«Σκάψε μόνος σου τον λάκκο σου»: ένα ανατρεπτικό φιλμ για τη ζωή και τον θάνατο

Ο Kirk Larsen αποτίει φόρο τιμής στον Σκορσέζε, τον Ντε Πάλμα και τον Χίτσκοκ- αλλά κλίνει και το γόνυ στην χάρη της «αρμονικής βλακείας»

LIFOTEAM,

Το «Dig Your Own Grave» είναι ένα ανατρεπτικό φιλμ σε σκηνοθεσία Kirk Larsen, στο οποίο αποδεικνύεται χάρη στους πρωταγωνιστές (Henry Zebrowski και Amos Vernon) ότι το να σκάβεις το δικό σου λάκκο είναι σκληρή δουλειά, όχι αστεία! 

 

Στο φιλμ του Larsen, βλέπουμε τον Zebrowski να υποδύεται τον μαφιόζο της υπόθεσης, που έχει λάβει εντολή να σκοτώσει τον Vernon, αλλά πριν συμβεί αυτό τον διατάζει να σκάψει μόνος του τον τάφο του. Σύντομα, βέβαια, οι ρόλοι ανατρέπονται και τελικά ο κλήρος πέφτει στον Vernon να θάψει τον Zebrowski. 

 

Ο σκηνοθέτης, μιλώντας στο Short of the week για το τι αποτέλεσε έμπνευση γι'αυτόν να δημιουργήσει το φιλμ, ανέφερε: «Θέλησα να τιμήσω την αγάπη μου για τον Σκορσέζε, τον Ντε Πάλμα και τον Χίτσκοκ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι παράλληλα δεν αγαπώ και την αρμονική βλακεία που υπάρχει στο να βάζεις μαζί δύο ξεκαρδιστικούς τύπους, όπως στο "Step Brothers"». 

 

Πηγή: Short of the week

 

Lifo Picks