ADVERTORIAL

 

 

Από τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και καινοτόμα προγράμματα κατάρτισης νέων, η δράση «CEΟ Challenge» της P&G βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη για δεύτερη χρονιά. Στόχος της να ξεδιπλώσει τις ικανότητες άξιων και φιλόδοξων φοιτητών σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στη γνώση και στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. H πρωτοπόρος ενέργεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί χτίζουμε το μέλλον σου» είναι ένα πρόγραμμα για νέους, με στόχο να τους βοηθήσει να αναζητήσουν εργασία με μεγαλύτερες αξιώσεις. Οι Έλληνες φοιτητές που ήδη έχουν προκριθεί μετά από αξιολόγηση των προτάσεών τους σε μια επιχειρηματική πρόκληση διαδικτυακά, θα περάσουν στον ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Βουκουρέστι και μαζί με φοιτητές από Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία θα γίνουν « Chief Executives Officers» για μία μέρα.


Η πρόκληση
Δημιουργώντας ομάδες με τους υπόλοιπους φοιτητές από τη ΝΑ Ευρώπη, οι Έλληνες φοιτητές θα κληθούν να δουλέψουν με πνεύμα ομαδικό για να προτείνουν την πιο καινοτόμο και αποτελεσματική λύση στο case study που θα τους δοθεί. Η ομάδα που θα καταφέρει να προκριθεί θα επισκεφθεί τη Γενεύη για τον τελικό όλης της Ευρώπης. Ποια όμως ήταν τα κίνητρα των Ελλήνων φοιτητών που θέλησαν να συμμετάσχουν σε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία:


«Δήλωσα συμμετοχή στο διαγωνισμό γιατί με εξέφραζε πολύ ο τίτλος, CEO Challenge: λατρεύω τις προκλήσεις και πάντα επιδιώκω νέες εμπειρίες που θα με βοηθήσουν να γνωρίσω τον επαγγελματικό κόσμο καλύτερα και να βρω την θέση μου σε αυτόν».

Αναστασία, 22 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

 

 


«Δεν υπήρχε ακριβώς κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο, απλά είδα την διαφήμιση του διαγωνισμού και σκέφτηκα γιατί όχι. Αν τα κατάφερνα θα κέρδιζα πολύτιμες εμπειρίες αν όχι τότε δεν θα έχανα τίποτα. Πιστεύω ότι θα με βοηθήσει στο να κατανοώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μεγάλη εταιρεία τόσο σε επίπεδο καθημερινής λειτουργίας μεταξύ των εργαζομένων, όσο και σε επίπεδο εκπλήρωσης των γενικών στόχων που θέτονται».
Σταύρος, 20 ετών, φοιτητής Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

«Ο κύριος λόγος που με οδήγησε στην δήλωση συμμετοχής για το CEO Challenge υπήρξε η επιθυμία μου να αποκτήσω μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με το πως λειτουργεί μια εταιρεία τέτοιου βεληνεκούς όπως η P&G υπό πραγματικές συνθήκες».
Ειρήνη, 26 ετών, φοιτήτρια μεταπτυχιακών σπουδών στο αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης για Στελέχη του Παν/μιου Πειραιώς.

 

 


«Γνώρισα τον διαγωνισμό από το Facebook και από την πρώτη στιγμή μου διέγειρε το ενδιαφέρον. Αποφάσισα να δοκιμάσω τις δυνατότητές μου και να μάθω πως είναι να διαχειρίζεσαι ένα από τα πιο γνωστά brand του κόσμου.».
Δημήτρης, 21 ετών, φοιτητής στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

«Κίνητρο για τη συμμετοχή μου στο CEO Challenge αποτέλεσε η επιθυμία μου να συμμετάσχω σε ένα case study που θα μου έδινε την ευκαιρία να γνωρίσω το αντικείμενο εργασίας και την καθημερινότητα των υπαλλήλων της P&G, Καθώς και το περιβάλλον μια τέτοιας μεγάλης εταιρείας».
Βασίλης, 22 ετών, φοιτητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.