Κλέλια, γιατί αγαπάς τόσο πολύ τα έντονα χρώματα και τα prints;

Κλέλια, γιατί αγαπάς τόσο πολύ τα έντονα χρώματα και τα prints; Facebook Twitter
Στη δική μου περίπτωση είναι σχεδόν μονόδρομος η ψηφιακή εκτύπωση. Μου δίνει αμέτρητες επιλογές σε υφάσματα και νιώθω ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού μπορώ να δημιουργήσω πραγματικά αυτό ακριβώς που θέλω για την εκάστοτε συλλογή. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LifO
0

Κλέλια, γιατί ξεκίνησες να φτιάχνεις ρούχα;

Ξεκίνησα να σπουδάζω σχέδιο μόδας στη Γλασκώβη, στο Glasgow School of Art, χωρίς να έχω ιδιαίτερη πίστη στην ικανότητά μου να ακολουθήσω αυτό το μονοπάτι. Βασικά, μου φαινόταν βουνό και όχι μονοπάτι. Αποφοιτώντας από κει, έγινα colour και digital print expert, αλλά ο ανταγωνισμός στο Λονδίνο ήταν πολύ μεγάλος. Έτσι προσπάθησα να δημιουργήσω τη θέση εργασίας που δεν μπορούσα να βρω όπως την ήθελα! Ουσιαστικά, η απόρριψη με βοήθησε.


— Γιατί αγαπάς τόσο πολύ τα έντονα χρώματα και τα prints;

Δεν αγαπάω απλώς τα χρώματα, το brand το ίδιο είναι χρώματα και prints. Αυτό που έχει νόημα για μένα ως σχεδιάστρια είναι η δημιουργία νέων σχεδίων, η αναζήτηση και η έρευνα σε καλλιτεχνικά κινήματα. Δεν μου αρκεί να φτιάξω μια συλλογή, αν δεν έχει να πει μια ιστορία. Στη σχολή, το πιο σημαντικό μάθημα που διδάχτηκα είναι ότι κάθε brand πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα και ότι πρέπει να προσπαθείς να δώσεις στο αγοραστικό κοινό κάτι καινούργιο, που δεν θα βρει στον διπλανό σχεδιαστή. Αυτό γίνεται μόνο μέσα από μια προσωπική σχεδιαστική διαδικασία και, φυσικά, τις τεχνικές.

Δεν αγαπάω απλώς τα χρώματα, το brand το ίδιο είναι χρώματα και prints. Αυτό που έχει νόημα για μένα ως σχεδιάστρια είναι η δημιουργία νέων σχεδίων, η αναζήτηση και η έρευνα σε καλλιτεχνικά κινήματα. Δεν μου αρκεί να φτιάξω μια συλλογή, αν δεν έχει να πει μια ιστορία.


— Στα ρούχα σου βλέπω πολλά πρωτότυπα prints που σχεδιάζεις εσύ η ίδια. Η ψηφιακή εκτύπωση στα υφάσματα είναι ένας τρόπος έκφρασης για σένα;

Ο τρόπος έκφρασής μου είναι η ζωγραφική και ο σχεδιασμός. Η ψηφιακή εκτύπωση είναι το μέσο με το οποίο μπορώ να μεταφέρω τη δουλειά μου στον κόσμο. Στη δική μου περίπτωση είναι σχεδόν μονόδρομος η ψηφιακή εκτύπωση. Μου δίνει αμέτρητες επιλογές σε υφάσματα και νιώθω ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αφού μπορώ να δημιουργήσω πραγματικά αυτό ακριβώς που θέλω για την εκάστοτε συλλογή.


— Τι θα δούμε στην τελευταία σου συλλογή;

Ονομάζεται «Animalizer» και είναι μια ωδή στο animal print. Με αναφορές στους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν και αντέγραψαν τη φύση, σκοπό τη δημιουργία του leopard print και αρκετές χρωματικές και σχηματικές παραλλαγές, η συλλογή αναφέρεται, όπως πάντα, στη σύγχρονη δυναμική γυναίκα που ξεκινάει τη μέρα της πολύ πρωί και την τελειώνει το βράδυ.


— Τι φοράς σήμερα και πόσο κοστίζει;

Ένα καφτάνι της συλλογής «Animalizer», που είναι για όλες τις ώρες. Είναι μάξι, από βισκόζη και γενικά με βολεύει, μου δίνει ευχέρεια κινήσεων! Κοστίζει 270 ευρώ. Από πάνω φοράω το αγαπημένο μου denim jacket, το οποίο αγόρασα πριν από περίπου 5 χρόνια από ένα vintage μαγαζί στο Μπράιτον. Αν θυμάμαι καλά, κόστισε 30-40 ευρώ.


— Πού πηγαίνεις τώρα;

Σήμερα έχω ραντεβού με τη μοδίστρα μου κι έπειτα θα συναντήσω τη συνεργάτιδά μου για να συζητήσουμε τον προγραμματισμό του μήνα. Ως φύσει καλλιτεχνικός άνθρωπος, είμαι τρομερά χαοτική και αφηρημένη. Δυστυχώς, είμαι και αρνητική στο να ασχοληθώ με το business κομμάτι του brand μου, πράγμα που πολλές φορές έχει αποδειχτεί καταστροφικό.

Info

www.kleliaandrali.co.uk, www.instagram.com/kleliaandrali

Μόδα & Στυλ
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM
30 χρόνια μετά την γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Μόδα & Στυλ / 30 χρόνια μετά τη γέννηση του όρου, έχει νόημα σήμερα να μιλάμε για metrosexuals;

Ο άνθρωπος που εισήγαγε τον όρο στο λεξιλόγιο της σύγχρονης κουλτούρας, ο Βρετανός δημοσιογράφος Mark Simpson, μιλά στην El País για την εξέλιξη της σχέσης των ανδρών με το σώμα και την εικόνα τους
THE LIFO TEAM