Στους πιο κακόφημους δρόμους της Μπογκοτά ξεχωρίζει ένα στούντιο με ρούχα υψηλής ραπτικής

0

Η σχεδιάστρια μόδας Diamantina Arcoiris πρόσφατα μετακόμισε το στούντιό της στη Santa Fé, μία από τις πιο κακόφημες και επικίνδυνες γειτονιές της Μπογκοτά. Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και η πορνεία είναι απλώς μια καθημερινότητα για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Όμως, η Arcoiris επιλέγει να δώσει μια ευκαιρία σε αυτούς τους ανθρώπους, που βρίσκονται στο κοινωνικό περιθώριο, προτρέποντάς τους να ασχοληθούν με διάφορα πράγματα γύρω από τη διοργάνωση του fashion show που ετοιμάζει. 

Πέρα, λοιπόν, από το ότι οι άνθρωποι αυτοί νιώθουν ξανά παραγωγικοί, μπαίνοντας μ'αυτόν τον τρόπο στην αγορά εργασίας, παράλληλα ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή τους, με πολλούς από αυτούς να έχουν καταφέρει να εγκαταλείψουν τον παλιό τρόπο ζωής, διεκδικώντας νέες προοπτικές για το μέλλον τους.  

Lifo Picks
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άννα Μποκιγιάν: «Αν δεν ανήκεις πουθενά, ανήκεις στον εαυτό σου»

Lifo Picks / Άννα Μποκιγιάν: «Αν δεν ανήκεις πουθενά, ανήκεις στον εαυτό σου»

Για την Μποκιγιάν, η τέχνη παραμένει μια ζωτική δύναμη. Το σχέδιο, λέει, «έχει τη δύναμη να μου δίνει θετική ενέργεια», μια πρακτική που τη στηρίζει καθώς συνεχίζει να εξετάζει την ανθρώπινη κατάσταση μέσα από το πρίσμα της Ιστορίας, της εκτόπισης και της προσωπικής μυθολογίας.
THE LIFO TEAM