Ο Ν. Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σύγκλιση με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και στήριξή της

Ο Ν. Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σύγκλιση με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και στήριξή της Facebook Twitter
Όλη η ηγετική ομάδα της Χ.Α. δικάζεται για βαρύτατα κακουργήματα. Και έρχεται ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ να πει πως, ουσιαστικά, αν εκδημοκρατιστούν, όλα συγχωρούνται και πρέπει να τους στηρίξουμε; (Φωτ.: Fotis Plegas G. / SOOC)
23

Κάποτε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Μπάμπης Παπαδημητρίου είχε μιλήσει για μια πιθανή σύγκλιση της ΝΔ με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή». Τον έκραξαν, δικαίως, με τεράστια ένταση οι Συριζαίοι κι ακόμα του το κρατάνε. (Τον έκραξαν βέβαια και οι πέτρες, ακόμα και η ΝΔ της οποίας ο βουλευτής Βύρων Πολύδωρας -ο ίδιος που ήθελε για Πρόεδρο του ΕΣΡ ο ΣΥΡΙΖΑ- είχε προτείνει κάτι παρόμοιο και ευτυχώς αποτελεί παρελθόν για την πολιτική σκηνή.)

Τώρα όμως είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αυτός που μιλά για τη στήριξη μιας «σοβαρής Χρυσής Αυγής» γλείφοντας έτσι τους ψηφοφόρους της, και μάλιστα το κάνει στην ίδια συνέντευξη με την οποία γλείφει τους αντιεξουσιαστές και ζητά να μην είναι αδίκημα το κάψιμο της σημαίας. 

  

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, παρά τις θετικές παρεμβάσεις που όντως έχει κάνει, έμεινε μείνει μέχρι τώρα στην ιστορία ως ο δημιουργός του "Νόμου Παρασκευόπουλου" χάρη στον οποίον βγήκαν απ' τις φυλακές κρατούμενοι (μεταξύ των οποίων μπουμπούκια όπως ο Παπαγεωργόπουλος, κάτι βαρόνοι της κόκας κλπ κλπ). Τώρα όμως ίσως να μείνει γνωστός για κάτι άλλο:  

  

[Ο Ν. Παρασκευόπουλος] δηλώνει πως αν η Χρυσή Αυγή κάνει βήματα για εκδημοκρατισμό πρέπει να στηριχθεί από το πολιτικό σύστημα, προτιμώντας τη σύγκλιση από τη διαρκή ρήξη.

«Η εικόνα της συνύπαρξης στο Καστελόριζο και στη Ρω σε πολλούς μας δεν άρεσε. Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», επισημαίνει ο κ. Παρασκευόπουλος και συνεχίζει: «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Ο Ν. Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σύγκλιση με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και στήριξή της Facebook Twitter
Το πρόσφατο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε απ' τον Πάνο Καμμένο, μετά ανέλαβαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο, και τώρα έρχεται και κοτζάμ πρώην υπουργός Δικαιοσύνης. (Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC)

Σ' έναν τέλειο κόσμο, θα καταλάβαινα τη λογική του. Καλύτερα να πείσουμε με λόγια τους φασίστες να μην είναι φασίστες και να γίνουν καλά παιδιά, απ' το να συνεχίσουμε να τσακωνόμαστε μαζί τους. Τι ιδιοφυής ιδέα - πώς δεν την είχε σκεφτεί κανείς νωρίτερα! Προφανώς και θα ήταν ωραίο να καταλάβαιναν ο Μιχαλολιάκος κι ο Κασιδιάρης τα λάθη τους και να εκδημοκρατίζονταν όμως πόσο αποτελεσματικά θα συμβεί αυτό επειδή ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και μάλιστα σε συνέντευξή του στη Βραδυνή;!) προσπαθεί να βοηθήσει την Χ.Α. να ξεπλυθεί; 

Προς το παρόν όλη η ηγετική ομάδα της Χ.Α. δικάζεται για βαρύτατα κακουργήματα. Και έρχεται ο πρ. υπουργός Δικαιοσύνης και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ να πει πως, ουσιαστικά, αν εκδημοκρατιστούν όλα συγχωρούνται και πρέπει να τους στηρίξουμε; Αύριο μπορεί όλοι αυτοί να είναι στη φυλακή με ισόβια, κι ο κ. Παρασκευόπουλος καίγεται εδώ και τώρα για μια προσπάθεια ένταξης της Χ.Α. και για μια ουσία σύγκλισης μαζί της;

Αντί να βρει τρόπους να πείσει τον κόσμο να μην ψηφίζει την Χ.Α., ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να ψάχνει δικαιολογίες για να συμπορευθεί μαζί της

Μιλάμε για υπόδικους που αποδεδειγμένα έχουν πει ψέμματα, κι έχουν υιοθετήσει διάφορες τακτικές για να ξεγελάσουν τους ψηφοφόρους (όχι ότι σ' αυτό διαφέρουν τρομερά απ' το κόμμα του κ. Παρασκευόπουλου, ή από άλλα). Είναι δυνατόν να είναι τόσο αφελής ο βουλευτής που να μας λέει ότι «αν η Χ.Α. κάνει προσπάθεια πρέπει να τη στηρίξουμε;» 

Πιστεύει δηλαδή ότι η προσπάθεια θα είναι ειλικρινής κι όχι πολιτικός τακτικισμός; Και του αρκεί να «δείξει» η Χ.Α. ότι «εκδημοκρατίστηκε» και τότε όλα καλά; Τότε θα ξεχάσουμε το νεοναζιστικό της προφίλ, τα μαχαιρώματα, τον Φύσσα, τη ρητορική μίσους και θα την στηρίξουμε;

Ο Ν. Παρασκευόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει σύγκλιση με μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» και στήριξή της Facebook Twitter
Αντί να βρει τρόπους να πείσει τον κόσμο να μην ψηφίζει την Χ.Α., ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να ψάχνει δικαιολογίες για να συμπορευθεί μαζί της. (Φωτ.: Alexandros Michailidis / SOOC)

Μήπως να τα ξεχνούσαμε κι από τώρα αν οι Χρυσαυγίτες υποσχεθούν ότι θα είναι καλά παιδιά; Άλλωστε, σύμφωνα με τη λογική του βουλευτή, καλύτερα δεν είναι να τρέχουμε χορεύοντας και τραγουδώντας στα λιβάδια απ' το να χαλάμε τις καρδιές ευρισκόμενοι σε ρήξη μαζί τους; 

Το πρόσφατο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε απ' τον Πάνο Καμμένο, μετά ανέλαβαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Καστελόριζο, και τώρα έρχεται και κοτζάμ πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.

Κατά τα άλλα τους έφταιγε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου!

23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ