Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ

Στο σαρκαστικό μυαλό του R. Crumb

Το «Bible of Filth» είναι μια συλλογή με τα καλύτερα, πιο ανατρεπτικά και σαρδόνια κόμικς του σπουδαίου σκιτσογράφου

Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σκιτσογράφους της Αμερικής, ο R. Crumb χρησιμοποιεί το δημοφιλές μέσο των κόμικς για να σατιρίσει τον σύγχρονο αμερικάνικο πολιτισμό, την πολιτική απογοήτευση, τις σεξουαλικές φαντασιώσεις και το παράλογο των κοινωνικών συμβάσεων.

 

Ο Crumb είναι ένας παραγωγικότατος καλλιτέχνης. Υπήρξε μια σημαντική φιγούρα του αμερικανικού underground κινήματος της δεκαετίας του 60, ήταν ο ιδρυτής του πολύ επιτυχημένου Zap Comix και δημιουργός μιας σειράς χαρακτήρων, εμπνευσμένων από ψυχεδελικά κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1920 και του 1930, όπως οι Fritz the Cat, Mr. Natural και Keep On Truckin που έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς.

 

Μεγάλο μέρος του έργου του δημοσιεύθηκε στο περιοδικό του Weirdo (1981-1993), το οποίο ήταν μια από τις πιο σημαντικές εκδόσεις του εναλλακτικού κόμικς. 

 

Η Bible of Filth καταγράφει τη συναρπαστική εξέλιξη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη της αντικουλτούρας που πέρασε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες επικρίνοντας τη σύγχρονη καταναλωτική κουλτούρα και σχολιάζοντας αδίστακτα τη σεξουαλική και πολιτική έκφραση της ανθρώπινης συνείδησης.

Η Bible of Filth, μια ανθολογία των πιο ανατρεπτικών και σατιρικών κόμικς της καριέρας του, δημοσιεύθηκε αρχικά στη Γαλλία το 1986, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των εξωφρενικών σεξουαλικών αναφορών της.

 

Η δεύτερη έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την David Zwirner Books, είναι η εμπλουτισμένη αναθεώρηση της πρώτης έκδοσης, με 100 σελίδες επιπλέον υλικού με σκίτσα που δημοσιεύθηκαν μετά το 1986. Οργανωμένη χρονολογικά και τυπωμένη έτσι ώστε να θυμίζει την παραδοσιακή Βίβλο, η Bible of Filth καταγράφει τη συναρπαστική εξέλιξη ενός σπουδαίου καλλιτέχνη της αντικουλτούρας που πέρασε τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες επικρίνοντας τη σύγχρονη καταναλωτική κουλτούρα και σχολιάζοντας αδίστακτα τη σεξουαλική και πολιτική έκφραση της ανθρώπινης συνείδησης.

 

© R. Crumb
© R. Crumb

 

© R. Crumb
© R. Crumb

 

© R. Crumb
© R. Crumb

 

© R. Crumb
© R. Crumb

 

© R. Crumb
© R. Crumb

 

Το εξώφυλλο της Bible of Filth.
Το εξώφυλλο της Bible of Filth.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ