ADVERTORIAL

Cuervo Squeeze με θέα θάλασσα

 

Καλοκαίριασε για τα καλά. Λέμε να πάμε βόλτα θάλασσα. Από αυτή τη θάλασσα που βρίσκεις σε μισή ώρα από το κέντρο. Θα πάμε πρώτα σε καλοκαιρινά προάστια, από αυτά τα τυχερά που κάνεις και μια βουτιά επιστρέφοντας από τη δουλειά αν κατοικοεδρεύεις στα νότια.

 

Ξεκινήσαμε λοιπόν, παρέα όπως συνήθως για μπανάκι από νωρίς. Είναι ΣΚ και πλέον η πόλη είναι πιο ήρεμη αυτές τις δύο μαγικές μέρες. Είπαμε να το κάνουμε εκδρομούλα. Απογευματινό μπάνιο, φαγητό στη συνέχεια, πρώτο ποτάκι. Και μετά θα ακολουθήσουμε τη θάλασσα για έναν Πειραιά για το κλείσιμο. Μια αλλαξιά ρούχα μόνο και φύγαμε!

 

Αφού αποχαιρετίσαμε τη μέρα στην παραλία, χαζεύοντας αυτά τα χρώματα που σχεδόν σε υπνωτίζουν στη θέα τους, πήγαμε για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό της στομαχικής μας αποθήκης.

 

Στο μαγαζί που όλος ο κόσμος απολάμβανε την όμορφη καλοκαιρινή νύχτα, πρόσεξα ότι την πρωτοκαθεδρία στα τραπέζια την έχουν τα κοκτέιλ. Πριν ή μετά τα μπέργκερς, τις σαλάτες και τα chicken wings, τα κοκτέιλς γέμιζαν τους πάγκους. Βλέπεις χρώματα, ποτήρια όλων των ειδών, φρουτάκια εποχής (και όχι μόνο) και πολλά χαρούμενα πρόσωπα.

 

Ήπιαμε αντί γλυκού και εμείς ένα τεκιλάτο και σηκωθήκαμε γιατί είχαμε δώσει ραντεβού με το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, στη γειτονιά που κάποτε ναύτες έκαναν μυστήριες τσάρκες και κορίτσια υποσχέσεων δίναν κάθε βράδυ τη δική τους παράσταση. Σε αυτή τη γειτονιά βρεθήκαμε που σφήζει πάλι από ζωή, άλλου τύπου, αλλά πάλι ζωή.

 

Αυτή τη φορά με αλλαγή σκηνικού καθότι η μουσική φώναζε να μπούμε μέσα όπως και κάναμε. Βρήκαμε για καλή μας τύχη μια ωραιότατη θέση στη μπάρα και ήρθε η ώρα να παραγγείλουμε. Τί όμως; Έχουμε ξεκινήσει τεκιλάτα και λέμε να το συνεχίσουμε αλλά πώς;

 

 

Δίπλα μας μια ανδροπαρέα, ηλιοκαμμένων, πίνουν κάτι ωραία δροσερά λεμονάτα. «Λες;» Μονολογώ και πλησιάζω. Η ζωή ανήκει στους τολμηρούς άλλωστε. «Καλησπέρα στην ηλιοκαμμένη παρέα. Δύο ερωτήσεις: Τι δουλειά κάνετε να την κάνω… και τι πίνετε(;) .». Γελάνε με το αυθόρμητο και μου απαντάνε: «Εσύ δεν είσαι Squeezer;». Εμ, σωστά. Κέντρο, βόρεια τώρα και νότια. Γιατί μου κάνει εντύπωση;

 

«Είμαι πολύ κοντά στο να γίνω.» απαντάω και ένα Cuervo Squeeze σκάει μπροστά μου. Ευχαριστώ τα παιδιά και συνεχίσω το χαβά μου:

«Θαλασσινοί μου φαίνεστε. Τρέχετε σε τίποτα ιστιοπλοϊκούς αγώνες;».

«Κάποτε το κάναμε και αυτό. Τώρα δουλειά. Είμαστε οι περισσότεροι skippers.»

 

Αυτά είναι. Όταν για γραφείο έχεις τη θάλασσα πώς να μην είσαι μαυρισμένος τον μισό χρόνο και με έναν άλλο αέρα βρε αδελφέ. Από αυτόν τον αλατισμένο που αναπολούμε όλοι ήδη από το φθινόπωρο.  

 

Αφού τσουγκρίσαμε τα Cuervo Squeeze μας 3-4 φορές, είχα ήδη παραγγείλει για τους δικούς μου μια γύρα, μίλησα για αρκετή ώρα με τους νέους μου φίλους που ήδη με έψησαν οι επόμενες διακοπές μας να είναι με σκάφος και επέστρεψα να μεταφέρω τις ειδήσεις. Το παρεάκι μου ενθουσιάστηκε τόσο από το νέο κοκτεηλοποτό όσο και με την προοπτική διακοπών με σκάφος.

 

Μα πόσο όμορφα πράγματα συμβαίνουν στην πόλη μας! Ανοίχτε τα μάτια, φτιάξτε ένα Cuervo Squeeze και ζήστε το κάθε μέρα σας όχι όπως να ‘ναι άλλα όπως πρέπει.

 

Θυμίζουμε συνταγή:

  • Πάγο
  • Jose Cuervo Silver,
  • Λεμονάδα με ανθρακικό,
  • 1 wedge lime

 

Πολύ ενδιαφέρον έχει και το τηλεοπτικό σποτ.  Δείτε το: