Η AEGEAN μετέφερε περίπου 2,9 εκατομμύρια επιβάτες στο α' τρίμηνο του 2024

Η AEGEAN μετέφερε περίπου 2,9 εκατομμύρια επιβάτες καταγράφοντας 11% αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά το 1ο τρίμηνο του έτους Facebook Twitter
0
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα θετικός καταγράφεται ο απολογισμός της επιβατικής κίνησης για την AEGEAN κατά το 1ο τρίμηνο του έτους, σημειώνοντας ισοδύναμη αύξηση κίνησης 11% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Ειδικότερα, η AEGEAΝ στο παραδοσιακά πιο αδύναμο τρίμηνο του έτους μετέφερε συνολικά περίπου 2,9 εκατ. επιβάτες, αυξημένους κατά 279 χιλ. σε σχέση με το 2023, έχοντας προσφέρει περίπου 3,5 εκατ. διαθέσιμες θέσεις.

Αντίστοιχα ισορροπημένη ήταν και η ανάπτυξη σε σχέση με το 2023, στο δίκτυο εξωτερικού της Αθήνας (+10%) και της Θεσσαλονίκης (+10%), επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσης της εταιρείας στην ανάπτυξη και των δυο κύριων αεροδρομίων της χώρας που έχουν σημαντική διεθνή δραστηριότητα και το χειμώνα. Σημειώνεται ότι το δίκτυο της AEGEAN τη φετινή χειμερινή περίοδο περιλάβανε 85 απευθείας συνδέσεις από και προς προορισμούς του εξωτερικού, με 10 συνολικά από αυτές να πραγματοποιούνται για πρώτη φορά και το χειμώνα, συμπεριλαμβανομένων των Μπιλμπάο, Μπρατισλάβα, Τάλλιν, της Βαρκελώνης από Θεσσαλονίκη καθώς και του νέου δρομολογίου στο Ντουμπάι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την χειμερινή περίοδο που ολοκληρώθηκε, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε συνεργασία με ειδικούς Tour Operators του εξωτερικού πρόγραμμα χειμερινού τουρισμού στη Ρόδο, διασυνδέοντας το νησί με περισσότερους από 20 προορισμούς σε Σκανδιναβία, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία. Παράλληλα συνεχίστηκε, αλλά και επεκτάθηκε, η δεκαετής πλέον συνεργασία της AEGEAN με την ΤΕΜΕΣ, για πτήσεις κατά τη χειμερινή περίοδο από και προς Καλαμάτα με Γερμανία, Σουηδία και Δανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού ξεπερνά το 27% για την Αθήνα και το 32% για τη Θεσσαλονίκη εάν συγκριθεί με την αντίστοιχη περίοδο το 2019, καταγράφοντας τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα για την εταιρεία αλλά και τον ελληνικό τουρισμό από τη συστηματική επένδυση της AEGEAN στη διατήρηση του δικτύου, της δια συνδεσιμότητας και των συχνοτήτων κατά τη χειμερινή περίοδο.

Η AEGEAN μετέφερε περίπου 2,9 εκατομμύρια επιβάτες καταγράφοντας 11% αύξηση στην επιβατική κίνηση κατά το 1ο τρίμηνο του έτους Facebook Twitter

Σημειώνεται, ότι η AEGEAN το 2023 προσέφερε συνολικά περισσότερες από 18,5 εκατ. θέσεις εκ των οποίων 11,1 εκατ. θέσεις εξωτερικού, 2,1 εκατ. περισσότερες συγκριτικά με το 2022 και 800 χιλιάδες περισσότερες από το 2019. Το δίκτυο της εταιρείας περιελάβανε συνολικά 180 προορισμούς σε 49 χώρες με 307 απευθείας δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων και επιχείρησε με 76 αεροπλάνα παραλαμβάνοντας 9 ακόμη νέα αεροσκάφη Airbus 320/321 neo που ήταν προγραμματισμένα για το 2023.

Επιχειρείν
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμιλος ΔΕΗ: Προχωρά η κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

Επιχειρείν / Όμιλος ΔΕΗ: Προχωρά η κατασκευή μονάδας ΣΗΘΥΑ για τις ανάγκες τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

Πρόκειται για ένα απαιτητικό έργο με ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά,  που σχεδιάστηκε από τον Όμιλο ΔΕΗ, σε συνεργασία με τα εμπλεκόμενα μέρη του Μνημονίου, και θα διασφαλίζει την απρόσκοπτη παροχή θερμικής ενέργειας στο διασυνδεδεμένο σύστημα τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας,
THE LIFO TEAM
«Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Επιχειρείν / «Όλη η Υδρόγειος ένα Σπίτι»: Μια έμπρακτη απάντηση στις γεωγραφικές ανισότητες για τους ογκολογικούς ασθενείς

Πάνω από 1.400 διανυκτερεύσεις δωρεάν φιλοξενίας προσφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία σε ασθενείς από την επαρχία.
THE LIFO TEAM
Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο TWINVEST

Επιχειρείν / Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο TWINVEST

Η συμμετοχή της ΔΕΗ στο TWINVEST εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων, την υποστήριξη βιώσιμων επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τη μετάβαση προς ένα ενεργειακό μέλλον όπου η τεχνολογία και η πράσινη ανάπτυξη συμβαδίζουν.
THE LIFO TEAM
H Lidl Ελλάς δεσμεύεται για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό με στόχο ένα καλύτερο αύριο

Επιχειρείν / H Lidl Ελλάς δεσμεύεται για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων ευαισθητοποιώντας το ευρύ κοινό με στόχο ένα καλύτερο αύριο

Με πλήρη συνείδηση και ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, η Lidl Ελλάς, υλοποιεί την καμπάνια «η δύναμή μας» με σεβασμό στο φαγητό και στόχο την ενημέρωση για την υπεύθυνη κατανάλωση.
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του μεγάλου αιολικού πάρκου στη Ρουμανία

Επιχειρείν / ΔΕΗ: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του μεγάλου αιολικού πάρκου στη Ρουμανία

Το νέο αιολικό πάρκο θα αποτελείται συνολικά από 23 ανεμογεννήτριες και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2025, συμβάλλοντας σημαντικά στην οργανική ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου ΑΠΕ του Ομίλου ΔΕΗ.
THE LIFO TEAM
Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Επιχειρείν / Dialectica: Παγκόσμια έρευνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη σε 1,594 μεγάλες εταιρείες

Η έρευνα αποτυπώνει το βαθμό ενσωμάτωσης της Tεχνητής Nοημοσύνης στις λειτουργίες των εταιρειών, εστιάζοντας παράλληλα και στις βασικές τάσεις και προκλήσεις που συνδιαμορφώνουν το τοπίο.
THE LIFO TEAM