Το τέλος του Λαζόπουλου;

Το τέλος του Λαζόπουλου; Facebook Twitter
69

Η χτεσινοβραδινή εκπομπή «σάτιρας» του Λαζόπουλου ήταν καλά προετοιμασμένη. Είχε φτιάξει γραφικά, είχε πίνακες για να εξηγήσει -σαν δάσκαλος- το μάθημα, είχε μαζέψει στοιχεία για να αποκαλύψει τα σχέδια των κακών ξένων. Είχε συγκεντρώσει με προσοχή όλες τις προπαγανδιστικές κατευθύνσεις για υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου. 

Και τότε το είπε. Και όλο το προφίλ «ανθρωπιστή», «αντιρατσιστή» και «καλής ψυχής» γκρεμίστηκε, ίσως δια παντός. 

 

 

Τα 11 πιο προσβλητικά δευτερόλεπτα της καριέρας του, δεν είχαν αποδέκτη τον «κακό Σόιμπλε» - κι ας το ξεκίνησε έτσι, στο μυαλό του. 

 

«Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

 

Ο δρ. Ψυχιατρικής Λάκης Λαζόπουλος, έκανε διάγνωση για το τι συμβαίνει στην ψυχική κατάσταση των ανθρώπων που είναι καθηλωμένοι σε αναπηρικά αμαξίδια, και κατέληξε πως αυτός το λέει «παράνοια» και «παραφροσύνη». Αφήνω στην άκρη την υπερβολή της σκέψης πως όσο ο Σόιμπλε είναι καθηλωμένος σκέφτεται με μονομανία το πώς θα καταστρέψει την Ελλάδα - ο Λαζόπουλος στην ύστερη φάση της καριέρας του έχει άλλωστε αναπαράγει άκριτα και με λεβέντικη εθνική περηφάνια το hoax του Κίσινγκερ!- και αναρωτιέμαι:

 

Αλήθεια, δεν ντράπηκε; Έχουν πάει να τον δουν άνθρωποι με αναπηρικά αμαξίδια. Ήξερε σίγουρα ότι στα σπίτια τους τον παρακολουθούσαν άνθρωποι με κινητικές αναπηρίες. Πώς πιστεύει ότι ένιωσαν ακούγοντας την ψευδοψυχιατρική διάγνωσή του, που θύμισε σε κάποιους Χίτλερ;

Θα αφήναμε μια χαραμάδα αμφιβολίας για το αν κατάλαβε τι είπε, εάν η εκπομπή του δεν είχε γραμμένο από πριν σενάριο, το οποίο διαβάζει με εξαντλητικά μονότονο και γρήγορο ύφος. Η φράση του δε μοιάζει έκλαμψη της στιγμής, μοιάζει γραμμένη και προαποφασισμένη - έχοντας σκοπό να χτυπήσει προπαγανδιστικά τον Σόιμπλε. 

Αντί να καταφέρει να ταυτίσει τον Σόιμπλε με τον Χίτλερ, θύμισε ο ίδιος Χίτλερ σε σχέση με την απόρριψη των Ατόμων με Αναπηρία!

Εικάζω ότι στον πόθο του να απαξιώσει τον αντίπαλο, δεν κατάλαβε ότι δεν προσέβαλλε μόνο τον εχθρό του, αλλά εκατομμύρια ανθρώπους. Κι όμως. Σχεδόν 15 ώρες αργότερα, κι ενώ έχει γίνει ο κακός χαμός -και παρενέβη και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία-, δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Και πλέον ίσως είναι και πολύ αργά. (Αν ακολουθήσει την πεπατημένη θα πει ότι «απομονώθηκε μια φράση» και πως τον χτυπά το κατεστημένο επειδή είπε «αλήθειες» και «αποκάλυψε τα σκοτεινά σχέδια της Ευρώπης».)

Ήδη οι οπαδοί του λένε «νοιαστήκατε για τους ΑΜΕΑ ενώ παρκάρετε στις θέσεις τους» (πού το ξέρουν; και πού ξέρουν πόσα άρθρα γράψαμε και πόση εθελοντική δουλειά κάναμε στη ζωή μας για τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα) και «το εννοούσε μόνο για τον Σόιμπλε».

UPDATE: Εξεπλάγη με τον ντόρο ο Λαζόπουλος δηλώνοντας πως τα είπε συγκεκριμένα μόνο για τον Σόιμπλε (παρότι είπε «όταν ένας άνθρωπος» γενικεύοντας φυσικά). Σαν να μην καταλαβαίνει πως αν πχ. πω για τον Λαζόπουλο «Όταν ένας άνθρωπος είναι Έλληνας, σιγά σιγά γίνεται επικίνδυνος» θίγω τους Έλληνες!

Κανονικά, το γεγονός ότι μέχρι το τέλος της ζωντανής εκπομπής δεν είχε καταλάβει πόσο χυδαία ρατσιστικό ήταν αυτό που είπε και δεν είχε αναφερθεί διορθωτικά σ' αυτό στον αέρα, θα ήταν λόγος να τελειώσει η καριέρα του και κανένα κανάλι να μη θέλει να ξαναμεταδώσει πρόγραμμά του. Εδώ όμως μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως ο πάλαι ποτέ κωμικός ηθοποιός θα συνεχίσει μια πετυχημένη καριέρα νουθετώντας τους πολίτες και αναπαράγοντας κομματικές προπαγάνδες. Ίσως επειδή δεν είναι καθηλωμένος σε καρέκλες...

 

Το τέλος του Λαζόπουλου; Facebook Twitter
«Όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη» - Λάκης Λαζόπουλος, 16/2/2016

69

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ