Allo: η Google μπαίνει στο παιχνίδι του messaging με ένα νέο app

Allo: η Google μπαίνει στο παιχνίδι του messaging με ένα νέο app Facebook Twitter
Η εφαρμογή Google Allo έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προσωπική βοηθός, προτείνοντας διαδρομές, εστιατόρια και κάθε είδους άλλη πληροφορία στον χρήστη.
0

Από τεχνικής απόψεως, το Google Allo είναι μια εφαρμογή έξυπνων μηνυμάτων, αλλά μέσα του κρύβει και την Google Assistant, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μια πολύ καλή (και γρήγορη) βοήθεια αν ψάχνετε βασικές και όχι τόσο εξειδικευμένες πληροφορίες για κάτι επείγον. Αυτή η βοηθός (ή προσωπική γραμματέας) μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όπως να σας βοηθήσει να χειρίζεστε το ημερολόγιό σας, να προγραμματίσετε και να βελτιστοποιήσετε τις υπενθυμίσεις σας, να σας διαβάζει κείμενα, να πραγματοποιεί κλήσεις που τις ορίζετε σε συγκεκριμένη ώρα (σε περίπτωση που ξεχάσετε), να σας παίξει ένα ήρεμο τραγουδάκι για να σας καλμάρουν τα νεύρα, να σας βρει ένα αστείο «μιμίδιο» ή κάθε πρωί, πριν φύγετε για τη δουλειά, να σας ενημερώνει με μια αναλυτική πρόγνωση του καιρού της ημέρας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε ο,τιδήποτε και το Google Allo και εκείνο θα σας δώσει μια απάντηση, ακριβώς όπως θα περιμένατε από την Google, την εταιρεία που τα ξέρει όλα. Η «Βοηθός» της Google μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να λειτουργεί τέλεια και συγχρονισμένα με τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας (σε περίπτωση που είστε από τους φανατικούς του Internet of Things), όπως για παράδειγμα το Chromecast, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε από απόσταση μεμονωμένες συσκευές μέσα στο σπίτι.

Allo: η Google μπαίνει στο παιχνίδι του messaging με ένα νέο app Facebook Twitter

Για την εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία θα χρειαστεί να προσθέσει τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού του. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την επικοινωνία και με χρήστες που δεν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

Πιο συγκεκριμένα το Google Allo προτείνει απαντήσεις στους χρήστες ανάλογα με τα μηνύματα που δέχονται από τους φίλους ή συνομιλητές τους. Έχει τη δυνατότητα να τα αναγνωρίζει ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φράσεις, φωτογραφίες ή εικονίδια, παρέχοντας στο χρήστη προτάσεις με κατάλληλες απαντήσεις τις οποίες θα μπορεί να στείλει με ένα πάτημα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη Google έχει τη δυνατότητα εκμάθησης των συνηθειών του χρήστη, οπότε με το πέρασμα του χρόνου και όσο χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, αυτή θα εξελίσσεται μαθαίνοντας τι τύπος χρήστη είμαστε, προτείνοντας απαντήσεις που ταιριάζουν περισσότερο στη συμπεριφορά μας. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει και την επικοινωνία μεταξύ groups.

Τέλος, η εφαρμογή Google Allo έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προσωπική βοηθός, προτείνοντας διαδρομές, εστιατόρια και κάθε είδους άλλη πληροφορία στον χρήστη. Αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Αθήνα και ψάχνετε οδοντίατρο, αρχικά η εφαρμογή θα ψάξει στο ευρύτερο κομμάτι της Αττικής και θα σας φέρει στην επιφάνεια τους πιο «ψαγμένους», εκείνους δηλαδή που είναι περισσότερο διάσημοι λόγω επισκεψιμότητας. Αν συνεχίσετε και αλλάξετε τις προτιμήσεις (πχ. στην περιοχή) τότε η εφαρμογή κάνει θαύματα και σας εμφανίζει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία στο τέλος μπορεί να γίνουν απόλυτως ακριβή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το ίδιο θα γίνει αν ψάχνετε βενζινάδικο, γυμναστήριο ή δισκάδικο. Και πάντα η εφαρμογή θα θυμάται τις προτιμήσεις σας.

Για την εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία θα χρειαστεί να προσθέσει τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού του. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την επικοινωνία και με χρήστες που δεν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα μηνύματα που στέλνονται μέσα από το Allo λαμβάνονται στο άλλο κινητό ως SMS (χωρίς όμως χρέωση) με τον παραλήπτη να μπορεί να απαντήσει επίσης στο μήνυμα με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα SMS. Το Google Allo είναι ελεύθερο για λήψη στο Google Play και το App Store.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιατί όλοι μιλούν για τη Sarahah, την πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media;

TV & Media / Γιατί όλοι μιλούν για τη Sarahah, την πιο εθιστική νέα εφαρμογή των social media;

Προσοχή, αν ξεκινήσετε να παίζετε μαζί της, δύσκολα θα ξεκολλήσετε. Μέσα από αυτήν θα βρείτε το θάρρος να εκφραστείτε ελεύθερα στους αγαπημένους σας ιντερνετικούς φίλους και κυρίως εχθρούς!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM