Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

+ το καθημερινό STARFAX

 

 

Κριός

Άλλο έρωτας με την πρώτη ματιά κι άλλο δέσμευση άνευ όρων, Κριοί. Κανείς δεν μπορεί να σας προσάψει το γεγονός ότι δεν ελέγχετε τα συναισθήματά σας, αλλά, από την άλλη, ο μοναδικός υπεύθυνος για τις άστοχες επιλογές σας είστε εσείς. Αυτή την εβδομάδα οι συνθήκες σάς καλούν να διακρίνετε το συναίσθημα από τη λογική και να δώσετε στο καθένα την αξία που του πρέπει. Ερωτευθείτε ελεύθερα, περάστε καλά με όσους σας εμπνέουν, αλλά αποφύγετε τις παράλογες και ριψοκίνδυνες κινήσεις που στηρίζονται αμιγώς στον αυθορμητισμό σας. Τα πάντα χρειάζονται μέτρο, και το ξέρετε καλά. Τα επαγγελματικά σας προχωρούν με ομαλούς ρυθμούς, αλλά οι απαιτήσεις των προσώπων που σας ασκούν εξουσία ενδέχεται να σας προκαλέσουν περισσότερη νευρικότητα από αυτή που έχετε συνηθίσει. Εμπιστευτείτε το ένστικτο και τις αντοχές σας. Δεν θα σας προδώσουν.

Ταύρος

Μην μπείτε στον κόπο να καταστρώσετε σχέδια τώρα, γιατί τίποτα δεν θα πάει όπως το προγραμματίζετε. Ιδίως όσον αφορά τα ερωτικά σας, οι ανατροπές διαδέχονται η μια την άλλη αυτή την εβδομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε μια ορισμένη στρατηγική. Ευτυχώς, ο Δίας ενισχύει τη διαίσθησή σας, βοηθώντας σας να προσαρμοστείτε εύκολα στο ευμετάβλητο κλίμα. Προσοχή στις σχέσεις που αναπτύσσετε με φίλους φίλων, ειδικά αν αυτοί είναι Κριοί ή Υδροχόοι. Τα κίνητρά τους είναι ακόμη άγνωστα και θα ήταν λάθος σας να αφεθείτε δίχως περιορισμούς στο κλίμα οικειότητας που σιγά-σιγά χτίζεται. Προστατεύστε τα κεκτημένα σας (όποια κι αν είναι αυτά) και μη ρισκάρετε περισσότερα απ’ όσα αντέχετε να χάσετε. Τα επαγγελματικά σας βρίσκονται σε φάση προόδου, παρ’ όλες τις παγίδες που στήνονται γύρω σας από επιτήδειους.

Δίδυμος

Μια έξυπνη κίνηση δεν έκανε ποτέ κανέναν ειδικό. Μην αφήνετε την επιτυχία να σας φουσκώνει τα μυαλά, Δίδυμοι, σε όποιο τομέα κι αν εκδηλώνεται. Η πρόσφατη ερωτική σας κατάκτηση έχει τονώσει σημαντικά την αυτοπεποίθησή σας, αλλά ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό σημείο. Φροντίστε να θέσετε από νωρίς τους κανόνες και τα όριά σας προς πάσα κατεύθυνση, για να αποφύγετε μελλοντικούς καυγάδες και διενέξεις πάνω σε θέματα οικειότητας και ελευθερίας. Ο Δίας σας βοηθάει να προβάλετε τις θέσεις σας με πυγμή, χωρίς όμως να φοβίσετε τους αποδέκτες των αιτημάτων σας. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αυτή την εβδομάδα βρίσκεστε πολύ κοντά σε μια αλλαγή που επιθυμούσατε καιρό, η οποία όμως δεν πρόκειται να επέλθει αναίμακτα. Προετοιμάστε τον εαυτό σας για μερικές θυσίες παραπάνω.

Καρκίνος

Αυτές τις μέρες μαθαίνετε να υπολογίζετε τη γνώμη των άλλων τόσο, όσο χρειάζεται για να αποκομίζετε ό,τι χρήσιμο έχουν να σας δώσουν, χωρίς να χάνετε παράλληλα την ανεξαρτησία σας. Είναι πολλοί εκείνοι που θα προσπαθήσουν να σας επιβληθούν άμεσα ή έμμεσα, αλλά ανεξάρτητα από τα μέσα που χρησιμοποιούν ή τον σκοπό που έχουν, εσείς δεν πρέπει να τους αφήσετε να αποκτήσουν το πάνω χέρι. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με ζητήματα αισθηματικής φύσης, την απάντηση στους γρίφους που σας παρουσιάζονται μόνο εσείς μπορείτε να τη δώσετε εντέλει. Προσοχή στα πάρε-δώσε σας με Ζυγούς και Αιγόκερους, γιατί έχουν τον τρόπο τους να αποσπούν αυτό που θέλουν από σας, χωρίς να αντιληφθείτε τι ακριβώς σας πήραν. Μην εμπιστεύεστε κανέναν, αν δεν σας έχει αποδείξει από πριν τις προθέσεις του.

Λέων

Επιτέλους, μια άνετη εβδομάδα και για εσάς, Λέοντες. Τα προβλήματα λύνονται ή μπαίνουν στον πάγο και ο δρόμος ανοίγει (έστω προσωρινά) για να πραγματοποιήσετε τα κοινωνικά ανοίγματα που είχατε στο μυαλό σας το τελευταίο διάστημα. Οι νέες γνωριμίες θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πορεία των πραγμάτων, ενώ ο τρόπος που θα διαχειριστείτε τη διαφορετικότητα (τόσο τη δική σας όσο και των άλλων)θα καθορίσει το αν και κατά πόσο θα αποκτήσετε το πάνω χέρι σε μια σημαντική για την εξέλιξή σας σχέση. Η Αφροδίτη φέρνει στην επιφάνεια το γλυκό σας πρόσωπο, ακόμα και στις περιπτώσεις που ο θυμός σας είναι εύλογος και δικαιολογημένος. Είναι σημαντικό να κινηθείτε διπλωματικά σε κάθε τομέα στον οποίο διακυβεύονται τα συμφέροντά σας (ιδίως στον επαγγελματικό), κάνοντας, εφόσον χρειαστεί, τα στραβά μάτια σε λανθασμένες συμπεριφορές. Σε δημιουργική τροχιά τα ερωτικά σας.

Παρθένος

Τα απωθημένα σας θα σας βάλουν σε μεγάλους πειρασμούς αυτές τις μέρες και η μάχη που θα χρειαστεί να δώσετε για να αντισταθείτε δεν θα είναι εύκολη. Ευτυχώς, όμως, ο Δίας σας εξοπλίζει με τον δυναμισμό που χρειάζεστε για να απαρνηθείτε τις εύκολες λύσεις και να δώσετε περισσότερο βάρος σε υποθέσεις που θα σας αποφέρουν ουσιαστικά οφέλη (πρακτικά ή συναισθηματικά). Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, φαίνεται πως έχει έρθει η ώρα να αποχωριστείτε μια ιδέα πάνω στην οποία είχατε γραπωθεί για μεγάλο διάστημα. Δοκιμάσατε τις δυνάμεις σας, δεν πετύχατε ακριβώς αυτό που θέλατε, άρα είναι καιρός να αποδεχτείτε την ήττα σας και να προχωρήσετε παρακάτω. Η χημεία σας με τους Υδροχόους και τους Σκορπιούς είναι το ιδανικό αντίδοτο στην πίκρα που σας δίνουν τα αισθηματικά. Κάτι νέο γεννιέται που αξίζει την προσοχή σας.

Ζυγός

Ζυγοί, μπορεί να αισθάνεστε ότι έχετε πιάσει πάτο στα ερωτικά σας, αλλά στην πραγματικότητα τώρα είναι που τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν προς το συμφέρον σας. Τα χτυπήματα που δεχτήκατε ήταν πράγματι οδυνηρά (και, οk, θα μπορούσατε να ζήσετε και χωρίς αυτά), αλλά χάρη σ’ αυτά μπορείτε πια να ξεχωρίσετε το σωστό από το λάθος και το χρήσιμο από το άχρηστο. Ο Δίας σας βοηθάει να ξεπεράσετε την εξάρτησή σας από ένα πρόσωπο που τελευταία σας προκαλούσε μόνο στενοχώρια και να οικοδομήσετε σταδιακά έναν καινούργιο κόσμο που θα τελεί υπό τους δικούς σας όρους. Οι επαφές σας με Κριούς και Υδροχόους σας ανεβάζουν κατακόρυφα τη διάθεση, επαναφέροντας στη ζωή σας την ξεγνοιασιά που της έλειπε. Μη βιαστείτε να ξαναπάρετε τα πράγματα στα σοβαρά - μια πιο χαλαρή αντιμετώπιση είναι ό,τι πρέπει.

Σκορπιός

Ο εκνευρισμός είναι βασικό χαρακτηριστικό της εβδομάδας, Σκορπιοί, γι’ αυτό καλά θα κάνετε να εξοικειωθείτε από τώρα με την ιδέα του anger management. Ο τομέας των επαγγελματικών σάς επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις που ενδέχεται να σας βγάλουν εκτός προγράμματος. Δεν μπορείτε, όμως, να ελέγχετε τα πάντα και τους πάντες, όσο προσηλωμένοι και αν είστε στον κοινό σας στόχο. Κάποια πράγματα είναι λογικό να ξεφεύγουν από το σχέδιο που έχετε καταστρώσει κι αυτό σε καμιά περίπτωση δεν συνεπάγεται καταστροφή. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η πρόκληση των ημερών έχει να κάνει με τη δέσμευση και το κατά πόσο είστε έτοιμοι να της δοθείτε άνευ ενστάσεων. Όλα δείχνουν πως η σχέση σας με ένα συγκεκριμένο άτομο έχει ωριμάσει αρκετά για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Προετοιμαστείτε κατάλληλα για ένα σημαντικό άλμα ή μια απότομη παύση.

Τοξότης

Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει αρκετά για να κάνετε το μεγάλο βήμα στα ερωτικά σας, χωρίς αμφιβολίες και πισωγυρίσματα. Η μονιμότητα μιας σχέσης μπορεί αρχικά να σας τρομάξει (είναι γνωστό, άλλωστε, ότι είστε εκ φύσεως ανεξάρτητοι), αλλά στην πορεία θα συμπληρώσει τα κενά σας με τρόπο ιδανικό. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να ξεπεράσετε τα συναισθηματικά και ιδεολογικά σας κωλύματα κι έτσι, αυτές τις μέρες, αφήνεστε με πρωτόγνωρη άνεση στα χέρια του ατόμου που έχει σταθεί δίπλα σας στα δύσκολα και στα εύκολα. Προσοχή, η υπερβολική έμφαση στα αισθηματικά ενδέχεται να σας αποσπάσει την προσοχή από επαγγελματικά και άλλα θέματα, γεγονός που θα απειλήσει αρκετές και σημαντικές κατακτήσεις σας. Ευτυχώς, η παρουσία ενός Ζυγού στη ζωή σας θα σας βοηθήσει να ισορροπήσετε με έξυπνο τρόπο ανάμεσα στην απόλαυση και στο καθήκον.

Αιγόκερως

Τα μηνύματα που σας στέλνει το πρόσωπο που σας απασχολεί ερωτικά είναι αρκετά αντιφατικά κι αυτό σας προβληματίζει. Η δύναμή σας, όμως, δεν εναπόκειται στον τρόπο με τον οποίο θα απαντήσετε σ’ αυτά αλλά στη σιωπή σας. Για μια φορά παίξτε εσείς τον ρόλο του δύσκολου, Αιγόκεροι, και θα εκπλαγείτε από την ταχεία εξέλιξη που θα γνωρίσουν τα πράγματα. Ο Άρης γιγαντώνει το γόητρο αλλά και την έλξη που ασκείτε στον κόσμο γύρω σας, κάνοντάς σας ακαταμάχητους στα πρόσωπα με τα οποία έχετε έτσι κι αλλιώς ανοιχτούς λογαριασμούς. Η γοητεία σας, πάντως, είναι κάτι που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και πέρα από τα όρια των ερωτικών σας υποθέσεων. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αυτή την εβδομάδα μπορείτε να πετύχετε πολλά μέσω της πειθούς σας και όχι απαραίτητα επιστρατεύοντας κάποια αδιάσειστη επιχειρηματολογία.

Υδροχόος

Αυτές τις μέρες το ένστικτό σας είναι πιο οξυμένο από ποτέ και η αντίληψή σας πάνω στα πράγματα εύστοχη και ακριβής. Κανείς δεν μπορεί να σας ξεγελάσει τώρα, ούτε βέβαια και να παίξει με το μυαλό σας με τρόπο που παλιότερα βρίσκατε διασκεδαστικό. Ο ωμός ρεαλισμός, παρ’ όλες τις δυσάρεστες πτυχές του, είναι εδώ για να σας βοηθήσει να κάνετε έναν σημαντικό απολογισμό των πεπραγμένων σας, με απώτερο σκοπό να προχωρήσετε παρακάτω κατασταλαγμένοι. Ο έρωτας είναι πάντα παρών, αλλά δεν σας αποσπά την προσοχή και την ενέργεια, όπως τον προηγούμενο καιρό. Στον τομέα των επαγγελματικών οι εξελίξεις δεν τρέχουν με υψηλή ταχύτητα, πράγμα χρήσιμο, δεδομένου ότι εδώ και καιρό χρειάζεστε ένα διάλειμμα από την αβάσταχτη ρουτίνα σας. Προσοχή στις προσεγγίσεις των Ζυγών - θα προσπαθήσουν να σας φορτώσουν κάποια απ’ τα προβλήματά τους.

Ιχθύς

Οι ισορροπίες των διαπροσωπικών σας σχέσεων ανατρέπονται αυτή την εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι σύμμαχοι και οι εχθροί να εναλλάσσονται μεταξύ τους με γοργούς ρυθμούς. Μην εμπιστεύεστε τον κόσμο που σας περιτριγυρίζει από συνήθεια ή αυθορμητισμό. Έχει έρθει η ώρα να καταλάβετε ότι ακόμα και οι άνθρωποι που σας αγαπούν πρέπει κάθε τόσο να περνάνε το ίδιο τεστ για να επιβεβαιώνουν ότι αξίζουν την εκτίμηση και τη φιλία σας. Τα ερωτικά σας ευτυχώς δεν περνάνε μεγάλη δοκιμασία, χάρη στις γερές βάσεις που θέσατε έγκαιρα για να γλιτώσετε τους κλυδωνισμούς της σχέσης σας. Ο Δίας σάς βοηθάει να προστατεύσετε ορισμένα ευαίσθητα δεδομένα από κακοπροαίρετους ανθρώπους του κύκλου σας, αλλά θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι ποτέ καμία προφύλαξη δεν είναι αρκετή. Σε τελική ανάλυση, όμως, δεν χάθηκε κι ο κόσμος, αν εκτεθείτε λιγάκι. Οι έντονες εμπειρίες είναι που σας δυναμώνουν μέσα στα χρόνια.

+ το καθημερινό STARFAX

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ