Ένα αιωρούμενο καταφύγιο στην άκρη μιας λίμνης

Στηρίζεται σε πάσσαλους και χρησιμοποιεί μεγάλα παράθυρα για να πλαισιώσει την υπέροχη θέα του.

LIFOTEAM,

Ο Stephen Peck και ο σύζυγός του, John Messer, επισκέπτονταν το απομακρυσμένο οικόπεδο των 10 στρεμμάτων στο Μέιν για σχεδόν μια δεκαετία πριν χτίσουν εκεί το σπίτι των ονείρων τους. Οι περίπατοί τους μέσα στο πυκνό δάσος, γύρω από τους τεράστιους ογκόλιθους, μέχρι την άκρη της λίμνης, ενέπνευσαν τη δημιουργία ενός καταφυγίου ώστε να απολαμβάνουν στο μέγιστο το φυσικό κάλλος του τοπίου.

 

Το ακίνητο, το οποίο έχει γίνει πλέον σπίτι μόνιμης κατοικίας, έχει λίγους γείτονες και καταλαμβάνει μια χερσόνησο κατά μήκος της άκρης του νερού. Εκμεταλλευόμενο την απομακρυσμένη τοποθεσία, το ζευγάρι επέλεξε παράθυρα και πόρτες που πλαισιώνουν, από το δάπεδο μέχρι την οροφή, όλο το σπίτι.

 

«Φαντάστηκα μεγάλες εκτάσεις γυαλιού να αιχμαλωτίζουν το φως του ήλιου τόσο το πρωί όσο και αργά το απόγευμα» λέει ο Peck. «Ήταν σημαντική για μας η άμεση επαφή με τη φύση του τοπίου».

 

Ο Peck, ο οποίος είναι σχεδιαστής εσωτερικών χώρων, οραματίστηκε έναν χώρο χαλαρό, άνετο και εκλεπτυσμένο, αποφεύγοντας τις ρουστίκ αναφορές. Με τη βοήθεια της αρχιτεκτονικής φίρμας Elliott Architects βελτίωσε το όραμά του. Το πρότζεκτ ολοκληρώθηκε με τη δημιουργία ενός ελικοειδούς διαδρόμου ανάμεσα στα μεγάλα βράχια, που συνδέει το καταφύγιο με την λίμνη.

 

«Αυτό που αναζητούσαμε από αυτό το μέρος ήταν η αίσθηση της απομόνωσης» λέει ο Peck. «Προερχόμενοι από ένα πυκνό αστικό περιβάλλον, είχαμε ανάγκη την επαφή με τη φύση. Και παρόλο που έχουμε χτίσει ένα σπίτι που μας προστατεύει, υπάρχει η αίσθηση ότι είμαστε μέσα σ' αυτή. Όταν ο ήλιος αναδύεται μετά από μια χιονοθύελλα, είναι πραγματικά μαγικό να είσαι εδώ, περιτριγυρισμένος από το δάσος, απολαμβάνοντας τη θέα στους πέτρινους όγκους και τη λίμνη έξω από τα παράθυρα».

 

Πηγή: Dwell

 

Lifo Picks