολογήσουν το φυλλαράκι/καρδούλα/λουλουδάκι που κοσμεί τον καπουτσίνο ή τον λάττε τους πριν αναδεύσουν και απολαύσουν, ωστόσο δεν εντυπωσιάζονται πια.
0

Η κουλτούρα της καφεποσίας έχει αναγάγει τους baristas σε ημίθεους της εστίασης, ακολουθώντας τα χνάρια των mixologists, κι εκείνοι ανταμείβουν τους θαμώνες των καφέ επιδεικνύοντας την δεξιοτεχνία τους. 

 

Οι λάτρεις του καφέ μπορεί να αφιερώνουν κάποια δευτερόλεπτα για να χαζολογήσουν το φυλλαράκι/καρδούλα/λουλουδάκι που κοσμεί τον καπουτσίνο ή τον λάττε τους πριν αναδεύσουν και απολαύσουν, ωστόσο δεν εντυπωσιάζονται πια. Εκτός αν ετοιμάζει τον καφέ τους ο Ιάπωνας Kohei Matsuno, ο οποίος χρησιμοποιεί το αφρόγαλα για να δημιουργήσει στον στρογγυλό καμβά της κούπας λεπτεπίλεπτα και τρισδιάστατα αριστουργήματα.  

 

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
Ο Mattsun, όπως είναι το υποκοριστικό που χρησιμοποιεί, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία ως μια κούρσα με τον χρόνο καθώς έχει μόνο πέντε λεπτά στην διάθεση του μέχρι το αφρόγαλα αρχίσει να χάνει το ιξώδες του.

 

Ο Kohei Matsuno ξεκίνησε να δημιουργεί πιο περίτεχνα, αλλά δισδιάστατα ακόμα τότε, σχέδια στον καφέ των πελατών του σε ένα εστιατόριο στην Οσάκα. Παρατηρώντας πως τα συνήθη μοτίβα δεν αρκούσαν πια για να αποσπάσουν επαίνους και σχόλια, αποφάσισε να εξελίξει την εφήμερη αυτή τέχνη. Σύντομα έγινε ειδικός στην δημιουργία παραδοσιακών ιαπωνικών τοπίων, δημοφιλών χαρακτήρων από τα μάνγκα και ρεαλιστικών πορτραίτων αλλά εξακολουθούσε να νιώθει περιορισμένος στο καλλιτεχνικό του αποτέλεσμα. Για να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο ενδιαφέροντα άρχισε να χρησιμοποιεί μεγάλες ποσότητες αφρόγαλου για να φτιάχνει γλυκούλια ζωάκια και να τα διακοσμεί με την χρήση αιχμηρών εργαλείων. Η έξυπνη και χαριτωμένη προσέγγιση του τον έχει καταστήσει έναν από τους πιο δημοφιλείς baristas στην Ιαπωνία.

Ο Mattsun, όπως είναι το υποκοριστικό που χρησιμοποιεί, περιγράφει την δημιουργική διαδικασία ως μια κούρσα με τον χρόνο καθώς έχει μόνο πέντε λεπτά στην διάθεση του μέχρι το αφρόγαλα αρχίσει να χάνει το ιξώδες του. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθεί τα έργα του να είναι όσο το δυνατόν απλούστερα, όσο και τα εργαλεία του: ένα κουτάλι και μια οδοντογλυφίδα. 

3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
3D ζωάκια από αφρόγαλα σας χαιρετάνε μέσα από το φλιτζάνι του καφέ σας Facebook Twitter
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γεύση / Τα καλύτερα σοκολατένια αυγά από τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Το καθιερωμένο πασχαλινό αφιέρωμα της LiFO επιστρέφει. Οι κορυφαίοι ζαχαροπλάστες της Αθήνας φτιάχνουν αυγά που ντρεπόμαστε να σπάσουμε, αν και ο ένας από αυτούς σκέφτηκε ήδη να το προσφέρει σπασμένο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Γεύση / Από πότε τρεντάρει το ελληνικό κρασί στο Λονδίνο;

Εστιατόρια στη Βρετανία εμπλουτίζουν τις λίστες τους με ελληνικές ποικιλίες, κάβες και σούπερ μάρκετ τα βάζουν στα ράφια τους. Γι’ αυτό πριν από μερικές μέρες 44 οινοποιεία που έπιασαν αυτή την τάση άνοιξαν και παρουσίασαν τα κρασιά τους στο Λονδίνο - και όλο αυτό είχε επιτυχία.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Γεύση / «Θα ενοχληθούν κάποιοι τουρίστες που θα αρμέγω, πού να πάμε όμως κι εμείς;»

Η Κατερίνα Μόσχου αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να μετακομίσει από την Αθήνα στην Πάρο για να φτιάξει ένα τυροκομείο και μια φάρμα, και αυτήν τη στιγμή βλέπει τις Κυκλάδες να χτίζονται με ρυθμό που απειλεί τη γεωργία και την κτηνοτροφία.
M. HULOT
Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Γεύση / Αυτή την Κυριακή του Πάσχα που θα στήσει ο Άνταμ Κοντοβάς δεν την έχουμε ξαναζήσει

Σε ανοιχτές φωτιές και σε υπαίθριες κουζίνες στην παραλία του W Costa Navarino ο σεφ θα ετοιμάσει ένα εναλλακτικό και fusion πασχαλινό τραπέζι, σερβίροντας ένα μενού μοναδικό, του στυλ του, πέρα από τα συνηθισμένα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ