Όταν μπορείς να υλοποιήσεις το όνειρό σου, η ζωή γίνεται κινηματογραφική ταινία!

Όταν μπορείς να υλοποιήσεις το όνειρό σου, η ζωή γίνεται κινηματογραφική ταινία! Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Όταν μπορείς να υλοποιήσεις το όνειρό σου, η ζωή γίνεται κινηματογραφική ταινία! Facebook Twitter

Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν φανατικά σινεμά και ταινίες γιατί έτσι περνάνε ωραία και κάποιοι που σε κάθε πλάνο παρατηρούν κάθε λεπτομέρεια και φαντάζονται τον εαυτό τους πίσω από την κάμερα να δίνει τις κατάλληλες οδηγίες, σκηνοθετώντας την ιστορία που θέλουν να πουν. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των νέων και νιώθεις ότι κρύβεις μέσα σου έναν μεγάλο σκηνοθέτη, τότε το #EUandME σου δίνει την ευκαιρία να υλοποιήσεις την ιδέα σου και να δημιουργήσεις μια μικρή ταινία και μάλιστα με τη βοήθεια ενός βραβευμένου Ευρωπαίου σκηνοθέτη!

 

Ο διαγωνισμός Νέων Σκηνοθετών του #EUandME σε καλεί να εμπνευστείς από την επίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην καθημερινότητα των ανθρώπων και να δημιουργήσεις μια ιστορία με τον δικό σου προσωπικό τρόπο. Από την εκπαίδευση μέχρι τα ταξίδια, από την περιήγηση στο διαδίκτυο μέχρι τη σωτηρία του πλανήτη, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες στους πολίτες της να κάνουν αυτό ακριβώς που τους αρέσει.

 

Μια τέτοια ευκαιρία είναι ο διαγωνισμός Νέων Σκηνοθετών που σε καλεί να αφηγηθείς τη σύνδεση ανάμεσα στην Ε.Ε και την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων με όποιο τρόπο θέλεις εσύ. Η ταινία που θα φτιάξεις μπορεί να έχει ως αφετηρία μια δική σου εμπειρία ή μια ιστορία που έχεις ακούσει ή ακόμα και τα δυο σε συνδυασμό.

 

Όταν μπορείς να υλοποιήσεις το όνειρό σου, η ζωή γίνεται κινηματογραφική ταινία! Facebook Twitter


Έμπνευση μπορείς να αντλήσεις από τα ταξίδια σου και τα δικαιώματα που παρέχει η ΕΕ στους επιβάτες, ή από τις γαστρονομικές σου προτιμήσεις και τα τοπικά προϊόντα που είναι προστατευόμενα από την ΕΕ. Ό,τι κι αν είναι αυτό που θα σε εμπνεύσει η ιστορία είναι δική σου και μπορείς να την πεις μέσα από το δικό σου προσωπικό στιλ.  

Εξάλλου, μέσα από τον διαγωνισμό Νέων Σκηνοθετών μας δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε όλα εκείνα που απολαμβάνει κάθε πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης γι’ αυτό η ταινία σου πρέπει να σχετίζεται με ένα από τα πέντε θέματα της καμπάνιας του #EUandME: Ψηφιακά, Κινητικότητα, Δεξιότητες& Επιχειρήσεις, Βιωσιμότητα ή Δικαιώματα.

Οι πέντε τυχεροί νικητές θα λάβουν το βραβείο των €7.500 ο καθένας για να υλοποιήσουν την ιδέα τους και μάλιστα με την καθοδήγηση από τους επαγγελματίες σκηνοθέτες της κριτικής επιτροπής που θα βοηθήσουν τόσο κατά τη διάρκεια του γυρίσματος όσο και του μοντάζ της ταινίας.

Για να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό, πρέπει να είσαι πολίτης της Ε.Ε 18- 35 ετών και θα χρειαστεί να στείλεις:

• Δύο περιλήψεις 500 λέξεων της ταινίας που προτείνεις, μία γραμμένη στα Αγγλικά και μία στη μητρική σου γλώσσα.

• Δύο βίντεο παρουσίασης 60 δευτερολέπτων, γυρισμένα με το κινητό σου, όπου εξηγείς το σκεπτικό της ταινίας σου. Το ένα πρέπει να είναι στα Αγγλικά, το άλλο στη μητρική σου γλώσσα.

• Έναν υπερσύνδεσμο για μια ταινία μικρού μήκους, που έχεις δημιουργήσει τα τελευταία 5 χρόνια.

 


Η κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις συμμετοχές αποτελείται από πέντε Ευρωπαίους σκηνοθέτες οι οποίοι θα επιλέξουν τους 10 καλύτερους υποψηφίους, δύο για καθεμία από τις πέντε κατηγορίες. Οι πέντε νικητές θα αναδειχθούν μέσα από δημόσια ηλεκτρονική ψηφοφορία και  θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κι αν νιώθεις ότι αυτές τις μέρες η έμπνευση σου είναι περιορισμένη μπορείς να παρακολουθήσεις πέντε ταινίες από επαγγελματίες σκηνοθέτες με τα ίδια θέματα εδώ: www.europa.eu/euandme/el 

Στείλε την αίτηση συμμετοχής μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2018 στις 12:00, ώρα Κεντρικής Ευρώπης και μη χάσεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις τη δική σου ταινία με τη βοήθεια ενός βραβευμένου δημιουργού. Και που ξέρεις μπορεί η καρέκλα του σκηνοθέτη να είναι η θέση που σου ταιριάζει!

Μάθε περισσότερα για τον διαγωνισμό, διάβασε τους κανόνες και συμπλήρωσε την αίτηση εγγραφής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://europa.eu/euandme/el/yfc/

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM