Αφιερώματα

Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ

Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ;

Σαν σήμερα, το 1948, ένας βαρκάρης βρίσκει το πτώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζορτζ Πολκ να επιπλέει κοντά στον Λευκό Πύργο. Η σειρά ηχητικών ντοκιμαντέρ της Κωνσταντίνας Βούλγαρη ρίχνει φως σε μια δολοφονία με μεγάλες πολιτικοκοινωνικές προεκτάσεις για την Ελλάδα του εμφυλίου.
4 ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ, Επεισόδιο 1: Ένα πτώμα στον Θερμαϊκό

Mini series / Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ, Επεισόδιο 1: Ένα πτώμα στον Θερμαϊκό

Το πρώτο επεισόδιο της νέας μίνι σειράς podcast της Κωνσταντίνας Βούλγαρη μάς βάζει στο πολιτικό και στρατιωτικό κλίμα της Ελλάδας του εμφύλιου πολέμου και ταυτόχρονα στην ιστορία του Τζορτζ Πολκ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1948.
The LiFO team
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/08- Ο αστακός με μπιζέλια και οι 300 αστυνομικοί (εναλλακτικός τίτλος: Ποιοι ήταν οι πρώτοι ύποπτοι για τη δολοφονία)

Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ / Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ, Επεισόδιο 2: Ο αστακός με μπιζέλια και οι 300 αστυνομικοί

Στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς μπαίνουμε πιο βαθιά στην ιστορία των ερευνών, στα αδιέξοδα, στις αφόρητες πιέσεις των Αμερικανών και της κυβέρνησης να βρεθεί ένας ένοχος, κατά προτίμηση… κομμουνιστής.
The LiFO team
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/08-Η δίκη, η καταδίκη και η πρωτοφανής τρομοκρατία της εποχής

Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ / Ποιος σκότωσε τον Τζορτζ Πολκ, Επεισόδιο 4: Η δίκη, η καταδίκη και η πρωτοφανής τρομοκρατία της εποχής

Τι έγινε στη δικη του Γρηγόρη Στακτόπουλου και της μητέρας του; Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς περιγράφει την κόλαση που έζησε ένας αθώος άνθρωπος που βρέθηκε στη φυλακή και τελικά δεν δικαιώθηκε ποτέ.
The LiFO team

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ