Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
24.06.2018
Allo: η Google μπαίνει στο παιχνίδι του messaging με ένα νέο app
ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ

Allo: η Google μπαίνει στο παιχνίδι του messaging με ένα νέο app

Το Allo, βοηθούμενο από τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης διευκολύνει τους χρήστες να βρουν εύκολα ό,τι ζητήσουν.

Η εφαρμογή Google Allo έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προσωπική βοηθός, προτείνοντας διαδρομές, εστιατόρια και κάθε είδους άλλη πληροφορία στον χρήστη.
Η εφαρμογή Google Allo έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προσωπική βοηθός, προτείνοντας διαδρομές, εστιατόρια και κάθε είδους άλλη πληροφορία στον χρήστη.

 

Από τεχνικής απόψεως, το Google Allo είναι μια εφαρμογή έξυπνων μηνυμάτων, αλλά μέσα του κρύβει και την Google Assistant, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι μια πολύ καλή (και γρήγορη) βοήθεια αν ψάχνετε βασικές και όχι τόσο εξειδικευμένες πληροφορίες για κάτι επείγον. Αυτή η βοηθός (ή προσωπική γραμματέας) μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όπως να σας βοηθήσει να χειρίζεστε το ημερολόγιό σας, να προγραμματίσετε και να βελτιστοποιήσετε τις υπενθυμίσεις σας, να σας διαβάζει κείμενα, να πραγματοποιεί κλήσεις που τις ορίζετε σε συγκεκριμένη ώρα (σε περίπτωση που ξεχάσετε), να σας παίξει ένα ήρεμο τραγουδάκι για να σας καλμάρουν τα νεύρα, να σας βρει ένα αστείο «μιμίδιο» ή κάθε πρωί, πριν φύγετε για τη δουλειά, να σας ενημερώνει με μια αναλυτική πρόγνωση του καιρού της ημέρας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε ο,τιδήποτε και το Google Allo και εκείνο θα σας δώσει μια απάντηση, ακριβώς όπως θα περιμένατε από την Google, την εταιρεία που τα ξέρει όλα. Η «Βοηθός» της Google μπορεί να προσαρμοστεί έτσι ώστε να λειτουργεί τέλεια και συγχρονισμένα με τις έξυπνες οικιακές συσκευές σας (σε περίπτωση που είστε από τους φανατικούς του Internet of Things), όπως για παράδειγμα το Chromecast, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε από απόσταση μεμονωμένες συσκευές μέσα στο σπίτι.

 

 

 

Για την εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία θα χρειαστεί να προσθέσει τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού του. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την επικοινωνία και με χρήστες που δεν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.

 

Πιο συγκεκριμένα το Google Allo προτείνει απαντήσεις στους χρήστες ανάλογα με τα μηνύματα που δέχονται από τους φίλους ή συνομιλητές τους. Έχει τη δυνατότητα να τα αναγνωρίζει ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για φράσεις, φωτογραφίες ή εικονίδια, παρέχοντας στο χρήστη προτάσεις με κατάλληλες απαντήσεις τις οποίες θα μπορεί να στείλει με ένα πάτημα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη Google έχει τη δυνατότητα εκμάθησης των συνηθειών του χρήστη, οπότε με το πέρασμα του χρόνου και όσο χρησιμοποιούμε την εφαρμογή, αυτή θα εξελίσσεται μαθαίνοντας τι τύπος χρήστη είμαστε, προτείνοντας απαντήσεις που ταιριάζουν περισσότερο στη συμπεριφορά μας. Επιπλέον, η εφαρμογή υποστηρίζει και την επικοινωνία μεταξύ groups.

 

Τέλος, η εφαρμογή Google Allo έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως προσωπική βοηθός, προτείνοντας διαδρομές, εστιατόρια και κάθε είδους άλλη πληροφορία στον χρήστη. Αν για παράδειγμα βρίσκεστε στην Αθήνα και ψάχνετε οδοντίατρο, αρχικά η εφαρμογή θα ψάξει στο ευρύτερο κομμάτι της Αττικής και θα σας φέρει στην επιφάνεια τους πιο «ψαγμένους», εκείνους δηλαδή που είναι περισσότερο διάσημοι λόγω επισκεψιμότητας. Αν συνεχίσετε και αλλάξετε τις προτιμήσεις (πχ. στην περιοχή) τότε η εφαρμογή κάνει θαύματα και σας εμφανίζει πιο συγκεκριμένα αποτελέσματα, τα οποία στο τέλος μπορεί να γίνουν απόλυτως ακριβή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Το ίδιο θα γίνει αν ψάχνετε βενζινάδικο, γυμναστήριο ή δισκάδικο. Και πάντα η εφαρμογή θα θυμάται τις προτιμήσεις σας.

 

Για την εγγραφή του χρήστη στην υπηρεσία θα χρειαστεί να προσθέσει τον τηλεφωνικό αριθμό του κινητού του. Επιπλέον, η εφαρμογή επιτρέπει την επικοινωνία και με χρήστες που δεν έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα μηνύματα που στέλνονται μέσα από το Allo λαμβάνονται στο άλλο κινητό ως SMS (χωρίς όμως χρέωση) με τον παραλήπτη να μπορεί να απαντήσει επίσης στο μήνυμα με τις χρεώσεις που ισχύουν για τα SMS. Το Google Allo είναι ελεύθερο για λήψη στο Google Play και το App Store.

 

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου ξεκίνησε να γράφει μουσική από το 1984 και 10 χρόνια μετά να αρθρογραφεί στο Περιοδικό «01». Αγαπάει τη φωτογραφία, την τεχνολογία και τα συνθεσάιζερ. Ονειρεύεται πως μια μέρα χάνεται στο δάσος με τις σημύδες και μένει για πάντα εκεί.. [email protected]
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1 σχόλιο
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
angel_devoeted angel_devoeted 4.9.2017 | 17:12
Πόσο ελκυστικό και πόσο τρομακτικό ακούγεται όλο αυτό πραγματικά...
Προηγούμενα 1 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ