0
LIFO PICKS

Το Rijksmuseum σου μαθαίνει να ζωγραφίζεις σαν τον Βαν Γκογκ και τον Ρέμπραντ

Το διάσημο μουσείο Tέχνης και Iστορίας του Άμστερνταμ, Rijksmuseum, φιλοξενεί στο κανάλι του στο YouTube μια σειρά βίντεο που σου μαθαίνουν στην πράξη το στυλ σπουδαίων ζωγράφων.


Μέσα από 20λεπτα, διασκεδαστικά βίντεο επιμελητές και δάσκαλοι ζωγραφικής του μουσείου δείχνουν πώς μπορείς να δημιουργήσεις αυτοπροσωπογραφίες στο στυλ του Βαν Γκογκ, πώς να αποτυπώσεις το φως όπως ο Ρέμπραντ ή πως να μιμηθείς τις νεκρές φύσεις της ολλανδικής Χρυσής Εποχής.


Τα βίντεο της σειράς RijksCreative καθοδηγούν τον θεατή βήμα βήμα και εξηγούν λεπτομερώς τις τεχνικές ώστε ακόμα και οι πιο αρχάριοι να μπορούν να παρακολουθήσουν. Οι δάσκαλοι που τα παρουσιάζουν δεν παραλείπουν να δείχνουν τα λάθη τους-από τα οποία προκύπτουν ακόμα περισσότερα μαθήματα.


Κάθε μάθημα ξεκινά με έναν ειδικό να εξηγεί τις βασικές αρχές και ιδέες κάθε ζωγράφου- τους λόγους που τα έργα τους ξεχωρίζουν και θεωρούνται μοναδικά. Στη συνέχεια δείχνουν πως να δημιουργήσεις κάτι παρόμοιο, να πειραματιστείς και να εξερευνήσεις το κάθε στυλ. Η λίστα με τα απαραίτητα υλικά βρίσκεται στις περιγραφές των βίντεο.

Δείτε εδώ όλα τα βίντεο της σειράς RijksCreative.

Lifo Picks

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ