0
LIFO PICKS

Ταξίδι στο πιο απομακρυσμένο μαγαζί της βόρειας Ιαπωνίας που σερβίρει ράμεν, μόνο για δύο ώρες τη μέρα

Πόσο μακριά θα ταξιδεύατε για ένα πραγματικά αξέχαστο γεύμα; Για να απολαύσετε ένα μπολ ράμεν- την γνωστή Ιαπωνική σούπα- στο οικογενειακό κατάστημα Rishiri Ramen Miraku, θα χρειαστεί να πάρετε έναν συνδυασμό από αεροπλάνα, τρένα και πλοία έτσι ώστε να φτάσετε σε ένα νησί στο βορειότερο άκρο της Ιαπωνίας.

Ωστόσο, η χρονοβόρα διαδρομή αξίζει τον κόπο μιας και το πιάτο που περιλαμβάνει τοπικά θαλάσσια φύκια, τα λεγόμενα «kombu», υπόσχεται στο τέλος να σας ανταμείψει.


Το κατάστημα, το οποίο υπάρχει από το 2007, μένει ανοιχτό μόνο επί δυόμιση ώρες την ημέρα, από τις 11:30 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Όσον αφορά την διαδικασία παρασκευής του πιάτου, πρώτα ετοιμάζεται η σούπα που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του.

Οι ζωμοί από τους οποίους αποτελείται η σούπα είναι δύο, ένας ζωικής προέλευσης και ένας ζωμός βασισμένος στα φύκια «Kombu» και η διαδικασία ετοιμασίας του ζωμού κρατάει έως και 15 ώρες. Οι δύο αυτοί ζωμοί αναμειγνύονται με αποτέλεσμα να υπάρχει στο πάτο μια ισορροπημένη γλυκόξινη γεύση ενώ στην ερώτηση για το που βασίζεται η τόσο καλή γεύση του πιάτου, η απάντηση δίνεται στα τοπικά φύκια του νησιού.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ