0
LIFO PICKS

"Έκανε παγωνιά, έτρεμα ολόκληρος"

Στο παραπάνω βίντεο πρωταγωνιστές είναι ορισμένα παιδιά, που διαβάζουν τις μαρτυρίες νεαρών μεταναστών που τελούν υπό κράτηση σε τελωνεία και άλλες εγκαταστάσεις στα σύνορα της Αμερικής. Οι μαρτυρίες αυτές αποκαλύπτουν θλιβερές ιστορίες παιδιών, τα οποία ζουν μέσα σε κλουβιά, λιμοκτονούν και επιπλέον φροντίζουν μικρότερα παιδιά χωρίς την παρουσία των γονιών τους. 

Ο Αμερικανικός κυβερνητικός οργανισμός Border Patrol έχει υπό κράτηση χιλιάδες παιδιά, μερικές φορές ακόμη και για ολόκληρες εβδομάδες, σε συνθήκες που κανένα παιδί δε μπορεί να αντέξει. Σε ακρόαση που έγινε τον Ιούνιο ενώπιον του Ομοσπονδιακού Εφετείου, οι δικαστές έμειναν πραγματικά έκπληκτοι από τα επιχειρήματα της διοίκησης ότι αυτά τα παιδιά κρατούνται σε ασφαλείς εγκαταστάσεις, όπου τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής. 

Ο συνωστισμός των μεταναστών σε αυτές τις εγκαταστάσεις, οι μακροχρόνιες, απάνθρωπες και συχνά παράνομες συνθήκες διαβίωσης είναι αποτέλεσμα των σκληρών πολιτικών, που έχει εφαρμόσει ο Τραμπ σε ζητήματα μετανάστευσης, καθώς και της κακοδιαχείρισης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της κατάστασης στα σύνορα. 

Πηγή: The New York Times

 

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ