Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
EXCLUSIVELY FROM NOWNESS

Πουλώντας κρακ για τα προς το ζην

Μια ειλικρινής ιστορία μετάβασης και ενηλικίωσης, που έχει ως αφετηρία της τα ναρκωτικά και το περιθώριο και κατάληξη την τέχνη

«Πρόκειται για μια ιστορία μετάβασης και ενηλικίωσης - από το κρακ μέχρι την τέχνη της επεξεργασίας γυαλιού», αναφέρει η σκηνοθέτης του «Triple Beam Dream», Elisha Smith-Leverock, η οποία θέλησε να παρουσιάσει τη ζωή του Jon Gray, που μεγάλωσε στο Bronx και τα τελευταία χρόνια άνοιξε το "Ghetto Gastro". 

 

Έχοντας εργαστεί σε τομείς όπως το ντιζάιν, το φαγητό και η κουλτούρα, ο Gray επιλέγει να αποκαλεί τον εαυτό του ως "πλυντήριο πιάτων" (dishwasher).

 

Για τη δημιουργία του παραπάνω φιλμ, η σκηνοθέτης χρειάστηκε να ταξιδέψει μέχρι τη Βενετία για να συναντήσει τον Gray αλλά και άλλους ανθρώπους που ασχολούνται με τη δημιουργία έργων τέχνης από γυαλί. 

 

Στη συλλογή έργων του Gray, υπάρχουν φυσικά άμεσες αναφορές στο παρελθόν του, ενώ από καλλιτεχνικής άποψης θα μπορούσε κανείς να πει ότι φαίνεται σαν αποτίει φόρο τιμής στην αισθητική του γυαλιού Pyrex, το οποίο συνδέθηκε στενά με τα ναρκωτικά τη δεκαετία του '80 και του '90. 

 

Μέσα από τα πρότζεκτ του, ο Gray μοιράζεται τη φιλοσοφία ότι η πραγματική δημιουργία μπορεί να βρεθεί στους δρόμους κι όχι στα καθίσματα πρώτης σειράς. Είτε πρόκειται για ναρκωτικά είτε για κοινωνική αδικία και προκατάληψη, η συλλογή του έχει καταφέρει να γίνει γνωστή χάρη στη δυνατότητά του να σφυρηλατεί κάτι πολύτιμο και ουσιαστικό μέσω του πόνου. 

 

@Nowness

 

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή