Έλληνική διάκριση σε πρωτοπόρο διαγωνισμό της P&G

Έλληνική διάκριση σε πρωτοπόρο διαγωνισμό της P&G Facebook Twitter
Η ιδιαιτερότητα του φετινού «CEO Challenge» είναι πως η κάθε ομάδα αποτελείται από φοιτητές από διαφορετικές χώρες και έχει απώτερο σκοπό την ανάδειξη του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας σε μια πολυπολιτισμική κουλτούρα
0

ADVERTORIAL

Έλληνική διάκριση σε πρωτοπόρο διαγωνισμό της P&G Facebook Twitter

Με τη δράση «CEO Challlenge» να εξελίσσεται και μία ομάδα από τρεις φοιτητές να προκρίνεται και να διεκδικεί την τελική διάκριση ανάμεσα σε ομάδες από όλη την Ευρώπη, οι Έλληνες φοιτητές κατάφεραν για μία ακόμη χρονιά να αποσπάσουν βραβεία και εντυπώσεις! Ο διαγωνισμός «CEO Challlenge» αποτελεί αναμφισβήτητα μία καινοτόμο εκπαιδευτική πρόκληση στο πλαίσιο του προγράμματος της P&G «Μαζί Χτίζουμε το Μέλλον σου» που έχει στόχο να βοηθήσει τους νέους να αναπτύξουν περαιτέρω τις ικανότητες και γνώσεις τους. Ταυτόχρονα τους προσφέρει τη δυνατότητα να εξασκηθούν στην εφαρμογή αναλυτικής σκέψης και ομαδικής εργασίας για την αντιμετώπιση ενός επιχειρηματικού θέματος.

Η πρωτοβουλία της P&G πραγματοποιείται μέσα από ένα συνδυασμό διαδραστικής επικοινωνίας μέσω διαδικτύου αλλά και φυσικής επαφής με την εταιρία και τους ανθρώπους της. Η ιδιαιτερότητα του φετινού «CEO Challenge» είναι πως η κάθε ομάδα αποτελείται από φοιτητές από διαφορετικές χώρες και έχει απώτερο σκοπό την ανάδειξη του ομαδικού πνεύματος και της συνεργασίας σε μια πολυπολιτισμική κουλτούρα. Kαι βέβαια από την ομάδα που διακρίθηκε δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει και η Ελλάδα!

Έλληνική διάκριση σε πρωτοπόρο διαγωνισμό της P&G Facebook Twitter

Ανάμεσα στις πολλές καινοτόμες προτάσεις που δέχτηκε η επιτροπή από στελέχη της P&G, επέλεξε εκείνη από μία ομάδα τριών φοιτητών – ανάμεσά τους και ένας Έλληνας – η οποία και θα ταξιδέψει στη Γενεύη, στο κέντρο του σχεδιασμού και της προώθησης των προϊόντων της P&G. Οι τρεις φοιτητές εκτός από την Ελλάδα, προέρχονται από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Ωστόσο, και 12 ακόμη Έλληνες φοιτητές που έλαβαν μέρος στις υπόλοιπες ομάδες, κέρδισαν τις εντυπώσεις αποσπώντας τα βραβεία «Καινοτομίας», «Αποτελεσματικότητας» και «Καλύτερης Marketing Ιδέας» για τις προτάσεις τους.

Τι μας είπαν γι’ αυτή την εμπειρία τους:

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα που παρατήρησα κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, ήταν η διάθεση τόσο του προσωπικού της P&G όσο και των διαγωνιζόμενων να συμμετέχουν ενεργά και να παρουσιάζουν πρωτοποριακές λύσεις για γνωστά και ευρέως αποδεκτά προβλήματα.

 

Σταύρος Π.,20 ετών, 3ο έτος Λογιστική και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Παρόλες τις πολιτισμικές και γλωσσικές μας διαφορές, το αποτέλεσμα της δουλειάς μας έδειχνε πόσα κοινά έχουμε, πόσο μοιάζουν οι στόχοι μας και πόσο κοινά είναι τα όνειρά μας!


Αναστασία Γ., 22 ετών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

 

Έλληνική διάκριση σε πρωτοπόρο διαγωνισμό της P&G Facebook Twitter

 


Δεν θα μπορούσα παρά να μην αναφερθώ στο εξαιρετικά φιλικό περιβάλλον, πράγμα που πιστεύω πως εξηγεί την καλή δουλειά που γίνεται και την πορεία της εταιρίας γενικότερα. Διότι το ανθρώπινο κεφάλαιο αποτελεί τον κρισιμότερο παράγοντα για την επιβίωση και την ευμάρεια μιας επιχειρηματικής οντότητας.


Ειρήνη Λ., 26 ετών, Μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης για Στελέχη του Πανεπιστημίου Πειραιώς.


Πρώτον, είδα πως το πάθος και η στρατηγική σκέψη οδηγεί τους ανθρώπους να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Δεύτερον, έμαθα πως γίνεται να συνεργαστείς με ανθρώπους από διαφορετικά τμήματα για να πετύχεις ένα κοινό αποτέλεσμα, μεγαλύτερο από το ατομικό στόχο.

Δημήτρης Μ., 21 ετών, τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

 

 

Από το CEO Challenge θα κρατήσω το θετικό κλίμα που υπήρχε μεταξύ συμμετεχόντων και εργαζομένων της εταιρίας και την προθυμία εκ μέρους των υπαλλήλων να υποστηρίξουν και να αλληλεπιδράσουν με τους συμμετέχοντες, αφήνοντας την εντύπωση ότι μας έβλεπαν στη θέση μελλοντικών τους συναδέλφων.

Βασίλης Π., 22 ετών, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Γνώρισα εξαιρετικές προσωπικότητες που ελπίζω να κρατήσω επαφή και στο μέλλον. Η εμπειρία, αν και κουραστική, ήταν τρομερά επιμορφωτική και δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα. Ήταν σαφέστατα καλύτερη απ› ότι φανταζόμουν


Παρασκευή Α., 23 ετών, Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Πατρών

 


Επιχειρείν/Market
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Επιχειρείν/Market / 50 χρόνια Timberland: Το διαχρονικό brand επανασυστήνεται στο ελληνικό κοινό με ένα street party

Με κεντρικό μήνυμα το “Express your true colours” και με τη βιτρίνα να μεταμορφώνεται σε καμβά δημιουργικότητας, ο street artist Soteur αναλαμβάνει να αναδείξει την αισθητική της πολύχρωμης επετειακής συλλογής
THE LIFO TEAM
H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Επιχειρείν/Market / H JYSK μας βάζει σε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων με τη νέα συλλογή Nordic Mood

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων Solid Events, στο Νέο Ψυχικό, που με την επίπλωση και τη διακόσμηση αποκλειστικά των προϊόντων της JYSK μεταμορφώθηκε για λίγο σε ένα σκανδιναβικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν 
THE LIFO TEAM
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Επιχειρείν / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles θεσμοτεθεί την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι ιδρυτές του GGFI, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του LAGFF Lia Bozonelis και Έρση Δάνου και ο Διευθυντής του LAGFF Άρης Κατωπόδης, θα έχουν την υποστήριξη ενός Συμβουλίου Trustees και μιας ομάδας αξιωματούχων, αποτελούμενης από τους πιο έμπιστους χορηγούς και κορυφαίους επαγγελματίες του Hollywood,
THE LIFO TEAM