@TheDude
Όρισε μου το "φυσιολογικό" για να σου απαντήσω. Επειδή εσένα σε "χαλάει" αισθητικά ή ηθικά 18χρονο να συνοδεύεται από ένα μπάρμπα ή μια θειά(χαριτολογώντας πάντα), δε σημαίνει ότι δεν είναι και φυσιολογικό. Επίσης, για να επιστρέψω στο παράδειγμά σου ένας 55χρονος μπορεί κάλλιστα να συχνάζει σε μέρη που συχνάζουν και νέοι άνθρωποι. Μεσήλικας είναι, δεν έχει πεθάνει ακόμα, ε;
Απάντηση στο Υ.Γ. 2: Ένα 18χρονο πολύ πιθανόν να μην ξέρει τίποτα για τον έρωτα ή να ξέρει ήδη αρκετά, γιατί οι εποχές αλλάζουν. Το να συνάψει σχέση με έναν/μια μεγαλύτερο/η σε ηλικία σύντροφο- πέρα από το σεξουαλικό κομμάτι- δε βλέπω πως θα μπορούσε να επηρεάσει την κρίση ή τη ζωή του διαφορετικά από ότι θα συνέβαινε στην περίπτωση ενός/μιας συνομήλικου/ης συντρόφου.
Σχετικά με το δεύτερο σχόλιο και παρά το γεγονός ότι θεωρείς ότι έχω ανησυχητικές απόψεις και "διαφθείρω" τη νεολαία, νομίζω ότι το επεσήμανα ήδη στο προηγούμενο σχόλιο μου ότι αν ήταν ξεκάθαρες μακροπρόθεσμα οι συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής συντρόφου στην κόρη μου, με γειά της, με χαρά της. Έλαβα υπόψη ακόμα και το ενδεχόμενο του θανάτου, όχι απλώς της συνταξιοδότησης, ενώ το παιδί είναι ακόμα στο δημοτικό. Επιπλέον, στο έχω ξαναπεί• κάποιοι/ες απλώς αφιερώνονται στην καριέρα τους, άλλοι/ες τη "βρίσκουν" με το να γουστάρονται ατελείωτα μεταξύ τους χωρίς να υπάρχουν παιδιά στη μέση ή η επιθυμία δημιουργίας οικογένειας.
Συνεπώς, επειδή δε ζω σε σήριαλ και επειδή γύρω μου αντικρίζω ανθρώπους δυστυχείς και καταπιεσμένους με τις επιλογές τους, ας κάνει ο καθένας/η καθεμιά/το καθένα ό,τι γουστάρει και τον/την/το κάνει ευτυχισμένο/η, εφόσον δεν καταπατάει το νόμο και τις ελευθερίες των άλλων ανθρώπων(και αυτό το έχω ξαναπεί τώρα που το σκέφτομαι και είτε το πιστεύεις, είτε όχι, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί φεμινιστικό και αυτός είναι και ο "φεμινισμός" που πρεσβεύω).
Υ.Γ. Πίσσα και πούπουλα θα της έριχνα αν υποψιαζόμουν ότι παίζει σε διπλό ταμπλό, δε θα το σχολίαζα απλώς! Αλλά δε νομίζω ότι τρέχει κάτι ή θα υπάρξει κάτι με τον άλλον, καθώς μου μοιάζει απλώς με "σανίδα σωτηρίας".

Σχολιάζει ο/η