Ο Άδωνις στο Άουσβιτς: Η κοινοτοπία του πολιτικαντισμού;

Ο Άδωνις στο Άουσβιτς: Η κοινοτοπία του πολιτικαντισμού; Facebook Twitter
38

Για να μην παρεξηγούμεθα, δεν επιχειρώ να συνδέσω κατ' ουδένα τρόπο τον Έλληνα Υπουργό Ανάπτυξης και αντιπρόεδρο της ΝΔ με τον εγκληματία πολέμου και ψυχρό εκτελεστή της ναζιστικής «τελικής λύσης». Απλά οι συνειρμοί δεν είναι παρά παιχνίδια του μυαλού εν τέλει και παρακολουθώντας από χθες ποικίλα δημοσιεύματα με επικεφαλίδα «Ο Άδωνις στο Άουσβιτς», μου τριβέλιζε το μυαλό σαν ανευλαβές διαβολάκι ο τίτλος του διάσημου βιβλίου της Χάνα Άρεντ, «Ο Άιχμαν στην Ιερουσαλήμ». Μετά απ' αυτό, ακολούθησε φυσιολογικά το επόμενο βήμα: η παράφραση του (ακόμα πιο εμβληματικού από τον τίτλο) υπότιτλου του βιβλίου, «Έκθεση για την κοινοτοπία του κακού».

Ευέλικτος πολιτικάντης περιωπής ή ειλικρινώς μεταμεληθείς; Ποιον από τους δύο χαρακτηρισμούς μας επιτρέπει να του αποδώσουμε η χθεσινή απολογία του στα social media για το αμαρτωλό και αγρίως αντισημιτικό βιογραφικό του με αφορμή την επίσκεψη του στον τόπο της ανείπωτης φρίκης;

Μπορεί κάποιος (καλοπροαίρετος ίσως) να αντιτείνει: Κάτσε ρε φίλε, γιατί σώνει και καλά πολιτικάντης και υποκριτής; Μήπως τον αδικούμε τον άνθρωπο; Πήγε εκεί πέρα και συγκλονίστηκε, ταρακουνήθηκε το μέσα του, υπονομεύτηκαν οι βεβαιότητές του, ράγισαν οι αξίες του, είχε μια έντονη επιφοίτηση, σε τόσο κόσμο έχει συμβεί...

Μπορεί μετά από την ανέλιξή από την γραφική ακροδεξιά στο συστημικό mainstream, να έχει αρχίσει να κολακεύεται από την ίδια του την επιτυχία και να τα εξετάζει πιο ψύχραιμα και μακροσκοπικά τα πράγματα.

Μπορεί, όλα είναι πιθανά Μπορεί ο εκδότης / τηλε-τελάλης ανιστόρητων βιβλίων βλαχοπόπ αρχαιολατρίας, φαιού εθνικισμού και ακατάσχετης ελληνοπρέπειας και νοσταλγικός ραψωδός του χουντικού «νοικοκυρέματος» (αλλά και ιδρυτής φιλοχουντικής φοιτητικής παράταξης στα νιάτα του), μετά από την ανέλιξή από την γραφική ακροδεξιά στο συστημικό mainstream, να έχει αρχίσει να κολακεύεται από την ίδια του την επιτυχία και να τα εξετάζει πιο ψύχραιμα και μακροσκοπικά τα πράγματα.

Με αντισημιτικές κορώνες και ρατσιστικά υπονοούμενα δεν πας μπροστά, αν και αυτό ακόμα τίθεται πλέον υπό αμφισβήτηση στην εποχή μας, με τον κάθε φασιστάκο ηγετίσκο να επιβραβεύεται απλόχερα από το κοινό επειδή «τα λέει όπως είναι». Θέλει φροντίδα και προσοχή η δημόσια εικόνα - τις «αλήθειες», το «να τα λέμε κι αυτά κι ας μας κατηγορήσει η πολιτική ορθότητα», μόνο κατ΄ ιδίαν και σε μυστικές συγκεντρώσεις. Και τέλος πάντων, άλλο ο Σώρρος και άλλο το Ολοκαύτωμα, να έχουμε κι ένα μέτρο, έτσι; Μη μας πουν και νεοναζί...

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα άλλωστε, στη ζωή, στην δουλειά, στην τέχνη, πόσο μάλλον στην πολιτική.

Σε μια κίνηση «υψηλού συμβολισμού» λοιπόν, όπως μας πληροφόρησαν τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέστη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη σημαντική τελετή μνήμης που έγινε στο Άουσβιτς και ως προάγγελος της άφιξης του Πρωθυπουργού την προσεχή Δευτέρα για τις επίσημες εκδηλώσεις με αφορμή τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Στρατοπέδου.

Επειδή όμως είναι ο Άδωνις, δεν παρέστη απλά, έκατσε κι έγραψε κι ένα κατεβατό «ξεκαθαρίσματος» στα social media με τον τίτλο «Επ' ευκαιρία της επίσκεψης μου στο #Άουσβιτς!» [hashtag: Άουσβιτς!], που ξεκινά ως εξής: «Σίγουρα είδατε την χθεσινή μου επίσκεψη στον τόπο Μαρτυρίου εκατομμυρίων Εβραίων στο Άουσβιτς» [εννοείται την είδαμε, μόνο άμα χωθούμε σε καμιά τρύπα θα γλιτώσουμε από τις επικοινωνιακές θωπείες των πάσης φύσεως ανανηψάντων και μη].

«Ως συνήθως συμβαίνει με μένα, η παρουσία μου εκεί προκάλεσε πολλές αντιδράσεις [τι να πεις φίλε μου, πάντα θα βασιλεύει η προκατάληψη στην κοινωνία], θετικές και αρνητικές, λόγω όμως της σοβαρότητας του θέματος, της καταπολέμησης δηλ. του Αντισημιτισμού, θα ήθελα να μοιραστώ μερικές σκέψεις μαζί σας...».

Και τις μοιράζεται, με το σοκ και το δέος κάποιου που έπρεπε να κάνει επί τόπου πραγματογνωμοσύνη για να πειστεί ότι συνέβη κάτι τόσο εξωπραγματικό:

«Είναι σίγουρα αδύνατον για τον κοινό νου να συλλάβει το μέγεθος του Εγκλήματος του Ολοκαυτώματος, όχι μόνον για τα βασανιστήρια και τα εκατομμύρια των νεκρών, απλώς και μόνον διότι έτυχε να γεννηθούν Εβραίοι, αλλά για την μεθοδικότητα του. Εκτελέσεις σε βιομηχανική παραγωγή!» [έλα ρε συ, έγιναν τέτοια πράγματα; πρωτάκουστο!

«Θηριωδίες στην Ιστορία έχουν γίνει πολλές δυστυχώς, αλλά τέτοιου μεγέθους μεθοδικότητα ποτέ» [και όλες αυτές οι σατανικές και προαιώνιες μεθοδεύσεις αφελληνισμού που μας λες τόσα χρόνια, της πλάκας ήταν;]

«Έχω πολλές φορές δημοσίως απολογηθεί διότι στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις. Ήταν απαράδεκτη η τότε συμπεριφορά μου και τώρα καταλαβαίνω ότι αυτά τα πράγματα δεν μπορείς να τα παίρνεις ελαφρά..».

Ακολουθεί το coup de grâce του κειμένου, όπου προκαταλαμβάνοντας τις αντιδράσεις, χαρακτηρίζει «αντισημιτικές» τις κατηγορίες για καιροσκοπισμό, πολιτικαντισμό και υποκρισία εναντίον του:

«..Η σύνδεση του πολιτικού συμφέροντος με την ανοικτή και απολύτως δημόσια θέση μου κατά του αντισημιτισμού είναι ελαφρά αντισημιτική και πολύ άδικη» [τι είπε τώρα; κάτσε, το εξηγεί παρακάτω].

«Αντισημιτική, διότι αναπαράγει ένα κλασικό αντισημιτικό στερεότυπο, ότι δηλαδή οι Εβραίοι, κατά κάποιον τρόπο ελέγχουν τα πάντα και άρα για να προχωρήσεις πρέπει να έχεις την εύνοιά τους. Άρα εγώ για να αποκτήσω αυτή την εύνοια λέω όσα λέω...» [ωωωωω].

Και καταλήγει:

«Μην έχετε αυταπάτες, ο αντισημιτισμός υπάρχει δυστυχώς ακόμη και μεγαλώνει. Και στην Ελλάδα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον ξεριζώσουμε. Είναι μια ασθένεια που αν δεν την προσέξεις, μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα. Εάν χρειαστεί, και αναλόγως των σχολίων, θα επανέλθω. Θεωρώ τον Αντισημιτισμό σοβαρό θέμα για να κρυβόμαστε».

Το καλό είναι ότι έχουμε πάψει προ πολλού να έχουμε αυταπάτες. Το κακό είναι ότι σίγουρα θα επανέλθει.

Στήλες
38

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γεωργιάδης «απολογήθηκε» για το παρελθόν του με τον Πλεύρη: Άφησα πολλά περιθώρια στον αντισημιτισμό

Πολιτική / Ο Γεωργιάδης «απολογήθηκε» για το παρελθόν του με τον Πλεύρη: Άφησα πολλά περιθώρια στον αντισημιτισμό

Απολογήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης διότι «στο παρελθόν και κυρίως λόγω της προσωπικής μου σχέσης με τον Κώστα Πλεύρη, επέτρεψα να θεωρήσουν πολλοί ότι ανεχόμουν, ή και συμμεριζόμουν αντισημιτικές απόψεις»
Ήταν η Χάνα Άρεντ υπεροπτική και άσπλαχνη όταν μιλούσε για την «πεζότητα του κακού»;

Ιδέες / Ήταν η Χάνα Άρεντ υπεροπτική και άσπλαχνη όταν μιλούσε για την «πεζότητα του κακού»;

Η κορυφαία ερμηνεύτρια του ολοκληρωτισμού θεώρησε ότι το Ολοκαύτωμα ήταν προϊόν μιας πολεμικής γραφειοκρατείας που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε και ο Άιχμαν υπαλληλάκος ενός συστήματος οργανωμένου φόνου. Ήταν έτσι; Ένα συναρπαστικό βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, απαντά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

7 σχόλια
Μια συγνώμη μπορείς να την πιστέψεις ή να μην την πιστέψεις, μπορείς να την δεχτείς ή να μην τη δεχτείς. Πολλώ μάλλον όταν είναι πολιτικώς σχετιζόμενη και, τελοσπάντων, αφορά σε δράση που έχει επηρεάσει κόσμο κι έχει κάνει μία κάποια ζημιά, διότι όχι μόνο "παρέα" με τον Πλεύρη έκανε ο μεσιέ, αλλά προωθούσε και το διαβόητο βιβλίο του: "Εβραίοι, όλη η αλήθεια" βλ. Θρυλικές εποχές Ελλήνων Έγερσις/ΤηλεΑστυ κ.λπ..Οι Εβραίοι πάντοτε παραμένουν στόχος, φυσικά, αλλά το "νέο" μαύρο πρόβατο είναι οι μουσουλμάνοι. Ποιο το ιδιαίτερο "όφελος" να είναι αντισημίτης, κανείς (και δη με θέση πολιτικού) εν Ελλάδι, τη σήμερον; Μπορεί, πράγματι, να την είδε "αλλιώς", στο συγκεκριμένο θέμα, ο εν λόγω όμως το ενδιαφέρον είναι, πλέον, αλλού, όταν μιλά για "αλλοίωση της χώρας" ή για Άραβες που καπηλεύονται το όνομα της Παλαιστίνης (όπως οι "Σκοπιανοί" το Μακεδονία). Δεν μπορώ παρά να αναρωτηθώ ποιους θα συμπαθούσε, άραγε, ο Άδωνις το '33 στη Γερμανία. ...Μάλλον αυτούς που θα είχαν το "ρεύμα" (κι όχι τους Εβραίους δηλαδή, ως τους "υπαίτιους όλων των κακών", τότε).----(Μια μικρή, τοση δα ζημιά).Μιλώ με συγγενικό πρόσωπο, κάπου στο νευροατυπικό σύμπαν, καλό παιδι κατά βάση, αλλά με σοβαρά θέματα social skills, άγχους, εμμονών κ.λπ., που προσκολλήθηκε στις βλακείες του Πλεύρη και των τηλε-τελάληδων τύπου Άδωνι αλλά και ιντερνετικούς ακροδεξιούς "νέας κοπής". Έχω ακούσει άπειρα εξωφρενικά αυτά τα χρόνια αν και αυτό είναι, πραγματικά, ελάσσονος σημασίας. Το μείζον είναι ότι αυτές οι ιδέες τον κακοφορμίζουν, τον περιορίζουν, του στρεβλώνουν την εικόνα ενός πιο "υγιούς" τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων και της ίδιας του της ζωής.
Θα σου έδινα καθε credit ειλικρίνειας αν είχες αναρωτηθεί με τι δουλειές γίναν οι Τσιπραίοι ή ποιους έχει υπερασπιστεί πχ η Κωνσταντοπούλου.Με σεβασμό το λέω γιατί περισσότερα καλα παιδιά ξέρω που ξώκειλαν με Μαρξ ή Βιλχελμ Ράιχ παρά με Πλεύρη.
Μα πουθενά δεν συζηταμε το άλλο. Αυτό λέω.Γίνεται ο κακός χαμός από τη μια, κάθε μέρα το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από εγκληματικότητα συγκεκριμένου ιδεολογικού παρανομαστή και περιμένουμε να κάνουμε την τρίχα τριχιά από την άλλη. Ή σε κάθε περίπτωση να σχολιάσουμε μόνο τα άλλα.Αλλά προς θεού. Μπροστά μας έχουμε ένα βουνό που κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε... Και η μόνιμη επωδός είναι whatabouterism ή δεν σχολιάζουμε αυτό τώρα.Αλλά αφού κανείς δεν το θετει επί τάπητος το τίθω εγώ, κατά Άντζελα.
Και για να γίνω κι εγώ τσουβαλιστής, όπως κι εσυ με τον φασιστικό 2ο πληθυντικό.Είστε πολύ υποκριτές. Εσείς. Που βλέπετε μονίμως φασίστες στις σκιές των άλλων και δεν πάτε μέχρι τον καθρέφτη.
Όπως κάποιος άλλος σχολίασε ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων είναι αντισημίτες, κάτι η πολιτική του κράτους του Ισραήλ, κάτι οι επί δεκαετίες στάση της εκκλησίας, κάτι το ένα κάτι το άλλο δεν ήταν σπάνιο, ειδικά παλαιότερα, να ακούς φράσεις του τύπου "μας κυβερνούν οι Εβραίοι" (στηριζόμενοι και στο υπαρκτό και πανίσχυρο εβραϊκό λόμπυ των ΗΠΑ), "αυτοί σταύρωσαν τον Χριστό μας" (από θρησκόληπτους), "καλά έκανε ο Χίτλερ" (από επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ) κ.ο.κ. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μόλις το 1990 αναγνώρισε το κράτος του Ισραήλ, ναι μέχρι τότε αρνούμασταν να το αναγνωρίσουμε!!Οπότε ας μην κατηγορούμε τον Άδωνη για αντισημιτισμό, είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη και μάλιστα διεξοδική και χωρίς περιστροφές. Και αν κάποιος δεν έχει στοιχεία περί του αντιθέτου, ότι είναι δηλαδή υποκριτής, καλύτερα ας σωπάσει κι ας ρίξει μια ματιά στους γύρω του, όλο και κάποιον που θα πιστεύει στην παγκόσμια σιωνιστική συνωμοσία θα βρει...
Ο Γεωργιάδης ενοχλεί. Είναι σαφές αυτό. Είναι φιλερις, αυτοερωτικος, ολίγον τι εξυπνάκιας, ένρινος σαν τη Τζάνις από τα Φιλαράκια.Διάολε όμως. Ζητάει συγγνώμη, όσο υποκριτικό κι αν είναι (που μάλλον είναι) και τον περνάμε γενεές 14. Τον Δραγασακη που έφυγε απο το σταλινικό ΚΚΕ μόνο και μονο διότι δεν βγήκε ΓΓ τον έχουμε στο απυρόβλητο γιατί είναι στο κόμμα των δικαιωματιστών.Κάπου η μονομερεια βαράει κόκκινα. Και μην πούμε μεγαλοστομίες "τώρα αυτό συζητάμε" διότι το άλλο δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ και καθόλου.Και ήμαρτον που θα πούμε ανιστόρητα βιβλία όπως το liddell-Scott. Ήμαρτον. Να μην τον γουσταρουμε το κατανοώ. Αλλα να τον κανουμε καρικατουρα σαν τον Λιακό δεν εχει επαφη με την πραγματικοτητα.
"Κάπου η μονομερεια βαράει κόκκινα".Ναι, αλλά είναι τα κόκκινα του κόμματος της αριστεράς και της... προόδου ?, οπότε είναι στο απυρόβλητο. Πάντως, θα διαφωνήσω και με τον Γεωργιάδη. Ο Μάο και ο Στάλιν το τερμάτισαν με τις εκτελέσεις σε βιομηχανική κλίμακα, αλλά το θέμα κάνει τζιζ...
Τα περί βιομηχανικής εξόντωσης αναφέρονται στις συγκεκριμένες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν από τους ναζί. Αιμοσταγείς δικτάτορες που έχουν αφανίσει χιλιάδες ανθρώπους έχουν υπάρξει κι άλλοι (ο στάλιν κι ο μάο ανάμεσά τους), αλλά μόνο οι ναζί χρησιμοποίησαν τη βιομηχανική μέθοδο για να αυξήσουν την «αποδοτικότητά» τους στις δολοφονίες, με τον ίδιο τρόπο που η αλυσίδα παραγωγής χρησιμοποιήθηκε από τον Φορντ για να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων. Ο στάλιν ήταν μάλλον πιο «παραδοσιακός» στις σφαγές του. Ή εκτέλεση ή θάνατος από τις κακουχίες και τη σκληρή εργασία στα γκούλαγκ. Το κρεματόριο, ο θάλαμος αερίων και τα ζάικλον Β είναι ναζιστική πατέντα.Αλλά θέλουν και λίγο διάβασμα αυτά τα πράγματα, δεν αρκεί το fb
Είχαμε ΥπΕξ τον απολογητή των πεπραγμένων της Σοβιετικής Ένωσης στην Πολωνία.Είχαμε υφυπουργό αθλητισμού έναν καδρονοφόρο των ΕΑΑΚ.Είχαμε πρωθυπουργό καταληψία σχολείων (να εδώ η κανονικοποίηση της πολιτικής παρανομίας από την αριστερά σήμερα).Ιστορικά στελέχη του ΚΚΕ είχαν επιτελικούς ρόλους στον Εμφύλιο και παίρναν εντολές απόξω.Αλλά εμείς θα συζητάμε μόνο τα μισά για πάντα.Να πούμε και για τον πατήρ Πλεύρη και για τον ρόλο του επί Χούντας. Βεβαίως. Να πούμε και για τον Άδωνι και τη σχέση με τον πατήρ Πλεύρη. Μάλιστα. Να τα πούμε όλα ανοιχτά, δημόσια και χωρίς κουκουλώματα. Αλλά να φτάσουμε να "ποινικοποιούμε τις κοινωνικές σχέσεις" όταν αυτό ήταν σύνθημα υπέρ της Ηριάννας είναι αστείο.Αν θέλουμε να κρίνουμε ως ακροδεξιό και αντισημίτη τον Άδωνι να το κάνουμε βάσει των πολιτικών του πεπραγμένων. Έχει διατελέσει υπουργός πολλάκις. Κανείς δεν τον κρίνει για αυτά. Για το τι είπε, τι εννοούσε και τι πούλησε στην ιδιωτική του επιχείρηση. Λες και έχει κρίνει κανείς πχ τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τι πελάτες έχει ως δικηγόρος!Δεν είναι κάποιος που δεν έχει δημόσιο βίο για να τον κρίνουμε αποκλειστικά για το με ποιον έχει κάνει παρέα ή τι βιβλία έχει πουλήσει από το βιβλιοπωλείο του (που προφανώς και τα δύο είναι στοιχεία που θα συνυπολογιστούν στο ποιος είναι αλλά είναι αστείο να είναι τα αποκλειστικά).
Η Ηριάννα αθωώθηκε αφού πέρασε ένα χρόνο φυλακή άδικα. Αν είναι να χρησιμοποιήσεις κάποιο παράδειγμα τουλάχιστον διάλεξε ένα που να μην είναι σύμβολο κατάφωρης αδικίας.ΥΓ1 Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κυνηγούσε αριστερούς με τσεκούρι και ηταν πρωτοπαλίκαρο του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Όχι στον εμφύλιο, όχι σε καιρό πολέμου, εν καιρό ειρήνης αυτά. Αλλά αυτά δεν ενοχλούν τόσο όσο τα στελέχη του κκε που βρίσκονταν υπό εμπόλεμο καθεστώς, ε;ΥΓ2 Εγώ χαίρομαι με τη συγνώμη του γεωργιάδη, ακόμη κι αν είναι ψεύτικη. Η καταδίκη της ναζιστικής θηριωδίας είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη, ακόμη και από παλιούς αντισημίτες.
Ο Άδωνις δεν έχει καν κατηγορηθεί για τίποτα. Δικαστηριακά. Κατά τα λοιπά μέχρι ότι έχει δουλειά του δικιά του φταίει και ότι δεν ζει μα αδιαφανείς πόρους όπως άλλοι βουλευτές και υπουργοί.Η Ηριάννα καταδικάστηκε πρωτόδικα και αθωώθηκε κατ΄έφεση. Αυτή είναι η αστική δικαιοσύνη. Υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που αν κριθεί μπορεί να την επιδικάσει αποζημίωση για τον χρόνο φυλάκισής της.Στα λαϊκά δικαστήρια δεν χωρεί έφεση. Ρώτα τον Χαμπίμπι.ΥΓ Με ενοχλούν πάρα πολύ περιπτώσεις σαν κι αυτές του Βορίδη. Αλλά βαρέθηκα να συζητάμε 20 χρόνια για τον Βορίδη και κανένα ΜΜΕ να μην έχει αναφέρει ότι ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού ήταν στα ΕΑΑΚ. Της γνωστής "ανεκτικότητας" των καδρονιών. Να κάνουμε όλοι ότι δεν καταλαβαίνουμε ότι εκλέξαΜΕ (όλοι μαζί) για πρωθυπουργό έναν σχολικό καταληψία. Ότι ο καπτάνΓιώτης (καλή του ώρα) είχε αίμα στα χέρια του.Γενικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναλύσουμε οτιδήποτε. Αλλά είναι ψέμα να μιλάμε για φασισμό όταν συζητάμε για μια αφίσα που να προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τις μάζες αναφορικά με την άμβλωση και να καταπίνουμε την καμήλα των καμένων αυτοκινήτων, του βανδαλισμένου κέντρου της πόλης, των καμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων, των καμένων κάδων στα Εξάρχεια, των κατά καιρούς νεκρών, των δαρμένων, των τραμπουκισμένων.Αυτό λέω. Υπεραναλύουμε την μία πλευρά και την άλλη κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε. Δεν λέω να μην πούμε για τον Βορίδη. Λέω "γιατί λέμε τόσα όταν τα άλλα τα τρώμε αμάσητα".
@Cauk επειδή είδα ότι ενδιαφέρεσαι για το θέμα:Η ανταπάντηση του ellinika hoaxes στην "απάντηση" του "κινήματος" αφήστε με να ζήσω. "Αναλυτική ανασκόπηση των «επιστημονικών» ισχυρισμών για την ανάπτυξη των εμβρύων και τις εκτρώσεις" https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/01/22/fetal-development-and-abortions-review/ Για να μην έχετε καμία αμφιβολία (βλ. https://archive.ph/hDEvS#selection-1683.0-1693.41) "όπως φαίνεται ξεκάθαρα, τόσο στα φυλλάδια όσο και στην αρθρογραφία τους. Μάλιστα στα άρθρα που δημοσιεύουν τονίζουν ότι “ἐπιβάλλεται νά καταργηθεῖ ἄμεσα ὁ νόμος καί νά ἀπα­γορευθοῦν ὅλες ἀνεξαιρέτως οἱ Ἐκτρώσεις.” Ακόμη και στην περίπτωση βιασμού της γυναίκας!"(πολυτονικό: wink wink nudge nudge)
Το έχω δει, βλαχάκι, σε ευχαριστώ για την επισήμανση.Τι να πεις, για μέρες προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι η ομάδα αυτή δεν στρέφεται ενάντια στο δικαίωμα στην έκτρωση, παρά μόνο παραθέτει επιστημονικά δεδομένα.Πίπτομεν ομαδόν εκ νεφών
ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟΚΡΑΤΥΛΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ - ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ - ΙΚΑΡΟΜΕΝΙΠΠΟΣΑΞΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΑπ' όλα τα έργα του Πλάτωνα πρέπει να τοποθετηθεί πρώτο στη σειρά της μελέτης ο Κρατύλος. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα είδος κώδικα που μπορεί να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση. Κρύβει όλες τις παραδόσεις του Σειρίου και φτάνει σε συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τις ορατές και τις αόρατες περιοχές του άστρου αυτού.ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙΑΛΤΑΝΗΕκδότης: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΕις το έβδομον βιβλίον της σειράς "ΑΡΡΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ - Το Μυστήριον του Απολλωνίου Φωτός" αναζητείται η εξήγησις των πράξεων των θεών των Ελλήνων. Παράλογα μυθικά επεισόδια, φόνοι, μοιχείαι, καταπόσεις και απάται δημιουργούν σοβαράς αντιδράσεις, ως προς το ήθος των δυνάμεων και των ενεργειών των θείων όντων.Η ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΣΚΟΥ ΤΗΣ ΦΑΙΣΤΟΥΓΕΝΕΣΗΑΞΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣΕκδότης: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣΟ Δίσκος της Φαιστού είναι μια χρονοκάψουλα της Γένεσης του ανθρώπου, της ιστορίας του Έλληνα - Ηρακλή και της παράδοσης του Θεού Ηρακλή, του Ήλιου - Σείριου. Ο άνθρωπος της γης δέχεται τη θεϊκή πνοή και προχωράει στο δρόμο της εξέλιξης. Ο Έλληνας γεννιέται από γήινη μήτρα και ουράνιο σπέρμα, αληθινός γιος ΘεούΜια γρήγορη επιλογήΜιλάμε για βαθιά επιστήμη, όχι ψέματα
Προς τον διαβαστερό σύντροφο cauk, ο οποίος προφανώς και δεν ξημεροβραδιάζεται στο fb αλλά μάλλον το κόκκινο βιβλιαράκι του συντρόφου Μάο θα το έχει κάνει φύλλο και φτερό:https://m.lifo.gr/articles/san_simera/233559/i-sfagi-toy-katin-ena-apo-ta-friktotera-egklimata-polemoy-stin-istoriaΠροφανώς και τα ονόματα Katyn και Vasily Blokhin δεν σου λένε τίποτα σύντροφε, αλλά σε άλλους κάτι θυμίζουν... ευκαιρία για μελέτη λοιπόν!
Γνωρίζω για το Κατίν. Θα πρέπει να βρεις κάποιον κομμουνιστή και αρνητή του συγκεκριμένου γεγονότος για να τα πεις αυτά όμως, εγώ δεν είμαι ούτε το ένα ούτε το άλλο. Το κόκκινο βιβλιαράκι μου φάνηκε εξωφρενικό από τις πρώτες αράδες (ο ευλογημένος πρόεδρος μάο που ξέρει τα πάντα κλπ) και δεν το διάβασα, λυπάμαι.
Να με συμπαθάς εγώ έχω αγοράσει μια επιτομή του λεξικού Liddell-Scott για 15-20 ευρώ.Αυτό είναι κοινωνική προσφορά. Δεν είναι βιβλίο με σκοπό το κέρδος. Οπουδήποτε αλλού έχει διπλή τιμή, από 45 και πάνω.Κατά τα λοιπά τι μου λες ότι εσύ διαφωνείς με την δημοσίευση του Κρατύλου; Μεγάλο πλήγμα αυτό για τον Πλάτωνα...(Και ναι το βλέπω σαν μελλοντική χρήση: "εσύ που διαβάζεις τα βιβλία του Γεωργιάδη...", όπως το "αυτός που δεν λέει τον Μεταξά φασίστα", μόνο φιλομοναρχικό δικτάτορα)
χχαχαχ, όχι, δεν διαφωνώ με τη δημοσίευση του Κρατύλου, πώς θα μπορούσα; Άλλωστε δεν πρόκειται περί αυτού αλλά περί βιβλίου το οποίο όπως διαβάζω στην περίληψη, επιχειρεί να ρίξει φως στην καταγωγή των Ελλήνων από το Σείριο, με βάση όσα γράφει ο Πλάτωνας στον Κρατύλο.Με τη δημοσίευση του οποίου επίσης δεν διαφωνώ προφανώς. Αλλά θα το θεωρήσω επιστημονικό βιβλίο όσο και την Επίτομη Ιστορία του Ιπτάμενου Μακαρονοτέρατος.Στα υπόλοιπα που γράφεις (Χαμπίμπι-Καπτα-Γιώτης κλπ) δεν απαντώ γιατί δεν αφορούν πράγματα που εγώ ο ίδιος έχω πει.
Θεόδωρος ΑξιώτηςΓεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1963 και ολοκλήρωσε σχολές πολέμου στις ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του σταδιοδρομίας έγραψε αρκετά άρθρα ιστορικού περιεχομένου σε στρατιωτικές εκδόσεις. Αποστρατεύτηκε το 1984.Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο: Νέο Φως στα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου (*) κυκλοφόρησε το 1985 από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη. Ακολούθησε η Αργώ, το Αναζητώντας τη Χαμένη Κιβωτό , η Ατλαντίδα-Τα αρχεία της Χώρας του Ποσειδώνα και τέλος το κύκνειο του άσμα η Αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού. Μέσα σε δύο μόλις έτη από την δημοσίευση του πρώτου έργου, έχασε τη μάχη με τη ζωή έπειτα από καρκίνο (Παραμονή Χριστουγέννων 1987). Παρόλα αυτά, τα χειρόγραφα που άφησε πίσω, οδήγησαν στην γέννηση δύο νέων ανέκδοτων βιβλίων: στην Αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού Β’ τόμος, (Εκδόσεις Γεωργιάδη )και στο έργο Παραδόσεις του Σειρίου (**). Οι τίτλοι αυτοί εκδόθηκαν εφόσον είχε προηγηθεί -από τον παραπάνω εκδοτικό οίκο -η επανέκδοση των πέντε πρώτων βιβλίων.-----(*)ΝΕΟ. ΦΩΣ. ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.Σ' αυτό το βιβλίο θα βρείτε, βασισμένο πάνω σε μυθολογικές πηγές, το Παγκόσμιο Γεωδαιτικό σύστημα που οργάνωσαν οι Έλληνες, χάρη στο οποίο ταξίδευαν σ' όλο τον κόσμο. Όσο και αν φαίνεται περίεργο, είναι διαπιστωμένο σήμερα ότι οι Έλληνες θεοί και ήρωες έφτασαν στην Αμερική και άφησαν τα ίχνη τους σ' όλες τις Εσπερίδες. Ο πιο εντυπωσιακός απ' όλους υπήρξε ο Περσέας, που το 1420 π.Χ. σκόρπισε τα θεϊκά του σύμβολα της Μέδουσας στην πόλη Τσαβίν του Περού, κοντά στη Νάζκα. Οι σελίδες που ακολουθούν θα σας δώσουν τη λύση για πολλά αινίγματα, όπως της Μέδουσας, των Πυραμίδων και των Μυστηρίων. Θ' απολαύσετε το τέρας της Μέδουσας σ' όλη του την θεϊκή μεγαλοπρέπεια. Θα το δείτε να συνδέεται με την Ελληνίδα Στύγα του Ατλαντικού (Τρίγωνο των Βερμούδων) και τα μυστήρια της Αθηνάς (Ίσιδας-Σειρίου). Η Στύγα που έχει τ' ανάκτορά της βαθιά στον Ωκεανό και ο Σείριος που κρύβει τα βασίλεια των Ελλήνων θεών στον ουράνιο θόλο, δένονται στα πλοκάμια της Μέδουσας. (**) ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟΚΡΑΤΥΛΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ - ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ - ΙΚΑΡΟΜΕΝΙΠΠΟΣ...Lol. Μάλλον "κύκλους" έβλεπε κι μακαρίτης.
Μπράβο βλαχακι!Βρήκες έναν συγγραφέα που σου την σπάει.Το ότι έχει εκδώσει Ηρόδοτο, Θουκυδίδη, Διωδωρο Σικελιωτη, Ξενοφωντα κτλ κτλ στα κακάλια σου ε;Εικάζω ότι φασίστες είναι ο Νταινικεν, ο Σαρού και τόσοι άλλοι που ασχολούνται με αυτού τους είδους την παπαροφιλοσοφία.Εμ, οι εκδόσεις Σμυρνιωτακη; Πώς σου ξέφυγε αυτή η χουντοσφηγκοφωλιά;Θα μας πεις και για whatabout και καμαρωτές όταν οπότε συζητάμε θέματα ουσίας κάνεις ότι δεν βλέπεις και δεν καταλαβαίνεις.
Για άλλη μια φορά προσπαθείς να επιβάλλεις την ατζέντα σου, όπως κάνεις σε κάθε άρθρο. Δεν ζούμε όλοι στον κόσμο σου, όπου οι συντηρητικές ιδέες βρίσκονται υπό διαρκή διωγμό την ώρα που οι "αριστερές" επιβάλλονται από το σύνολο του συστήματος. Για να το πω απλά: θα μιλάω για ο,τι θελω και δεν πρόκειται να μου επιβάλλεις τίποτα. Ας τελειώνουμε με αυτό το αστείο.
...Ναι, μωρέ, ενώ θέμα ουσίας είναι το λεξικό lidell scott και η κοινωνική προσφορά των εκδόσεων Γεωργιάδη. Κλαυσίγελως.Καλά, εγώ τον βρήκα τον κουκουρούκου ή εσύ είχες κάποιο ιδιαίτερο λόγο να υπερασπιστείς ένα βιβλίο με τίτλο: ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟΚΡΑΤΥΛΟΣ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ ΕΙ - ΕΥΘΥΔΗΜΟΣ - ΙΚΑΡΟΜΕΝΙΠΠΟΣ...μόνο και μόνο επειδή πετάει το ΚΡΑΤΥΛΟΣ μέσα;Πάντως, εμένα θα μου άρεσαν και τίποτε στατιστικά, πόσο πουλάει ασούμε Η ΖΑΝΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΠΟΥΤΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΦΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥ και πόσο τα πιο σοβαρά πράγματα.(Wtf is κακάλια;)
Είναι προφανές ότι αδυνατώ να επιβάλλω την ατζέντα μου.Ούτε κανάλι έχω, ούτε εφημερίδα, ούτε πανεπιστημιακή έδρα, ούτε κόμμα, ούτε site.Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να πω ένα "ως εδώ, αν ψάχνει κάποιος για φασίστες ας σκοτώσει πρώτα τον μπάτσο που έχει μέσα του" κατά Αρνάκια. "Όταν οι γνώμες των άλλων σε εξοργίζουν"...Αλλά οι "προοδευτικοί" είναι μια απίστευτα αυτάρεσκη γκρουπα που δεν εξετάζει καν την πιθανότητα να σφάλλει.
«Ούτε κανάλι έχω, ούτε εφημερίδα, ούτε πανεπιστημιακή έδρα, ούτε κόμμα, ούτε site.»Αν δεν βρίσκεις τίποτα από τα παραπάνω στο οποίο να προβάλλονται ιδέες σαν τις δικές σου (πράγμα αδιανόητο), τότε όντως σε καταλαβαίνω. Ούτε εγώ θα ήθελα να ζω σε μια τέτοια σταλινική πραγματικότητα.Ευτυχώς όμως, έχω ίντερνετ και τηλεόραση. Και βλέπω ότι οι ιδέες που υποστηρίζεις όχι απλά βρίσκονται παντού, αλλά είναι και κυρίαρχες.
Εγώ γιατί ζω σε μια πόλη μουτζουρωμενη με Αλφάδια κάθε 10 μετρα όπου η πολιτική παρανομία είναι κανόνας;Όπου το να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι είναι ο κανόνας; Όπου κανείς δεν μιλάει για ακροαριστερή βία και παραβατικότητα παρά λέει μόνο κάτι στρογγυλά περί αγνώστων δραστών και αντεξουσιαστών;Ίσως δεν ζούμε στην ίδια πόλη.
«κανείς δεν μιλάει για ακροαριστερή βία και παραβατικότητα»Δεν μπορώ να απαντήσω πάνω σε κάτι τόσο εξωφρενικά αναληθές. Είναι αδύνατον να μην έχεις πρόσβαση σε μμε τα οποία συζητάνε αυτό. Πρόκειται προφανώς περί πλάνης ή συνειδητής προσπάθειας διαστρέβλωσης την πραγματικότητας. Σε κάθε περίπτωση είναι κουραστικό να προσπαθώ να πείσω κάποιον για κάτι τόσο αυτονόητο.
Εεε, ναι. Κανείς δεν μιλάει.Ή Αθήνα είναι μια πόλη υπό μόνιμη πολιορκία. Της έχουν σπάσει τα πεζοδρόμια, τα αγάλματα, καίνε τρόλλευ, αυτοκίνητα, ανθρώπους και το συζητάμε. Και οι μισοί τους κλείνουν το μάτι και αν ποτέ κανείς -παρ'ελπιδα- συλληφθεί η mainstream, η κοινοβουλευτική αριστερά πληρώνει δικηγόρους για να βγουν.Μικρή χώρα είμαστε. Γνωριζόμαστε. Μην μας δουλεύετε ψιλό γαζί.Κάθε μέρα υπάρχει μια πορεία κατα της ΧΑ. Κάθε μέρα. Δικαίως θα πω εγώ.Για τα άλλα τα φασισταριά σιγή ιχθύος... τα ΜΜΕ δεν τους λενε καν με το όνομα τους. Κοκκινοι φασιστες. Ό,τι ήταν κι ο Μουσολινι πριν γινει μαυρος φασιστας.Μόνο αλληλέγγυοι και κάτι θολά τους τύπου "εσείς οι νοικυραιοι" και "να τους χαίρεστε τους νόμους σας". Η κοινωνική νομιμοποίηση της ακροαριστερης βιας φτανει στο τελος της. Αυτο σε ενοχλει.
Από την αρχαιολατρια στον αντικομμουνισμο από εκει στο φιλοχουντισμο φτασαμε στο ναζισμό! Αντισημίτες είναι σχεδόν η πλειοψηφια των Ελλήνων αριστερών και δεξιών για δεκαετίες και κανένας πολιτικος δεν έχει ως τωρα παρει θέση να απολογηθεί με παρόμοιο τρόπο. Ποιος ελληνας δεν γνωρίζει πως για χρονια η εκκλησία τάιζε αντισημιτισμό συστηματικά;Τον Άδωνι θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του στην τελική. Αν είναι αντισημίτες δεν θα τον ψηφίσουν. Ισωε καποια μέρα δουμε κι ενα αριστερό πολιτικό να απολογείται για κάτι έστω και τοτε η κοινωνια θα παει μπροστα.
Δεν νομίζω ότι ήταν πολλοί οι πολιτικοί ( δεξιοί και αριστεροί) που συνυπήρχαν με τον Πλεύρη. Και επίσης είναι τραβηγμένη η προσπάθεια να ξεπλυθεί στη κολυμπήθρα του Σιλωάμ ο Άδωνις. Έλεος πια.
Τον Άδωνι θα τον κρίνουν οι ψηφοφόροι του στην τελική. Αν είναι αντισημίτες δεν θα τον ψηφίσουν. Πηγή: www.lifo.gr"εντάξει, γάτος ο αντιπρόεδρός μας - για να κόψει τη φόρα στους βρωμοαριστερούς, κάνει έναν ελιγμό μην τον βάλουν στο μάτι οι οβριοί, ούτε ψύλλος στογκόρφοτ... θα τον ξαναψηφίσω!"
Αντισημίτες είναι η πλειοψηφία της Ευρώπης, αιώνες τώρα, από παντού τους διώχνανε, τους καταλόγιζαν όλα τα κακά της μοίρας τους (συμπεριλαμβανομένου του ότι σταύρωσαν τον Χριστούλη), στο τέλος τους εξόντωσαν μαζικά. Όταν θα απολογηθούν οι αριστεροί για τον δικό τους αντισημιτισμό, τότε να κρίνουν και τον Γεωργιάδη.
να απολογηθεί πρώτα όλη η δεξιά που είναι πλέον όλη ακροδεξιά για τον αντισημιτισμό και να απολογηθιούν επίσης οι δολοφόνοι που εργαλειοποιούν το Ολοκαύτωμα και μετά βλέπουμε...
Προς Haifischnet και sn07 :Μην μπερδεύετε την σφοδρή κριτική προς την πολιτική του Ισραήλ (η οποία θυμίζει ολοένα περισσότερο το απαρτχάιντ) με τον αντισημιτισμό. Να μην ξεχνάμε επίσης, κυρίως την εποχή του μεσοπολέμου, τις κατηγορίες της ακροδεξιάς και της δεξιάς περί εβραιομπολσεβικικής συνωμοσίας (σε αυτές είχε διαπρέψει και ο Τσώρτσιλ). Για τους γαλλόφωνους, εξαιρετικά κατατοπιστικό είναι το κείμενο της Le Monde diplomatiqueQuand la haine du communisme alimentait l'antisémitisme (Οταν το μίσος του κομουνισμού τροφοδοτούσε τον αντισημιτισμό)https://www.monde-diplomatique.fr/2019/12/HANEBRINK/61130Ας ελπισουμε ότι κάποια στιγμή θα μεταφραστεί και για την ελληνική έκδοσή της