48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Φώτο.: METLEN

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals

0

Το πρωινό είναι συννεφιασμένο και ομιχλώδες. Προορισμός μου ο πρότυπος οικισμός Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στη Βοιωτία. Στην κοινότητα αυτή κατοικούν εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια οι εργαζόμενοι του ιστορικού εργοστασίου «Αλουμίνιον της Ελλάδος» του κλάδου Μετάλλων της εταιρείας METLEN Energy & Metals, ενώ πιο πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και οι εργαζόμενοι του ενεργειακού κέντρου της εταιρείας, που έχει αναπτυχθεί στο ίδιο σημείο. Το 1963, η εγκατάσταση της βιομηχανικής μονάδας της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» μακριά από τις κατοικημένες περιοχές του νομού οδήγησε την εταιρεία στη δημιουργία μιας παρακείμενης, πρότυπης εργατικής κοινότητας που θα φιλοξενούσε τις οικογένειες των εργαζομένων. Έτσι, στον μυχό του γραφικού κόλπου της Αντίκυρας δημιουργήθηκαν τα Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου. Δεν είναι τυχαίο πως όταν πραγματοποιούνται εκεί τα συμβούλια της κορυφαίας διεθνούς βιομηχανικής και ενεργειακής εταιρείας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ξεκινά απ’ αυτό το σημείο, κάνοντας μια τονωτική βόλτα στα στενά δρομάκια του οικισμού. «Αγαπώ πολύ αυτό το τοπίο, είναι ο τρόπος για να εκκρίνει ο οργανισμός μου ενδορφίνες», εξηγεί στη συνάντησή μας.

Στον τόπο αυτόν έχω ζήσει ανεξίτηλες στιγμές. Θριάμβους αλλά και δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν όταν η εταιρεία έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Επίσης, υπήρξαν και φυσικές καταστροφές που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν ακοίμητος φρουρός σε μια μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το εργοστάσιο.

Μία φορά τον μήνα, για τρεις ολόκληρες μέρες, τα μέλη των Συμβουλίων Ενέργειας και Μετάλλων συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του ξενώνα της εταιρείας και κάνουν πράξη ένα διαφορετικό μοντέλο διοικητικής προσέγγισης. Ουσιαστικά, κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένας σύγχρονος δίαυλος επικοινωνίας που ανταποκρίνεται πλήρως στις αξίες της εταιρικής τους κουλτούρας η οποία στοχεύει στη συγκρότηση μιας σύγχρονης αντίληψης της εταιρείας όσον αφορά τους τρόπους ανάπτυξης του εργασιακού περιβάλλοντος. Από πολύ νωρίς το meeting room είναι έτοιμο. Τα στελέχη, προεξάρχοντος φυσικά του κ. Μυτιληναίου, κάθονται γύρω από ένα μεγάλο γραφείο συσκέψεων, έχοντας μπροστά τους λάπτοπ, τάμπλετ, σημειώσεις αλλά και την πολυσέλιδη ατζέντα με τις εργασίες του συμβουλίου – χωριστά, φυσικά, τα ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και χωριστά αυτές για το μέταλλο. Μια γιγαντοοθόνη είναι τοποθετημένη στην κεφαλή του τραπεζιού για όλους όσοι συνδέονται μέσω Ζoom.

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της METLEN Energy & Metals, Ευάγγελος Μυτιληναίος, με τον Αρχισυντάκτη της LiFO, Γιάννη Πανταζόπουλο. Φώτο.: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

Για πολλές ώρες τα μέλη του συμβουλίου συνεδριάζουν, ανταλλάσσουν απόψεις, σχεδιασμούς, προβληματισμούς, σκέψεις και ιδέες. Και, φυσικά, λαμβάνουν καθοριστικές αποφάσεις και υλοποιούν επιμέρους πλάνα της μακροπρόθεσμης συνολικής στρατηγικής.

Η αίθουσα έχει μεγάλες τζαμαρίες με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, ενώ παντού γύρω υπάρχουν ανοιχτοί χώροι και κήποι για τα διαλείμματα. Στο περιθώριο του συμβουλίου, στα γειτονικά κτίρια πραγματοποιούνται πολλές φορές και συναντήσεις με επενδυτές ή εξωτερικούς συνεργάτες της εταιρείας που επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις της METLEN Energy & Metals. «Αυτή είναι μια πρακτική που εφαρμόζουμε εδώ και πάρα πολλά χρόνια διότι θεωρούμε πως έτσι τα συμβούλιά μας εξελίσσονται πολύ πιο αποτελεσματικά. Εδώ μιλούν όλοι ελεύθερα, φωτίζουμε εναλλακτικές αλλά και σημαντικές πτυχές της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας. Επίσης, είμαι ίσος μεταξύ ίσων», θα μου πει ο κ. Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαλείμματος και ενώ έχει συναντηθεί ήδη με μια ομάδα επενδυτών από το εξωτερικό. Και προσθέτει: «Η εταιρική ταυτότητα είναι για μας το συνεκτικό στοιχείο που διασφαλίζει τη σύμπνοια στην επίτευξη του οράματος της εταιρείας και διαπνέει όλο το ανθρώπινο δυναμικό, από τη διοίκηση έως την παραγωγή».

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Προτεραιότητα, όπως ξεκαθαρίζει από την αρχή, αποτελεί η εκπλήρωση της δέσμευσης της εταιρείας για «κανένα ατύχημα και κανένα επαγγελματικό νόσημα στην εργασία». Φώτο.: Πάρις Ταβιτιάν/ LiFO

Από τα λεγόμενα του ισχυρού άντρα της METLEN είναι μάλλον εύκολο να συμπεράνει κανείς ότι μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναγνωρίζει τη σημασία της διατήρησης ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αλλά και την ανάγκη εφαρμογής των βέλτιστων δυνατών προϋποθέσεων ώστε οι εργαζόμενοι της εταιρείας (ανεξαρτήτως βαθμίδας) να μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά. Πράγματι, λίγο μετά τις εννέα το πρωί, ο κ. Μυτιληναίος κηρύσσει την έναρξη των εργασιών και σπεύδει να θέσει την αναλυτική και πολυσέλιδη ατζέντα της τριήμερης αυτής διαδικασίας. Έχει, μάλιστα, ξυπνήσει από τα χαράματα ώστε να προλάβει να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας και να προχωρήσει σε τυχόν τροποποιήσεις των θεμάτων συζήτησης. Ξεκινώντας την ομιλία του, συνοψίζει τις κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες του ενεργειακού ζητήματος και, παράλληλα, ξεδιπλώνει στην οργανωτική του δομή τις δραστηριότητες των δύο επιχειρηματικών κλάδων, της Ενέργειας και των Μετάλλων. Προτεραιότητα, όπως ξεκαθαρίζει από την αρχή, αποτελεί η εκπλήρωση της δέσμευσης της εταιρείας για «κανένα ατύχημα και κανένα επαγγελματικό νόσημα στην εργασία». Αυτή η δέσμευση όχι μόνο κυριαρχεί ως κεντρικός στόχος αλλά συγχρόνως αναγνωρίζεται ως μία από τις ύψιστες προκλήσεις, καθώς αποτελεί και μία από τις αξίες της εταιρείας.

Από τη συνομιλία μου με πολλούς εργαζόμενους πληροφορούμαι ότι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι το χαμηλό του βάρος, η υψηλή αντοχή του στη διάβρωση, η λειτουργικότητα και η χαμηλή του τοξικότητα, το γεγονός ότι είναι εύπλαστο και ενεργειακά αποδοτικό καθώς επίσης το ότι ανακυκλώνεται

Στη συνέχεια τα μέλη του συμβουλίου επικεντρώνονται στις εγχώριες αλλά και στις διεθνείς αλλαγές, στη διαρκή και υπεύθυνη ανάπτυξη, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας όλων των δραστηριοτήτων καθώς και στις νέες ευκαιρίες αλλά και στις δυναμικές εξελίξεις. «Ποτέ δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά», τονίζει στον λόγο του ο κ. Μυτιληναίος και υπογραμμίζει ότι το θετικό κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα της METLEN Energy & Metals αποτελεί την κινητήρια δύναμη ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική σε βάθος χρόνου και να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε καινούργια πρόκληση.

Στο ολιγόλεπτο διάλειμμα των εργασιών του συμβουλίου ξεκλέβω λίγο χρόνο μαζί του για τον ρωτήσω ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχει από την περιοχή. «Στον τόπο αυτόν έχω ζήσει ανεξίτηλες στιγμές. Θριάμβους αλλά και δύσκολες καταστάσεις που προέκυψαν όταν η εταιρεία έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Επίσης, υπήρξαν και φυσικές καταστροφές που κληθήκαμε να διαχειριστούμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν ήμουν ακοίμητος φρουρός σε μια μεγάλη πυρκαγιά που απείλησε το εργοστάσιο», θυμάται. 

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Μια γιγαντιαία εγκατάσταση ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Μόλις περνά κανείς τους αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο, παίρνει αμέσως μια γεύση βαριάς βιομηχανίας. Φώτο.: SPYROSHOUND photography

Την επόμενη μέρα και ενώ το συμβούλιο για τον κλάδο του Μετάλλου αυτήν τη φορά είναι σε πλήρη εξέλιξη, βρίσκω την ευκαιρία να ξεναγηθώ στον χώρο όπου συμβαίνουν όλα, το παρακείμενο εργοστάσιο αλουμινίου της METLEN Energy & Metals, το οποίο εξακολουθεί να είναι ένας από τους ισχυρούς πυλώνες της ελληνικής βιομηχανίας. Μάλιστα, έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους εκπροσώπους του κλάδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με ετήσια δυναμικότητα παραγωγής που ξεπερνά τους 190.000 τόνους σε αλουμίνιο και τους 860.000 τόνους σε αλουμίνα. Πρόσφατα, μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε και την υλοποίηση μιας νέας μεγάλης επένδυσης για την παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και γαλλίου.

Θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως μια ολόκληρη πολιτεία και είναι λογικό, αφού αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια γιγαντιαία εγκατάσταση ξεπροβάλλει στον ορίζοντα. Μόλις περνά κανείς τους αυστηρούς ελέγχους στην είσοδο, παίρνει αμέσως μια γεύση βαριάς βιομηχανίας. Ταινιόδρομοι, πύργοι ψύξεως, πολυάριθμες νταλίκες και αυτοκίνητα, βουνά από αλουμίνα, τεχνητές αποθέσεις παντού γύρω. Οι λιμενικές εγκαταστάσεις του εργοστασίου προσελκύουν αμέσως το βλέμμα των επισκεπτών. Μάλιστα, ανήκει στα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας, αφού περισσότερα από 430 πλοία τον χρόνο αγκυροβολούν εκεί και το μέγεθος των φορτοεκφορτώσεων ξεπερνά συνολικά τους 2.280.000 τόνους.

48 ώρες στο στρατηγείο της METLEN Energy & Metals Facebook Twitter
Θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως μια ολόκληρη πολιτεία και είναι λογικό, αφού αναφερόμαστε στον μεγαλύτερο καθετοποιημένο παραγωγό αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Φώτο.: METLEN

Οι μεταφορές αφορούν προϊόντα, πρώτες και βοηθητικές ύλες, όπως ο βωξίτης, το μαζούτ, η σόδα, το κάρβουνο και η πίσσα, ενώ τηρούνται αυστηρώς όλα τα απαραίτητα συστήματα πρόληψης ή και καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης. Από τη συνομιλία μου με πολλούς εργαζόμενους πληροφορούμαι ότι τα κυριότερα χαρακτηριστικά του αλουμινίου είναι το χαμηλό του βάρος, η υψηλή αντοχή του στη διάβρωση, η λειτουργικότητα και η χαμηλή του τοξικότητα, το γεγονός ότι είναι εύπλαστο και ενεργειακά αποδοτικό καθώς επίσης το ότι ανακυκλώνεται. Επιπρόσθετα, η αλουμίνα ή αλλιώς το οξείδιο του αργιλίου είναι το βιομηχανικό προϊόν που παράγεται από το μετάλλευμα του βωξίτη μέσω μια διαδικασίας εξευγενισμού του (μέθοδος Bayer) και χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή πρωτόχυτου αλουμινίου.

Στο ταξίδι της επιστροφής επεξεργάζομαι όλα όσα είδα και άκουσα εκεί, σε ένα μέρος πολύ διαφορετικό απ’ ό,τι έχω ως τώρα συνηθίσει. Κυρίως σκέφτομαι αυτό που έμαθα τις τελευταίες 48 ώρες: ότι ακόμα και σε μια πολύ απαιτητική εργασιακή πραγματικότητα, όπου πρέπει να επανεφευρίσκεις συνεχώς τον εαυτό σου, να προλαβαίνεις τις παγκόσμιες εξελίξεις και να ανταγωνίζεσαι αντίστοιχους επιχειρηματικούς κολοσσούς, μπορείς, αν έχεις τη βούληση, να παραμείνεις ανεπηρέαστος και να οικοδομήσεις ένα συμπεριληπτικό περιβάλλον και μια ελεύθερη εταιρική κουλτούρα, πιστή στο DNA σου και σε όσα σε έφτασαν μέχρι εδώ. Αυτό κάνει και η METLEN Energy & Metals.

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην ειδική έκδοση της LiFO, [ΜΕ].

Το ειδικό τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 4.3.2025

Θέματα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Ηχητικά Άρθρα / Δεν τη φώναζαν «Κλουροκέρατη» τη γίδα χωρίς λόγο

Τα «Τετράδια ενός βοσκού» είναι ένα βιβλίο που καταγράφει, σε μορφή ημερολογίου, τον βιολογικό κύκλο ενός κοπαδιού στην περιοχή της Τσαπουρνιάς. Ο τρόπος με τον οποίο δίνονταν ονόματα στις γίδες και τις προβατίνες αποτελεί μέρος της προφορικής παράδοσης των Ελλήνων κτηνοτρόφων — μιας παράδοσης που πλέον έχει χαθεί.
M. HULOT
Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Radio Lifo / Λειψυδρία στα νησιά: Μια δυστοπική και πανάκριβη πραγματικότητα

Η Ντίνα Καράτζιου συνομιλεί με τον Νάσο Στασινάκη, καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, γι’ αυτό το φαινόμενο της νησιωτικής χώρας, που πλέον δεν είναι εποχικό αλλά παγιώνεται χρόνο με τον χρόνο.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

LiFO politics / «Κάποιες αγροτικές επιδοτήσεις έγιναν Porsche Cayenne στο Κολωνάκι»

Ο Βάιος Γκανής, ένας από τους πιο γνωστούς προέδρους αγροτικών συλλόγων της χώρας, εξηγεί στο Lifo Politics και στη Βασιλική Σιούτη το πώς στήθηκε η απάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ και περιγράφει το πελατειακό σύστημα που τροφοδοτείται από τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις του αγροτικού τομέα και τα ευτράπελα της ελληνικής αγροτικής πολιτικής.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Radio Lifo / Το νέο νομοσχέδιο και η 13ωρη εργασία: Θα εργαζόμαστε μέχρι εξαντλήσεως;

Τι ακριβώς αλλάζει στην καθημερινότητα των εργαζομένων με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που παρουσίασε πρόσφατα το υπουργείο Εργασίας; Η Ντίνα Καράτζιου συζητά με τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, Ανδρέα Στοϊμενίδη, τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο προβάλλεται από την πολιτική ηγεσία ως μια προσπάθεια εκσυγχρονισμού, ενίσχυσης των εργαζομένων και απλοποίησης των διαδικασιών.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
«Τι οδηγεί τους ανθρώπους στον ρατσισμό»

Άκου την επιστήμη / «Ο ρατσισμός γεννιέται από την ανάγκη να νιώθουμε ανώτεροι» 

Πώς διαμορφώνεται η λογική «εμείς και οι άλλοι»; Πού οφείλεται η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει; Γιατί ακόμη κυριαρχούν οι εθνοτικές διακρίσεις; Και πόσο ελεύθερο είναι τελικά το άτομο όταν ψηφίζει; Η καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, Βίκυ Φούκα, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

LiFO politics / «Η μεταπολεμική τάξη καταρρέει και το διεθνές σύστημα θυμίζει ζούγκλα»

«Ο κύριος ωφελημένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Κίνα και ο κύριος χαμένος είναι η Ευρώπη». Ο καθηγητής Στρατηγικής, Αθανάσιος Πλατιάς, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για «τη συμμαχία του Δράκου και της Αρκούδας», για το χάσμα με την Τουρκία, για την ελληνική στάση και το κεντρικό πρόβλημα της χώρας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Μικροπράγματα / Η σκληρή αλήθεια για την εφηβική μπάντα Protest March

Ένα ηχητικό ντοκιμαντέρ του Άρη Δημοκίδη για την απίστευτα feel-good ιστορία τριών εφήβων στη δεκαετία του '80, που σήμερα, 40 χρόνια μετά, ανακάλυψαν ότι τα παιδικά όνειρά μπορεί να πραγματοποιηθούν με τον πιο ανέλπιστο τρόπο
ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ
Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Lifo Videos / Γιώργος Λιάνης: «Έβγαλα χρήματα που δεν φαντάζεστε, όμως είμαι φτωχός»

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός μετρά εξήντα χρόνια πορείας και αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, άγνωστες πτυχές της ζωής του, από τον Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι τον Στέλιο Καζαντζίδη και από τα παρασκήνια της εξουσίας μέχρι τις πιο προσωπικές του ήττες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Ζούμε, ρε! / Μπορούν άτομα με αναπηρία να εκπαιδεύσουν την τεχνητή νοημοσύνη;

Η Χρυσέλλα Λαγαρία και ο Θοδωρής Τσάτσος φιλοξενούν τον Βασίλη Γιαννακόπουλο, Chief Marketing Officer του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SciFY, σε μια συζήτηση για ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα που  ανοίγει νέους ορίζοντες.
THE LIFO TEAM
«Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα από το σπίτι μου»

Lifo Videos / «Νιώθω δικαιωμένος που έφυγα στα 15 από το σπίτι μου»

Όταν μιλά για τη μουσική του, τον ενοχλεί που πολλοί στέκονται μόνο στην αναπηρία του ή στην ταυτότητά του ως Ρομά. Ο Βαλάντης Σταμούλης, όμως, θέλει με την ιστορία του να δώσει ελπίδα σε όσους αισθάνονται πως όλα είναι εναντίον τους.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
«Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Radio Lifo / «Η Αθήνα έχει κολλήσει σε μια κλιματική παγίδα»

Καύσωνες, θερμική καταπόνηση και διαρκής απειλή πυρκαγιών: η πρωτεύουσα δοκιμάζεται ξανά και ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος, εξηγεί γιατί αυτή η κατάσταση δεν είναι πια προσωρινή.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Lifo Videos / Στέφανος Ροζάνης: «Τα Εξάρχεια εκβαρβαρίστηκαν»

Ο καθηγητής Φιλοσοφίας, γνωστός και ως «αναρχικός φιλόσοφος», μιλά χωρίς ωραιοποιήσεις για την πολιτική που έχει καταντήσει λογιστική διαχείριση και για την ακροδεξιά που ολοένα περισσότερο θυμίζει θρησκευτική δεισιδαιμονία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ