Τι είναι η «Κρυμμένη Πείνα» και πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα;

Τι είναι η «Κρυμμένη Πείνα» και πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα; Facebook Twitter
0

Η οριακή έλλειψη θρεπτικών συστατικών μπορεί να περάσει απαρατήρητη για πολλά χρόνια, μέχρι να εκδηλωθεί κάποια ασθένεια. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι δύσκολο να εντοπιστούν και ονομάζονται «Κρυμμένη Πείνα».

Νέα και παλαιότερα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ελλείψεις του οργανισμού, σε συνδυασμό με συγκεκριμένες μεταβολικές διαταραχές, αυξάνουν την ευπάθεια σε λοιμώξεις από μικρόβια και ιούς.

Το ανθρώπινο σώμα για να λειτουργήσει φυσιολογικά χρειάζεται σε ιδανική αναλογία:

 • οξυγόνο
 • νερό
 • μακροθρεπτικά στοιχεία: λίπη, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες
 • μικροθρεπτικά συστατικά: βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα, λιπαρά οξέα, προβιοτικά, ένζυμα, αντιοξειδωτικά

 

Τι είναι η «Κρυμμένη Πείνα» και πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα; Facebook Twitter

Ανοσοποιητικό Σύστημα

Η έλλειψη μικροθρεπτικών συστατικών αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει τον οργανισμό πιο ευάλωτο σε μικρόβια και ιούς.

Ο υποσιτισμός και οι ελλείψεις σε βασικά θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες ήταν κοινός παράγοντας, τόσο κατά την επιδημία της πανούκλας το μεσαίωνα, όσο και στην πανδημία της ισπανικής γρίπης το 1918.

Τι είναι η «Κρυμμένη Πείνα» και πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα; Facebook Twitter
Διανομή συσσιτίου κατά τη γρίπη του 1918

Η αυξημένη πρόσληψη κενών θερμίδων (τροφές που έχουν θερμίδες, χωρίς όμως να περιέχουν βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία αντιοξειδωτικά και άλλα) είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη έκπτωση της υγείας μας σήμερα.

Τι είναι η «Κρυμμένη Πείνα» και πώς επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα; Facebook Twitter

Η κρυμμένη πείνα, σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόσληψη κενών θερμίδων, προκαλούν μεταβολικές διαταραχές και νοσήματα όπως:

 • Αντίσταση στην ινσουλίνη (μεταβολικό σύνδρομο)
 • Δυσχέρεια στη διαχείριση της φλεγμονής
 • Διαταραχή της μικροβιακής χλωρίδας
 • Οξείδωση

Τα παραπάνω, οδηγούν σε σημαντική απομάκρυνση από την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού και αποδυναμώνουν περαιτέρω το ανοσοποιητικό σύστημα οδηγώντας στην ανάπτυξη νοσημάτων όπως:

 • Διαβήτης τύπου 2
 • Υπέρταση
 • Παχυσαρκία
 • Καρδιολογικά νοσήματα
 • Αυτοάνοσα νοσήματα
 • Καρκίνος

Μεταβολικές Διαταραχές και COVID-19

Στην πανδημία από τον SARS-CoV-2, παρατηρείται ότι άτομα που έχουν τις παραπάνω μεταβολικές διαταραχές και νοσήματα, έχουν και αυξημένο κίνδυνο από τη νόσο COVID-19.

Οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και αυτοί με μεταβολικό σύνδρομο (προδιαβήτη), ενδέχεται να έχουν μέχρι δέκα φορές μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου, όταν νοσήσουν από COVID-19.

Η σταδιακή ανάπτυξη οριακών ελλείψεων, σε συνδυασμό με την αντίσταση στην ινσουλίνη,υποσκάπτουν την υγεία μας και λειτουργούν ως βασικός προδιαθεσικός παράγοντας, τόσο για τις χρόνιες όσο και για τις λοιμώδεις ασθένειες.

Η αποκατάσταση των ελλείψεων του οργανισμού και η βελτίωση του μεταβολικού προφίλ είναι προτεραιότητα στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Πηγή: www.drtsoukalas.com

Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ