Υπάρχει ένα παλιό γνωμικό που λέει: «Για να γίνει καλύτερος αυτός ο κόσμος, χρειάζονται δύο πράγματα: μια λαμπρή ιδέα και ένας άνθρωπος να την υλοποιήσει». Όταν μάλιστα οι άνθρωποι δεν είναι ένας, αλλά πολλοί περισσότεροι, τότε αυτός ο κόσμος πραγματικά δεν έχει να φοβάται τίποτα.  

 

Η Stoiximan, πιστεύοντας πώς η πίστη σε μια ιδέα μπορεί να γεννήσει τους πιο σπουδαίους ήρωες, δημιούργησε το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μικροί Ήρωες». Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες και γνώση, που μοναδικό σκοπό έχει να δώσει την ευκαιρία σε κάθε παιδί να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, να κάνει τη φαντασία του να ανθίσει, να εξερευνήσει τα πράγματα που αγαπά και γιατί όχι, να ανακαλύψει καινούρια ερεθίσματα.

 

Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν

 

Μέσα από το Πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» και πιο συγκεκριμένα μέσα από τη δεύτερη δράση του «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν», η Stoiximan γεφυρώνει τα γεωγραφικά χάσματα και αναδεικνύει την εκπαιδευτική πραγματικότητα όπως αυτή εξελίσσεται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με τον τρόπο αυτό δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αποκτήσουν μια καινούρια εμπειρία ζωής. Το σχέδιο είναι απλό, αλλά πολύ σημαντικό. Μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης Δημοτικών Σχολείων που βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, ταξιδεύουν και γνωρίζουν νέα πράγματα.

 

Όπως ο ίδιος ο Πάνος Κωνσταντόπουλος, διευθυντής Marketing και επικοινωνίας της Stoiximan ανέφερε χαρακτηριστικά: Η λογική για την επιλογή μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ένταξή τους στο πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» βασίστηκε στο αντικειμενικό κριτήριο των δυσπρόσιτων και απομακρυσμένων περιοχών της Ελλάδας, όπως αυτό καθορίζεται από το υπουργείο Παιδείας. Έτσι, τα ολιγοθέσια σχολεία αποτέλεσαν προτεραιότητα για εμάς.

 

Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν

 

Το πρώτο μέρος του προγράμματος έχει ήδη ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή πέντε σχολείων από τις περιοχές της Κάσου, του Τρανόβαλτου, των Αρκιών, της Ηρακλειάς και της Ανάφης. Πενήντα «Μικροί Ήρωες» ταξίδεψαν και για τέσσερις μέρες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αστεροσκοπείο, στο Μουσείο της Ακρόπολης, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Για να καταλάβει κανείς τη σπουδαιότητα του όλου εγχειρήματος, πρέπει να πούμε πως τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν είχαν ξαναφύγει ποτέ μακριά από τον τόπο τους, άρα αυτό το ταξίδι υπήρξε η πρώτη τους ευκαιρία να γνωρίσουν κάτι τόσο διαφορετικό.

 

Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν

 

Φεύγοντας, όλα τα παιδιά «έκλεισαν» στις βαλίτσες τους εικόνες και εμπειρίες τόσο μοναδικές και ξεχωριστές. Ο Παναγιώτης από τους Αρκιούς, ο Θοδωρής και ο Μάριος από την Ηρακλειά, ο Ταξιάρχης, η Λέλα και η Σοφία από την Κάσο, η Ιωάννα με τη Βάγια και τον Κωνσταντίνο από τον Τρανόβαλτο και τόσοι άλλοι μαθητές έκαναν το δικό τους όνειρο πραγματικότητα.

 

Τώρα τη σκυτάλη ετοιμάζονται να πάρουν οι μαθητές των δυσπρόσιτων περιοχών της ορεινής και ηπειρωτικής Ελλάδας. Το δεύτερο μέρος του Προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» είναι έτοιμο να ξεκινήσει σε λίγες μέρες.

 

Η πρωτοβουλία κάποιων εκπαιδευτικών και η αγάπη τους για τα παιδιά, έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς «Μικρούς Ήρωες» να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν έναν καινούριο κόσμο. Αυτή η αγάπη θα δώσει την ίδια ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους. Αν είστε εκπαιδευτικός και θέλετε να χαρίσετε την ίδια δυνατότητα στους δικούς σας μαθητές, ενημερωθείτε για το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Stoiximan και δείτε και τα δικά τους μάτια να λάμπουν.

 

 

Όσο για το τι να περιμένουμε στη συνέχεια από τη Stoiximan, σύμφωνα με τον κ Πάνο Κωνσταντόπουλο: Επόμενος στόχος μας είναι η δεύτερη φάση του προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» για τις ορεινές δυσπρόσιτες περιοχές της Ελλάδας και, φυσικά, η συνέχεια του όμορου προγράμματος «Οι Μικροί Ήρωες μαθαίνουν» για τα σχολεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Θέλουμε να δούμε το πρόγραμμα αυτό να μεγαλώνει συνεχώς, σκορπίζοντας χαμόγελα σε όλο και περισσότερα παιδιά, δίνοντάς τους αφορμή να πιστεύουν σε ένα δικό τους μέλλον, όπως ακριβώς το ονειρεύονται. Πρέπει να πούμε ότι ειδικά για τη δράση «Οι Μικροί Ήρωες ταξιδεύουν» ανακοινώσαμε πρόσφατα τη δημιουργία του προγράμματος υποτροφιών «Μικροί Ήρωες», θέλοντας να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στα παιδιά αυτά, που το έχουν λίγο περισσότερο ανάγκη συγκρινόμενα με τα παιδιά των αστικών κέντρων. Παράλληλα, συνεχίζουμε να υλοποιούμε μαζί με τη Stoiximan.gr Basket League το πρόγραμμα ενίσχυσης κοινωνικών ιδρυμάτων σε όλες τις περιοχές όπου υπάρχουν ομάδες τους πρωταθλήματος. Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούμε και στο πλαίσιο της συμμετοχής μας ως χορηγών στον Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και σε άλλους αγώνες μαζικού αθλητισμού παρουσία και της Stoiximan Running Team, καθώς και σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ Άρης, ΠΑΕ Πανιώνιος, ΠΑΕ ΟΦΗ και την ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.