Θα επιστρέψει το True Detective για τρίτη σεζόν;

Θα επιστρέψει το True Detective για τρίτη σεζόν; Facebook Twitter
0

Ο δεύτερος κύκλος ολοκληρώθηκε, όπως και η ταυτόχρονη με την Αμερική προβολή όλων των επεισοδίων από τα κανάλια Novacinema (σε περίπτωση που χάσατε κάποιο επεισόδιο σίγουρα κάποιος θα τα έχει γράψει στον αποκωδικοποιητή εγγραφής NovaBox+).  Οι αντιδράσεις κοινού και κριτικών ήταν μάλλον ανάμεικτες, καθώς οι περισσότεροι έκαναν λόγο για έναν σαφώς κατώτερο των προσδοκιών κύκλο, σε σχέση με τον αριστουργηματικό πρώτο που προβλήθηκε πέρσι. Συνεπώς είναι αναπόφευκτο το ερώτημα: Θα επιστρέψει το True Detective για τρίτη φορά στους δέκτες του HBO και της Nova, και αν ναι, με ποιες συνθήκες;

Ό,τι συνέβη στις προηγούμενες σεζόν και όλα όσα έπονται, θα τα βρείτε στο #TrueDetectiveGR και στα κανάλια Novacinema

Με βάση τα αρκετά αρνητικά σχόλια που έλαβε η δεύτερη σεζόν του True Detective στο διαδίκτυο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ήταν μάλλον απίθανο να υπάρξει συνέχεια. Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή το HBO, το πανίσχυρο καλωδιακό δίκτυο της αμερικανικής τηλεόρασης που ορίζει τάσεις και βρίσκεται πίσω από τις επιδραστικότερες παραγωγές της μικρής οθόνης, διαθέτει σχεδόν διπλάσιες κωμωδίες σε σχέση με τις δραματικές σειρές. Παράλληλα το HBO δεν συνηθήζει να μην υποστηρίζει μέχρι το τέλος τις δουλειές του: «Αν ο Νικ Πιτσολάτο θέλει να αναλάβει άλλη μια σεζόν, του έχω πει ότι η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα ήθελα να κάνουμε άλλη μια σεζόν μαζί. Θεωρώ ότι είναι ένας τρομακτικά ταλαντούχος σεναριογράφος και έχω ήδη έρθει σε επαφή μαζί του: "Νικ, αν θες να κάνεις τη σεζόν 3, ας αρχίσουμε να μιλάμε"» δήλωσε πρόσφατα, σύμφωνα με το Zap2It, ο πρόεδρος του HBO Μάικλ Λομπάρντο, κάνοντας αναφορά στα πολύ καλά νούμερα τηλεθέασης που πέτυχε η σειρά, τα οποία ανήλθαν σε περίπου 12 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο.

Απ' ό,τι φαίνεται αποτελεί πάγια τακτική του Λομπάρντο να επιμένει στη συνέχιση των σειρών για όσο καιρό οι δημιουργοί τους επιθυμούν να ασχολούνται με αυτές (τα Family Tree και Hello Ladies είναι μάλλον μεμονωμένες εξαιρέσεις). Η τακτική αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον τρόπο που συνηθίζουν να κινούνται άλλα δίκτυα, όπως το NBC, στα οποία χωρίς περιττούς δισταγμούς κόβονται σειρές ακόμα και εν μέσω της σεζόν.

Φυσικά, η περίπτωση του True Detective είναι ιδιαίτερη γιατί η σειρά ανήκει στην κατηγορία της ανθολογίας: Διαφορετικοί πρωταγωνιστές και αυτοτελές στόρι σε κάθε κύκλο δίνουν τη δυνατότητα ανανέωσης του ενδιαφέροντος του κοινού. Άλλο τρανταχτό παράδειγμα του είδους είναι το επίσης δημοφιλές American Horror Story του FX που, έπειτα από τέσσερις κύκλους στους οποίους η σταδιακή «κόπωση» ήταν μάλλον εμφανής, επιστρατεύει στον πρωταγωνιστικό ρόλο του επερχόμενου Hotel τη Lady Gaga για να σώσει την κατάσταση.

Απομένει να δούμε αν η πένα του Πιτσολάτο μπορεί ακόμα να δώσει μια νέα ζουμερή αστυνομική ιστορία, σε ποια πολιτεία των ΗΠΑ θα μεταφερθεί το σκηνικό, μετά τη Λουιζιάνα και την Καλιφόρνια, αν τα μοτίβα του αποκρυφισμού, των σεξουαλικά φορτισμένων ειδεχθών εγκλημάτων και των πολυσύνθετων χαρακτήρων θα ακολουθηθούν εκ νέου - και φυσικά ποιοι πρωτοκλασάτοι σταρ και σκηνοθέτες θα επιστρατευθούν στον τρίτο κύκλο. Ό,τι κι αν συμβεί πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κανάλια Novacinema θα είναι εκεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ