Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης Olafur Eliasson παράγει τέχνη υψηλού επιπέδου από το σπίτι του

Δημιουργώντας μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στον εαυτό και την οθόνη

Στην εποχή του κορωνοϊού και των πολλών lockdowns, πολλοί είναι οι πολιτιστικοί φορείς (μουσεία, εκθέσεις κ.λπ.) που έχουν στραφεί στο ψηφιακό περιβάλλον. Ενώ λοιπόν λίγοι είναι αυτοί που έχουν καταφέρει να υπερνικήσουν τους περιορισμούς που θέτει από μόνη της η δισδιάστατη αλληλεπίδραση, η εταιρεία Acute Art βρήκε νέους, εξαιρετικά ενδιαφέροντες τρόπους για να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στον εαυτό και την οθόνη.

 

«Σήμερα που η φυσική απόσταση είναι αυτή που ορίζει τις ζωές μας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να περιτριγυριζόμαστε από πράγματα και ατμόσφαιρες που έχουν αξία για μας», λέει ο Δανός-Ισλανδός καλλιτέχνης Olafur Eliasoon, ο οποίος συνεργάστηκε με την Acute Art για το Wunderkammer – το δεύτερο λανσάρισμα της εφαρμογής τους που βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα και συνδέει με πρωτότυπο τρόπο τα κοινά.

 

Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο χρήστης μπορεί να βάλει έναν λαμπερό ήλιο σε όποιο δωμάτιο θέλει, να παίξει μ'έναν θαλασσοψιττάκο, να νιώσει ότι βρίσκεται στο Βόρειο Σέλας ή ακόμη και να φέρει κοντά του ένα σύννεφο. «Ένα έργο τέχνης είναι μια πρόκληση της αντίληψής μας για το καθημερινό», δηλώνει ο καλλιτέχνης, «αλλά και ένα ενεργό καλωσόρισμα που κινείται ανάμεσα στο γνωστό και το άγνωστο».

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή