Σάλος έχει ξεσπάσει με τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ο οποίος δήλωσε ότι οι λαοί του Νότου ξόδεψαν όλα τους τα λεφτά στα ποτά και στις γυναίκες και τώρα ζητάνε βοήθεια, μια δήλωση με την οποία θα συμφωνούσαν οι μισοί κάτοικοι του Νότου αλλά κανένας δεν ανέχεται να την ακούει από τον γυαλάκια Ολλανδό σπασίκλα.


Ή μάλλον σχεδόν κανένας, γιατί βρέθηκαν και κάποιοι βασιλικότεροι του βασιλέως που τον υποστήριξαν αλλά αυτές είναι μάλλον ανίατες περιπτώσεις με τις οποίες δε θα ασχοληθούμε μια και ανήκουν σε άλλα επιστημονικά ενδιαφέροντα από τα δικά μας.


Καταρχάς, ο Γερούν θα έπρεπε να γνωρίζει την γνωστή παραβολή του Ασώτου στην οποία ο γιός που αλήτευε και μπεκρόπινε ενώ ο αδερφός του παρέμενε στο πατρικό και βοηθούσε τους γονείς τους με αυτοθυσία, ανταμείφθηκε για την στάση του αυτή από τους γονείς του όταν επέστρεψε στο σπίτι αφού για πάρτη του σφάξανε το μόσχο το σιτευτό ενώ τον αδερφό του τον νοικοκύρη τον είχαν με φασολάκια λαδερά και μπάμιες. Έτσι είναι η ζωή Γερούν αγόρι μου, οι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές, διάβασε και λίγο Νίτσε.


Μετά, η δήλωση είναι εξαιρετικά σεξιστική, απλουστευτική και άχρηστη. Είναι δηλαδή εμφανώς βλακώδης. Άλλωστε Γερούν το να έχεις δίκιο είναι το 50% της δουλειάς, το υπόλοιπο 50% είναι να μη λες μαλακίες. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται μόνο να τους λέει ξερές αλήθειες, αν ήταν έτσι θα μας κυβερνούσαν πυρηνικοί φυσικοί και αρχιτέκτονες, όχι πολιτικοί. Οι πολιτικοί δεν αρκεί να ξέρουν τι πρέπει να γίνει, αυτό το ξέρει και ο τελευταίος ταρίφας, οι πολιτικοί πρέπει να ξέρουν να το πουλήσουν στο λαό, να πείσουν, να εμπνεύσουν, να ηγηθούν. Δεν μπορείς να είσαι ευρωπαϊκή ελίτ και αμολάς τέτοιες χοντράδες για τις γυναίκες λες και είναι κάποια μειονότητα που σκοπό έχει να φάει τα λεφτά όσων φέρουν φαλλό.

 

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Aπό τον aNameToCome
Τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ) χρησιμοποιήθηκαν για την πολιτιστική αναβάθμιση του λαού μας


Και ας πούμε ότι έχεις δίκιο, τα φάγαμε τα λεφτά στις γυναίκες και τα ποτά, αυτοί που πουλάνε τα ποτά και οι γυναίκες που τα φάγανε; Εκτός κι αν εννοείς ότι δεν τα φάγανε και τα κάνανε μασούρι οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα μια και τα λεφτά τα έχουμε απλώς τα αναδιανείμαμε με το δικό μας τρόπο.


Βέβαια όλοι καταλαβαίνουμε τι ήθελε να πει ο Ολλανδός και αν δεν είμαστε τελείως ΣΥΡΙΖΑ, δε θα οχυρωθούμε πίσω από το ατυχές της δήλωσης, και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Όντως οι χώρες του Νότου δεν έδειξαν την προνοητικότητα των χωρών του Βορρά, αλλά δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι και οι βόρειοι εταίροι μας θα ήταν τόσο εργατικοί με τέτοια λιακάδα. Έχει να αποκρούσει τους ίδιους πειρασμούς ο κάτοικος του Ρότερνταμ όπου βρέχει 8 μέρες τη βδομάδα; Εγώ που έχω πάει και μια φορά πέτυχα λιακάδα, τους είδα να κλείνουν μαγαζιά και εταιρείες και να βγαίνουν στον ήλιο λες και έβρεχε λεφτά. Επίσης να μιλάνε οι Ολλανδοί για κατανάλωση αλκοόλ ακούγεται κομματάκι οξύμωρο, ας έλεγε ότι τα φάγαμε σε Πόρσε και Μερσεντές, αλλά αυτό μάλλον δε συμφέρει την εξιστόρηση που ήθελε να στήσει μια και αυτή η κατανάλωση είναι ένας από τους λόγους για το οικονομικό θαύμα της μαμάς Γερμανίας.


Μπορεί λοιπόν να καταλαβαίνουμε τον εκνευρισμό των Eυρωπαίων εταίρων βλέποντας μια κυβέρνηση που μονίμως κωλυσιεργεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και μονίμως απαιτεί λεφτά πουλώντας μάλιστα ενίοτε τσαμπουκά και πνεύμα, αλλά τέτοιες γενικεύσεις το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν επιχειρήματα σε αυτούς ακριβώς που δημιουργούν το πρόβλημα. Ο Ντάισελμπλουμ παρουσιάστηκε σαν Πάγκαλος από τα LIDL αλλά η δήλωση του Θεόδωρου είχε και στοιχεία αυτοκριτικής γιατί έγινε από έναν Έλληνα αλλά και γιατί έθετε το θέμα των πολιτικών ευθυνών. 'Άλλωστε έγινε σε άλλη ιστορική στιγμή και ήταν μια δήλωση επαναστατική, ένα ηχηρό χαστούκι που ακόμα πονάει.


Με την συμφωνία να καρκινοβατεί ενώ ο Τσίπρας κοροϊδεύει τον κόσμο, με τον ELA να αυξάνεται για δεύτερη βδομάδα επειδή ο κόσμος αποσύρει τα λεφτά του από τις τράπεζες, με την ύφεση και την ανεργία να μεγαλώνει ενώ οι κυβερνητικοί συνεχίζουν να διορίζουν τους κολλητούς τους, η δήλωση Ντάισελμπλουμ ήταν εντελώς άστοχη και ίσως αποτέλεσμα της συντριβής του κόμματος του στις Ολλανδικές εκλογές.