ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Όμιλος Ιατρικού Αθηνών: Διεθνής ιατρική επιτυχία με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά

Διεθνής ιατρική επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά Facebook Twitter
Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, κα Σία Κοσιώνη, Δημοσιογράφος ΣΚΑΙ, Δρ. Βλάσης Νινιός, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, κος Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών
0

Παγκόσμια ελληνική πρωτιά στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας ανακοίνωσε η διοίκηση του Ομίλου του Ιατρικού Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο επεμβάσεις για την αμιγώς διαδερμική αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας, σε ασθενείς με σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Διεθνής ιατρική επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά Facebook Twitter
Από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βλάσης Νινιός, Επεμβατικός Καρδιολόγος, Διευθυντής Β’ Καρδιολογικής Κλινικής , Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, κος Χρήστος Αποστολόπουλος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών

Οι επεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν από τον επεμβατικό καρδιολόγο Δρ. Βλάση Νινιό και την ομάδα του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος που αφορά στην αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς υψηλού κινδύνου.

Διεθνής ιατρική επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά Facebook Twitter
Στιγμιότυπα από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, ανακοινώνοντας την μεγάλη ιατρική επιτυχία, τόνισε: «Η υλοποίηση σημαντικών καινοτομικών προγραμμάτων επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο που έχουν κατακτήσει οι επιστήμονες κύρους που εργάζονται μαζί μας στο Ιατρικό Αθηνών. Είμαστε υπερήφανοι γιατί οι έλληνες ασθενείς έχουν πρόσβαση  σε υπηρεσίες εφάμιλλες των καλύτερων νοσοκομείων του αναπτυγμένου κόσμου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια παραμένοντας στην πρώτη γραμμή εφαρμογής καινοτομικών προγραμμάτων προς όφελος των ασθενών και της κοινωνίας.»

Διεθνής ιατρική επιτυχία στο Ιατρικό με αντικατάσταση μιτροειδούς βαλβίδας διαδερμικά Facebook Twitter
Στιγμιότυπα από τη σημερινή Συνέντευξη Τύπου

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κος Χρήστος Αποστολόπουλος, επεσήμανε ότι το Ιατρικό Αθηνών συνεχίζει την αναπτυξιακή πορεία, παρά τις προκλήσεις της συγκυρίας. «Το πρότυπο λειτουργίας του Ιατρικού εμφανίζει μεγάλη αντοχή και διάρκεια, πρόσθεσε,  επειδή λειτουργούμε με μακροπρόθεσμη οπτική. Προσφέρουμε ένα διαφορετικό μοντέλο υπηρεσιών υγείας με επίκεντρο τον άνθρωπο, τις ανάγκες των ασθενών αλλά και με συνεχή αναβάθμιση των καινοτομιών που εφαρμόζουμε».

Ο Διευθυντής της Β’ Καρδιολογικής Κλινικής, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, Δρ. Βλάσης Νινιός, δήλωσε: «Η βαλβίδα αυτή, είναι η πρώτη του είδους της που εμφυτεύεται και έχει το πλεονέκτημα ότι η επέμβαση γίνεται μέσα από τη μηριαία φλέβα, με μία ελάχιστη τομή στον μηρό, χωρίς κανονική καρδιοχειρουργική επέμβαση. Έχουμε τη δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τη βαλβίδα που έχει ανεπάρκεια, τοποθετώντας μία νέα, σε συγκεκριμένη θέση μέσα στην καρδιά. Αυτό γίνεται χωρίς να σταματήσει η καρδιά -όπως στα κλασικά χειρουργεία, χωρίς ο ασθενής να μπει σε εξωσωματική κυκλοφορία, χωρίς τομές στο στέρνο και ενώ κοιμάται ελαφρά».

«Η επέμβαση, πρόσθεσε, είναι χαμηλού κινδύνου και οδηγεί άμεσα σε μεγάλη βελτίωση των ασθενών. Πρακτικά μηδενίζεται η ανεπάρκεια της βαλβίδας, επιτρέποντας την ταχύτατη κινητοποίησή τους μετά την επέμβαση. Έχουν πλήρη ανάρρωση και βελτίωση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν. Η αντικατάσταση της μιτροειδούς βαλβίδας σε ασθενείς με βεβαρημένο ιστορικό, είναι μία πρόκληση, γιατί συνήθως έχουν συννοσηρότητες και δεν μπορούν να χειρουργηθούν.»

Επιχειρείν
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς διακρίνεται για 8η συνεχή χρονιά ανάμεσα στις “The Most Sustainable Companies in Greece”

Eντάσσεται στην ηγετική ομάδα των “Sustainable Companies” και “The Most Sustainable Companies in Greece 2025”, σημειώνοντας υψηλές επιδόσεις στην εφαρμογή και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading

Επιχειρείν / Ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη θέση του στις διεθνείς αγορές ενέργειας με τη νέα θυγατρική PPC Trading

Η PPC Trading θα αναλάβει την κεντρική εκτέλεση των δραστηριοτήτων εμπορίας ενέργειας σε επίπεδο χονδρικής, καθώς και τη βελτιστοποίηση του ενοποιημένου ενεργειακού χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ.
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Επιχειρείν / Η Lidl Ελλάς πρωτοπόρος στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα με Platinum Διάκριση στον Δείκτη CR Index

Με Platinum διάκριση για πρώτη φορά και τιμητικό έπαινο για τη διάκρισή μας στην κατηγορία Best Progress, αναγνωρίζεται η αφοσίωσή της στη βιωσιμότητα και η καινοτόμος προσέγγιση της εταιρείας για ένα καλύτερο αύριο.
THE LIFO TEAM