0
NOWNESS

Nojiji: Η μουσική κολεκτίβα από την Κίνα που αναμιγνύει ψηφιακούς και αναλογικούς ήχους

Οι Nojiji είναι μια μουσική κολεκτίβα, που βρίσκεται στο επίκεντρο της πρωτοποριακής σκηνής της Κίνας και ασχολείται με την τέχνη του ήχου από το 2004. Η συγκεκριμένη ομάδα εστιάζει σε ψηφιακούς και αναλογικούς ήχους, με στοιχεία από την free jazz και την post-rock. 

Η δισκογραφική εταιρία ιδρύθηκε στο Raying Temple, έναν χώρο όπου προβάλλονται industrial τέχνες και γρήγορα έγινε σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του Πεκίνου, οι οποίοι αναζητούσαν experimental και ηλεκτρονική μουσική. Από τη στιγμή που το Raying Temple κατεδαφίστηκε, το 2012, οι Nojiji χρειάστηκε να βρουν έναν καινούργιο χώρο και να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικές μεθόδους για να παράξουν underground μουσική στην Κίνα. 

Μέσα από την απεικόνιση παραστάσεων με μερικά από τα μέλη της Nojiji, το βίντεο με τίτλο Sonic Wandering αποτελεί ουσιαστικά ένα αφιέρωμα στο Raying Temple και στο πνεύμα του, που είναι ζωντανό μέχρι σήμερα. "Η ταινία αυτή ανοίγει μια πόρτα σε έναν διαφορετικό χωροχρόνο κάθε φορά που ακούγονται οι ήχοι από το Raying Temple", αναφέρει ο Wei Qiong, σκηνοθέτης της ταινίας. "Οι Nojiji είναι πολύ πιθανό ότι αυτή τη στιγμή μετασχηματίζονται ως μουσικό σύνολο, ωστόσο βρίσκονται στο ίδιο μουσικό ταξίδι¨.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ