ADVERTORIAL

Γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά; Για να διατηρήσετε μία καλή σωματική κατάσταση; Για να νιώσετε καλά ψυχολογικά; Ο καθένας γυμνάζεται για διαφορετικούς λόγους. Παρ' όλα αυτά, ζούμε σε μία εποχή που πολλές φορές η γυμναστική γίνεται η πηγή ενός συνεχούς ανταγωνισμού και για να αρέσουμε στους άλλους. Για να δείχνουμε πιο fit, με περισσότερους κοιλιακούς, με πιο «γεμάτους» μύες, με πιο επίπεδο στομάχι – ξεχνάμε, όμως, το πιο βασικό.

 

Τρέχουμε, κάνουμε γιόγκα, πιλάτες, βάρη, squats, χορεύουμε, παίζουμε ομαδικά αθλήματα: γυμναζόμαστε για να νιώθουμε πρώτα καλά εμείς με τον εαυτό μας. Να είμαστε υγιείς, να νιώθουμε ζωντανοί, γεμάτοι ενέργεια, να βοηθάμε το σώμα και το μυαλό μας να νιώθουν δυνατά. Κι αυτό έρχεται πάντα πρώτο.

 

Όλα τα σώματα είναι όμορφα και όλα τα σώματα χρειάζονται τη γυμναστική, πρώτα με σκοπό την υγεία και την ευτυχία και μετά την εξωτερική εμφάνιση.

 

Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο πιο γρήγορος ή ο πιο δυνατός στο γυμναστήριο. Δεν έχει σημασία ποιος έχει πιο εμφανείς κοιλιακούς στην παραλία. Δεν έχει σημασία ποιος είναι πιο λεπτός ή ποια έχει λιγότερη κυτταρίτιδα. Όλα τα σώματα είναι όμορφα και όλα τα σώματα χρειάζονται τη γυμναστική, πρώτα με σκοπό την υγεία και την ευτυχία και μετά την εξωτερική εμφάνιση.

 

 

 

Σκοπός είναι να γυμναζόμαστε για τη δική μας ευχαρίστηση. Train for pleasure: αυτό είναι το μήνυμα που πρεσβεύει η Bodytalk για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2019. Να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί, χωρίς ανταγωνισμό, χωρίς κανόνες, χωρίς περιορισμούς, έτσι ώστε να νιώθουμε χαρούμενοι (ενδορφίνες, άλλωστε!) και να περνάμε καλά. Φυσικά, η καλή διατροφή παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με την γυμναστική (να μη στερούμε δηλαδή τα απαραίτητα από τον οργανισμό μας) και κυρίως να μην εξαντλούμε εντελώς τις δυνάμεις μας στο όνομα μίας καλοκαιρινής φωτογραφίας στα social media. Ο καθένας μας έχει μία διαφορετική ερμηνεία για τη λέξη «ευχαρίστηση» και παίρνει διαφορετικού είδους απόλαυση από τη γυμναστική.

 

Κάποιοι γυμνάζονται για αυτοβελτίωση. Όπως για παράδειγμα, εκείνοι που ξυπνούν νωρίς το πρωί και πηγαίνουν στο γυμναστήριο ή για τρέξιμο στη φύση. Η πρωινή γυμναστική ενεργοποιεί τον οργανισμό και τον μεταβολισμό και ενισχύει τη γενικότερη ευεξία μας κατά τη διάρκεια ολόκληρης της μέρας. Είναι εκείνοι που δίνουν στον εαυτό τους τον χώρο και το χρόνο να βελτιώσουν τη δύναμη και την αντοχή του σώματός τους, με στόχο έναν υγιή οργανισμό, χωρίς βιασύνη και χωρίς ανταγωνισμό.

 

 

 

Κάποιοι γυμνάζονται για ευεξία. Η ευεξία δεν περιορίζεται μόνο στο σώμα, αλλά και στο πνεύμα. Είναι εκείνοι που αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους άσκησης (όπως γιόγκα ή πιλάτες) για να ενισχύσουν όχι μόνο την υγεία αλλά και την ποιότητα ζωής τους, δημιουργώντας μία όμορφη ισορροπία μεταξύ καλής ψυχικής υγείας και δυνατού σώματος. Αυτό είναι και το λεγόμενο ευ ζην.

 

 

 

Κάποιοι γυμνάζονται για ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους. Μέσα από ομαδικά αθλήματα, χτίζονται ισχυροί δεσμοί με τους άλλους – με την οικογένεια, τα παιδιά, τους φίλους. Ακόμα και μία φορά την εβδομάδα, ένα ραντεβού για μπάσκετ 3x3 μπορεί να προσφέρει όχι μόνο το απαραίτητο boost ενέργειας αλλά και την ευκαιρία να κάνουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και να συναντήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους που ίσως να μην βλέπουμε τόσο συχνά.

 

 

 

Κάποιοι γυμνάζονται για ισορροπία. Είναι η ισορροπία που βελτιώνει τον τρόπο ζωής μας, μειώνει το στρες, πυροδοτεί τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά μας. Είναι αλήθεια πως στην εποχή που ζούμε είναι δύσκολο να διατηρήσουμε αυτή την ισορροπία μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου. Οι υποχρεώσεις τρέχουν κι εμείς πασχίζουμε να βρούμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας. Η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει στο να δημιουργηθεί αυτή η ισορροπία και να συνεισφέρει στην αποσυμπίεση από τα άγχη και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. 

 

 

 

Η Bodytalk πρεσβεύει την ελευθερία του να επιλέγει κανείς αυτό που τον ευχαριστεί. Τα αθλητικά ρούχα τα οποία σχεδιάζει και παράγει έχουν σκοπό να αγκαλιάσουν οποιοδήποτε σώμα, ενώ παραμένουν fashionable, άνετα και ανθεκτικά, ιδανικά για κάθε τύπο αθλήματος και γυμναστικής. Αγαπάμε το σώμα μας και γυμναζόμαστε για τη δική μας προσωπική ευχαρίστηση.