Δοκιμάζοντας το πιο σκληρό τυρί του κόσμου

0

Ο Dinesh Gale είναι ένας κτηνοτρόφος από το χωριό Tipling του Νεπάλ, όπου και παράγει το chhurpi, γνωστό και ως το πιο σκληρό τυρί του κόσμου. 

Το γάλα για την παραγωγή του συγκεκριμένου τυριού προέρχεται από το ζώο chauri, που είναι μια διασταύρωση αγελάδας με γιακ (δασύτριχο βοοειδές ζώο). Η μυρωδιά του chhurpi θυμίζει άλλα καπνιστά τυριά, ενώ η γεύση του είναι αρκετά γλυκιά. Βέβαια, για να το φάει κανείς χρειάζεται να το μασήσει σαν τσίχλα λόγω της σκληρότητάς του. 

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που θεωρείται ως ένα από τα πιο σκληρά και παλαιότερα τυριά του κόσμου, καθώς οι κάτοικοι των Ιμαλαΐων το παράγουν εδώ και πολλούς αιώνες. 

 

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Lifo Picks / Γιατί ο Μιχαήλ Άγγελος άφησε αυτόν τον πίνακα ημιτελή;

Πώς θα ένιωθε άραγε ο κορυφαίος καλλιτέχνης της Αναγέννησης για το γεγονός ότι, αν και ημιτελές, το έργο του «Ο ενταφιασμός» εκτίθεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου; Δύο άνθρωποι του μουσείου αναλύουν το συγκεκριμένο έργο.
THE LIFO TEAM
Ο Άντριου Σκοτ για τη δημιουργία της νέας εμβληματικής σειράς μυστηρίου του Netflix «Ripley»

Lifo Picks / Ο ταλαντούχος κύριος Σκοτ και ο «Ripley»

Ο Ιρλανδός ηθοποιός Άντριου Σκοτ μιλά για τη δημιουργία της νέας σειράς μυστηρίου του Netflix, για το πώς ήταν να υποδύεται τον Τομ Ρίπλεϊ, για τις προκλήσεις της μεταφοράς των μυθιστορημάτων της Πατρίτσια Χάισμιθ στη μεγάλη οθόνη.
THE LIFO TEAM