0
LIFO VIDEOS

Θεσσαλονίκη: Μια πόλη φάντασμα τις μέρες του lockdown - video

«Ήταν η 25η Μάρτιου όταν κατέβηκα εκτάκτως στο γραφείο μου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να στείλω κάποια αρχεία, έχoντας φυσικά την απαραίτητη βεβαίωση η οποία μου επέτρεπε να κυκλοφορώ εν μέσω lockdown.

Κάποια στιγμή κοίταξα έξω από το παράθυρο του γραφείου. Απόλυτη ησυχία και μια ερημιά. Έτσι, αυθόρμητα, πήρα στα χέρια μου την κάμερά μου και ξεκίνησα να περπατώ τους άλλοτε γεμάτους με κόσμο δρόμους γύρω από το γραφείο.

Αυτό που αντίκρισα ήταν εντυπωσιακό και ταυτόχρονα κάπως τρομακτικό. Περπάτησα από το ύψος του λιμανιού μέχρι το ύψος της Αγίας Σοφίας. Οι μόνοι άνθρωποι που είδα ήταν κάποιοι αστυνομικοί, ελάχιστα μηχανάκια που έκαναν ντελίβερι και κάποιοι που περπατούσαν μόνοι στους άδειους δρόμους.

Όμως αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν τόσο οι εικόνες που είδα όσο ήχος. Ή μάλλον η απουσία των ήχων της πόλης. Μόνο σκυλιά και πουλιά ακουγόντουσαν, προσφέροντας μια κινηματογραφική ηχώ ανάμεσα στα κτίρια. Ήταν απ' τις λίγες φορές που δεν χρησιμοποίησα κάποιο εφέ ήχου σε βίντεο αλλά αξιοποίησα μόνο τους φυσικούς ήχους που έπιασε το μικρόφωνο της κάμερας».

Το βίντεο δημιούργησε ο Θεόδωρος Τζάρτος, σκηνοθέτης και παραγωγός διαφημιστικών βίντεο, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Lifo Videos

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ