Τα κομιξάδικα της Αθήνας!

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
0

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Comicon

Σόλωνος 128, 213 0080255, www.comicon-shop.gr

Συμπληρώνει φέτος δεκατέσσερα χρόνια λειτουργίας. Τα τελευταία τρία χρόνια ιδιοκτήτριά του είναι η Αναστασία. «Eίμαστε “άρρωστοι” με τα κόμικς από παιδιά. Από τα πρώτα φανζίν που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα το 1977. Έχουμε γράψει, έχουμε εκδώσει, έχουμε φτιάξει και είμαστε φανατικοί αναγνώστες από τότε» μας λέει. Το Comicon ειδικεύεται περισσότερο στo ελληνικό κόμικ, φέρνοντας κατά κύριο λόγο τις δουλειές Ελλήνων δημιουργών καθώς και μεταφρασμένα κόμικς, ενώ λειτουργεί παράλληλα και ως βασικός αντιπρόσωπος της Μαμουθ Kόμικς. Εκτός από τις κυκλοφορίες που φέρνει, το Comicon εκδίδει συχνά και τις δουλειές νέων και άγνωστων δημιουργών.

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

 

Jemma Books and Comics

Αλκιβιάδου 138-140, Πειραιάς, 210 4227664, www.jemmacomics.com

Βρίσκεται στην οδό Αλκιβιάδου στον Πειραιά από το 1997. Στα ράφια του μπορεί κανείς να βρει αμερικανικά και ευρωπαϊκά αγγλόφωνα κόμικς, όλες τις δουλειές των Ελλήνων δημιουργών και φυσικά τις κυκλοφορίες των εκδόσεων Jemma Ρress. «Mεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα υπερηρωικά κόμικς, κάτι που έχει να κάνει και με τη ροπή του κινηματογράφου προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και γενικά με την εμφάνιση μιας καινούργιας τάσης στην Αμερική που έχει δημιουργήσει η Image Comics, η οποία ενώ είχε ξεκινήσει ως μια εταιρεία με υπερηρωικά κομικς, αυτήν τη στιγμή κινείται περισσότερο προς το ανεξάρτητο με δουλειές όπως το “Lazarus” των Rucka & Lark, το “Fatale”, το “Manhattan Projects” κ.ά» μας εξηγεί ο Λευτέρης.

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO
 

Σολάρις

Μπόταση 6, 210 3841065, www.solaris.gr

Με ημερομηνία ίδρυσης τις 26 Οκτωβρίου 1989, είναι το παλιότερο βιβλιοπωλείο κόμικς στην Αθήνα. Η Δέσποινα, με προϋπηρεσία στο βιβλιοπωλείο Παρα Πέντε και στη Βαβέλ, άνοιξε το Solaris μια εποχή που το κοινό στην Ελλάδα προμηθευόταν τα κόμικς μόνο από τα περίπτερα στο Σύνταγμα και στην Ομόνοια. Στο Solaris μπορεί κανείς να βρει αγγλόφωνα και ελληνικά κόμικς, τόσο στο υπερηρωικό πεδίο όσο και σε τίτλους τύπου Vertigo. Ζητώντας της να μας αξιολογήσει το επίπεδο των Ελλήνων κομιστών, η Δέσποινα μας εξηγεί γιατί το θεωρεί αρκετά καλό: «Νομίζω ότι, παρά το γεγονός πως δεν έχουμε παράδοση στα κόμικς, πάμε καλά. Γιατί όταν δεν έχεις παράδοση και ξαφνικά υπάρχουν κάποιοι κομίστες που έχουν βγει στο εξωτερικό, δουλεύουν για ξένες εταιρείες και η γραμμή τους αλλά και το σχέδιο τους καλυτερεύει χρόνο με τον χρόνο, αυτό σηματοδοτεί μια επλιδοφόρα».

 

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

Comicstrip Bookstore

Σόλωνος 125, 215 5402852, www.comicstrip.gr

Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στον χώρο των κόμικς, αφού μετρά μόλις ενάμιση χρόνο λειτουργίας. H αγάπη της για τα κόμικς, η προϋπηρεσία της στον χώρο και η ευκαιρία να κάνει κάτι δικό της ώθησαν τη Μυρτώ ν’ ανοίξει το δικό της βιβλιοπωλείο με κόμικς στην οδό Σόλωνος. Το Comicstrip φέρνει ό,τι υπάρχει από ελληνικούς τίτλους, ενώ από το εξωτερικό δίνει έμφαση περισσότερο στα ευρωπαϊκά κόμικς και λιγότερο στα αμερικανικά.

 

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

Tilt comics

Ασκληπιού 37, 210 3636028, facebook.com/pages/Tilt-Comics

Η Βάλια Σκουρτσή και ο Γιώργος Καρανικόλας (Last Drive) άνοιξαν το πρώτο αμιγώς κομιξάδικο στην Αθήνα το 1996. Το Tilt φέρνει κατά κύριο λόγο αγγλόφωνα κόμικς, πολύ λίγα ελληνόφωνα και αυτό-εκδόσεις Ελλήνων κομιστών, πολλές από τις οποίες δεν κυκλοφορούν αλλού. Η θεματολογία των κόμικς που μπορεί να βρει κανείς στο Tilt δεν περιορίζεται στο υπερηρωικό κομμάτι αλλά επεκτείνεται και σε άλλες κατηγορίες, όπως η αυτοβιογραφία, η φιλοσοφία και η ιστορία.

 

Τα κομιξάδικα της Αθήνας! Facebook Twitter
Φωτο: Αλέξανδρος Ακρίβος / LifO

Relax your soul comic shop

Σολωμού 5α, Εξάρχεια, 210 3844994, www.relaxcomics.gr

«Αυτoί που γούσταρα ήταν ο “Silver Surfer”, o “Dr Strange”, o “Wolverine” και ο “Spiderman” από τη Marvel. Δεν ήμουν πολύ της DC. Τώρα, όμως, έχω αλλάξει και είμαι πιο πολύ της DC». Αυτό μου απαντά ο Παναγιώτης, έναν εκ των δύο ιδιοκτητών του Relax your soul, όταν τον ρωτάω ποια είναι τα πρώτα κόμικς που θυμάται ότι διάβασε. Το μαγαζί βρίσκεται στην ίδια θέση, στην οδού Σολωμού, εδώ και 13 χρόνια. Στα ράφια του μπορεί κανείς να βρει νέες σειρές και ολοκληρωμένες limited series αγγλόφωνων κόμικς στην αυθεντική τους έκδοση.

 

Public

Καραγεώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος, 210 3246210, www.public.gr

Ακριβώς στο κέντρο του τρίτου ορόφου του πολυκαταστήματος Public στο Σύνταγμα που είναι αφιερωμένος στο βιβλίο έχει στηθεί ένα πλήρως ενημερωμένο τμήμα με κόμικς, όπου, μεταξύ άλλων, μπορείτε να βρείτε ελληνικά και ξένα κόμικς, συλλεκτικές εκδόσεις, ανεξάρτητα indies αλλά και graphic novels διαφόρων ειδών. 

Διάφορα
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ