0
NOWNESS

Verses: Τέχνη υπέρ μιας οργάνωσης που δραστηριοποιείται πάνω σε θέματα προσφύγων

Το βίντεο παρουσιάζει την πρώτη δόση μιας νύχτας ποίησης, μουσικής και ερμηνείας, η οποία γίνεται κάθε δύο χρόνια με απώτερο σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία δίνονται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις. Δύο καλλιτέχνες με έδρα την Νέα Υόρκη, η Eliza Soros και η Eliza Barry Callahan, αποτελούν την κινητήρια δύναμη πίσω από το πρότζεκτ «Verses». Στο συγκεκριμένο βίντεο συνεργάστηκαν με τον σκηνοθέτη Owen Smith-Clarκ πάνω στη δημιουργία ενός βίντεο, το οποία έγινε προς τιμήν της εκδήλωσης.


Για μια νύχτα, στις αρχές του 2019, το «Verses» κατάφερε να συγκεντρώσει ήδη αναγνωρισμένους αλλά και αναδυόμενους καλλιτέχνες προκειμένου να δώσουν μια περφόρμανς υπέρ των μεταναστών των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού. «Το σημαντικό για εμάς είναι ότι η ταινία δεν υπάρχει μόνο ως ένα αρχείο» σχολιάζει ο σκηνοθέτης «αλλά στέκεται και ως ένα αυτόνομο κομμάτι που επεκτείνεται και προκαλεί την υστεροφημία του ακτιβισμού μέσα στις τέχνες».


Φιλοξενούμενες στο The Kitchen, έναν μη κερδοσκοπικό χώρο στο Μανχάταν, οι μονόχρωμες και συγκεκομμένες απεικονίσεις της ταινίας αποτελούν αποσπάσματα μουσικών παραστάσεων της Lily Konigsberg και L'Rain, με την ποίηση των Eileen Myles, Dorothea Lasky, Wayne Koestenbaum, Precious Okoyomon, Anaïs Duplan και Raquel Salas Rivera.


Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα στις ΗΠΑ, η βραδιά υποστηρίχθηκε από το Asylum Seeker Advocacy Project (Πρόγραμμα Ασύλου για τους Πρόσφυγες) με την Soros και Callahan να συνεργάζονται με την καλλιτέχνη Gussie Roc. Η ομάδα παρέχει νομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε χιλιάδες αιτούντες ασύλου σε ολόκληρη την χώρα και εργάζεται για να κάνει την κυβέρνηση να λογοδοτήσει για την κακομεταχείριση την οποία βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί.

@Nowness

Nowness

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ