Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Γάτες: Αυτές οι χαδιάρες «δολοφόνοι»

Οι τρυφερές και χαδιάρες οικόσιτες γατούλες που κουρνιάζουν στους καναπέδες μας τελικά δεν είναι και τόσο αθώες όσο φαίνονται αφού σκοτώνουν μεγάλους αριθμούς μικρών θηλαστικών και πουλιών, απειλώντας τα ευαίσθητα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.

Οι γάτες είναι από τα πιο δημοφιλή κατοικίδια ζώα. Αν και είναι χαδιάρες, τρυφερές και αξιαγάπητες είναι ταυτοχρόνως και αξιοθαύμαστοι θηρευτές. Αυτά τα αξιαγάπητα για τους ανθρώπους αιλουροειδή σκοτώνουν μεγάλους αριθμούς μικρών θηλαστικών και πουλιών, απειλώντας τα ευαίσθητα οικοσυστήματα σε όλο τον κόσμο.

 

Παρά τις δέκα χιλιετίες εξημέρωσης, οι οικόσιτες γάτες σε όλο τον κόσμο διατηρούν ακόμη τα αρπακτικά τους ένστικτα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πιστεύεται ότι οι γάτες σκοτώνουν περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια πουλιά και 7 δισεκατομμύρια μικρά θηλαστικά κάθε χρόνο και αποτελούν μάστιγα για την πανίδα αυτών των εύθραυστων οικοσυστημάτων που περιλαμβάνουν νησιά όπως η Νέα Καληδονία ή η Αυστραλία, μια και οι γάτες απειλούν περιοχές όπου ζουν πολλά ενδημικά είδη.

 

Πηγή: ARTE Documentary

 

Συνεχίζοντας την περιήγηση στο lifo.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies.     Μάθετε περισσότερα.     Αποδοχή