Ποια δεδομένα μας «κλέβει» η αναγνώριση προσώπου;

0

Ένα υπολογιστικό σύστημα αναγνώρισης προσώπου έχει σε γενικές γραμμές τα ίδια «συστατικά» με το ανθρώπινο σύστημα. Συγκεκριμένα, τα μάτια θα μπορούσαν να παραλληλιστούν με τις φωτογραφικές μηχανές, το ανθρώπινο μυαλό με τους διάφορους αλγόριθμους, ενώ η μνήμη με τη βάση δεδομένων. 

Ποιοι είναι, όμως, οι λόγοι που οι μεγάλες εταιρείες ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τη συγκεκριμένη τεχνολογία; Είναι απλώς μια τεχνολογία που αφορά τη διαδικτυακή μας ζωή ή σταδιακά επεκτείνεται και στην offline πραγματικότητα; Κατά πόσο έχουμε πλέον τη δυνατότητα να διαχειριστούμε την ανωνυμία μας και κυρίως πόσο θα έπρεπε να μας προβληματίζει η έννοια του «context collapse», που αρχίζει να αναδύεται; 

Πηγή: Vox

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Lifo Picks / Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Πώς θα ένιωθε άραγε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης για το γεγονός ότι, αν και ημιτελές, το έργο του «Ο ενταφιασμός» εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου; Δύο άνθρωποι του μουσείου αναλύουν το συγκεκριμένο έργο.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Σκοτ για τη δημιουργία της νέας εμβληματικής σειράς μυστηρίου του Netflix «Ripley»

Lifo Picks / Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ο «Ripley»

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Άντριου Σκοτ μιλά για τη δημιουργία της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix, για το πώς ήταν να υποδύεται τον Τομ Ρίπλεϊ, για τις προκλήσεις της μεταφοράς των μυθιστορημάτων της Πατρίτσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM