Το θλιβερό φαινόμενο της παγκόσμιας ομοφοβίας

Ένα σκληρό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που βιώνουν καθημερινά τα μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο.

The LiFO team ,

Στη Γαλλία, αν και ο γάμος των ομοφυλόφιλων έχει νομιμοποιηθεί από το 2013, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της ομοφοβικής βίας.

 

Στην Τυνησία οι ομοφυλόφιλοι μπορεί να καταδικαστούν σε φυλάκιση τριών ετών, απλώς για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Όταν συλλαμβάνονται από την αστυνομία, υπόκεινται σε «πρωκτική εξέταση», μια ταπεινωτική διαδικασία χωρίς καμία επιστημονική αξία.

 

Η Ουγκάντα είναι μία από τις 27 υποσαχάριες χώρες όπου υπάρχει ενεργή κυβερνητική ενθάρρυνση της ομοφοβίας και η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη.

 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη, οι πιο προοδευτικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί δεν έχουν μεταφραστεί σε προοδευτικές στάσεις. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αλλάξουν τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, περίπου 700.000 Αμερικανοί έχουν επισκεφθεί θεραπευτές που ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να «μετατρέψουν οποιοδήποτε ομοφυλόφιλο σε ετεροφυλόφιλο».

 

Πηγή: DW Documentary

 

Lifo Picks