Καλώς ή κακώς, αναθέσαμε την παραγωγή του πιο σημαντικού συστατικού της ζωής μας (χωρίς τροφή και χωρίς αέρα πεθαίνουμε) σε ιδιωτικές εταιρείες. "Ξεχνώντας" ότι αυτές ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους.Επειδή κανένας δεν θα αγόραζε το φαγητό του με την φράση "θα τρως ΟΤΙ και ΟΣΟ θέλω εγώ, επειδή ΑΥΤΟ αυξάνει τα κέρδη μου", ξεκίνησε μια από τις μεγαλύτερες απάτες της ανθρωπότητας.Η τροφή μας είναι εδώ και δεκαετίες ένα βιομηχανικό προϊόν. Που παράγεται, συσκευάζεται και πουλιέται όπως όλα τα βιομηχανικά προϊόντα, αλλά παρουσιάζεται σαν κάτι το "αγνό, παραδοσιακό, φυσικό, καθαρό, ντόπιο".ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα δεις τις πραγματικές συνθήκες γύρω από το πως παράγεται κάτι τόσο θεμελιώδες όσο η τροφή σου. Ολα, μα όλα είναι τόσο αγνά τόσο φυσικά, τόσο απαλά, όπως τα έφτιαχνε η γιαγιά σου (η γιαγιά σου είχε πτηνοτροφείο με 250.000 κοτόπουλα; ).Ετσι φτάνουμε να βρίσκουμε μηχανόλαδο στο καλαμπόκι και αμέσως βγαίνουν να μας καθησυχάσουν ότι "η ποσότητα είναι μικρή, ακίνδυνη". Οχι μίστερ Ηλίθιε, το ερώτημα δεν είναι αν η ποσότητα είναι ακίνδυνη, αλλά πως διάολο βρέθηκε μηχανόλαδο στο καλαμπόκι. Αφού όλα τα φτιάχνει ο αγνός, φυσικός παππούς στο αγνό, φυσικό προϊόν, τότε από που προέκυψε το μηχανόλαδο;Τίποτα δεν είναι φυσικό στην τροφή μας. Ταυτόχρονα, ποτέ άλλοτε δεν γίνονταν τόση πλύση εγκεφάλου για το πόσο "φυσικά" είναι όλα.Γιατί κρέας; Γιατί το κρέας έχει το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για τις εταιρείες. Ολοι αυτοί που σκούζουν σήμερα για το πόσο "φυσική τροφή" είναι το κρέας, είναι θύματα των εταιρειών και τους έχουν πλύνει το μυαλό στους 90 (και με λευκαντικό).Η μαζική παχυσαρκία είναι το ίδιο φαινόμενο. Μιλάνε για την καθιστική ζωή, που τάχα μου είναι υπεύθυνη. Δεν είναι. Δεν είσαι εσύ μια πλαδαρή φάλαινα, ούτε το παιδί σου είναι ένας διαβητικός τόφαλος επειδή κάνετε καθιστική ζωή. Οι δυτικές κοινωνίες δεν είναι κατά 70% παχύσαρκες επειδή έχουν λάθος γονίδια είτε "ασθενή θέληση" (άλλο παραμύθι αυτό).Είναι παχύσαρκες επειδή οι εταιρείες σας έχουν ήδη δώσει τις απαραίτητες θερμίδες και βγάζουν κέρδη με το να σας αναγκάζουν να τρώτε πολύ παραπάνω από όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας. Κατά τα άλλα, ζήτω η φυσική, αγνή, παραδοσιακή τροφή "της γιαγιάς".Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την Ασθένεια Χ του άρθρου; Εχουν την σχέση ότι πρέπει επί τέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι ΔΕΝ τρώμε κάτι αγνό, φυσικό, παραδοσιακό και άλλες βλακείες, αλλά ένα βιομηχανικό προϊόν που φτιάχνεται με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος.Πρέπει κάποτε να μάθουμε κάτω από ποιες συνθήκες παράγεται αυτό που βάζουμε στον οργανισμό μας. Πρέπει κάποτε να μπορούμε εμείς οι καταναλωτές να αποφασίζουμε για το πως παράγεται (και με τι κινδύνους και με τι επιπτώσεις) η ίδια μας η τροφή.Γιατί είναι ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ να στοιβάζουμε 250.000 κοτόπουλα, 30.000 ψάρια και 15.000 γουρούνια σε έναν κλειστό χώρο και να παραμυθιαζόμαστε ότι όλα είναι αγνά, ντόπια, φυσικά, όπως τα έκανε ο παππούς μας. Κάποια φάρμακα πρέπει να "πέσουν" για να επιβιώσουν αυτοί οι πληθυσμοί σε αυτούς τους χώρους, με αυτήν την τροφή που τους δίνουμε.Κάποια φάρμακα πρέπει να "πέσουν" για να κατασκευαστούν αυτές ειδικά οι ζωοτροφές - που φτιάχνονται στην βάση της μεγιστοποίησης κερδών.Ε, η Ασθένεια Χ που επικαλείται το άρθρο είναι η ΦΥΣΙΚΗ συνέπεια του ΑΦΥΣΙΚΟΥ τρόπου με τον οποίο παράγουμε την τροφή μας. Και την τροφή της τροφής μας. Μόλις το καταλάβουμε αυτό, μόλις πάρουμε τις αποφάσεις για την τροφή μας στα χέρια μας, θα εξαλειφθεί και ο κίνδυνος από την Ασθένεια Χ.
Σχολιάζει ο/η