ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0


 

+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Είναι γνωστό το κουράγιο σας στα δύσκολα, Κριοί, αλλά μήπως έχετε ανεχτεί υπερβολικά πολλά το τελευταίο διάστημα; Το γεγονός ότι έχετε μεγάλα αποθέματα αντοχής δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να τα εξαντλήσετε κιόλας. Ξοδευτείτε για όσους πραγματικά αξίζει και όχι για τον πρώτο τυχόντα. Ευτυχώς, αυτή την εβδομάδα οι πλανήτες σας στρέφουν την προσοχή σας σε γόνιμες κατευθύνσεις, πράγμα που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι χιλιοειπωμένες ιστορίες του ερωτικού (και όχι μόνο) παρελθόντος σας θα πάψουν να σας απασχολούν. Μια νέα γνωριμία θα σας επηρεάσει πνευματικά και συναισθηματικά, καταφέρνοντας να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα. Μην παθαίνετε εμμονές με πλάνα και προγράμματα, πάντως. Αφήστε τον χρόνο να κυλήσει μόνος του και το αποτέλεσμα θα διαψεύσει τις δυσοίωνες προσδοκίες σας. Ηρεμία στις οικογενειακές σχέσεις που διαταράχθηκαν πρόσφατα.

Ταύρος

Το μυστήριο και η αβεβαιότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των ημερών. Μην πιέσετε ούτε τον εαυτό σας ούτε τους γύρω σας για να παραχθεί κάποιο σημαντικό αποτέλεσμα σε επίπεδο σχέσεων. Τα συναισθήματα είναι ρευστά και οι αντιδράσεις απροσδιόριστες, οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία τις εξελίξεις. Ο Κρόνος σας φέρνει πολύ κοντά στο επιθυμητό επαγγελματικό σημείο, γεγονός που θα σας ανεβάσει πολύ ψυχολογικά. Είναι νωρίς, όμως, ακόμα για να κάνετε μεγαλόπνοα σχέδια, γιατί τα αναπάντεχα συμβάντα καραδοκούν πάντα (και τώρα περισσότερο). Περιμένετε να οριστικοποιηθεί η πρόοδος και εν καιρώ θα μπορέσετε να την εξαργυρώσετε απρόσκοπτα. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η μπάλα βρίσκεται πλέον στο δικό σας γήπεδο, άρα δεν σας συμφέρει να μείνετε εντελώς απαθείς και cool. Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας, αλλά αποφύγετε τις δυναμικές διεκδικήσεις για την ώρα.

Δίδυμος

Το ύφος και ο δυναμισμός σας έχουν περισσότερη σημασία από αυτό που πιστεύετε ή αισθάνεστε, Δίδυμοι. Δεν παίζει ρόλο αν είστε σίγουροι γι’ αυτό που πάτε να κάνετε - δικαίωμα στο λάθος έχουμε όλοι, άλλωστε. Είναι ζωτικό, όμως, να πείσετε τους άλλους ότι το εννοείτε, αν θέλετε να τους εμπνεύσετε σεβασμό και δέος. Αρκετά με τη μετριοπάθεια, λοιπόν. Ήρθε η ώρα να αναδείξετε την ισχυρή πλευρά του εαυτού σας που για πολύ καιρό είχε μείνει στο σκοτάδι. Όσον αφορά τα ερωτικά σας, ο Κρόνος σάς δίνει το πάνω χέρι τώρα, αλλά δεν θα είναι καθόλου εύκολο να τα διαχειριστείτε σωστά. Όποιο κι αν είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε σ’ εκείνον που σας ενδιαφέρει, μην αφήσετε να φανεί ότι κινείτε τα νήματα. Σε όλους αρέσει να πιστεύουν ότι οι εξελίξεις είναι αποτέλεσμα των επιθυμιών τους.

Καρκίνος

Η περίοδος είναι ιδανική για να βγείτε οικειοθελώς από το τέλμα (επαγγελματικό και συναισθηματικό) και να χαράξετε μια καινούργια αρχή, μακριά απ’ ό,τι θυμίζει το παρελθόν. Μια πρόσφατη απογοήτευση παραλίγο να σας βλάψει ανεπανόρθωτα, αλλά, ευτυχώς, η πλανητική συγκυρία ήρθε να αποδείξει ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Κάντε μια οποιαδήποτε κίνηση, ακόμα και λανθασμένη, και θα δείτε ότι πολύ γρήγορα τα πράγματα θα ξαναπάρουν μπρος και το παιχνίδι θα σας υποδεχτεί πάλι, με νέους όρους αυτήν τη φορά. Η κατάσταση στα ερωτικά σας θα είναι αρκετά συγκεχυμένη αυτή την εβδομάδα, οπότε μη βιαστείτε να υποσχεθείτε πράγματα ή να λάβετε στα σοβαρά τις υποσχέσεις που σας δίνονται. Καλύτερα να αφήσετε τον χρόνο να δείξει αν και κατά πόσο οι ουτοπικές προβλέψεις του ενός και του άλλου θα ανταποκριθούν στην πραγματικότητα.

Λέων

Η επιμονή και η πειθαρχία σας θα σας πάνε μακριά αυτή την εβδομάδα, Λέοντες. Από την άλλη, αν κάνετε το λάθος να ακολουθήσετε την (προσφιλή) τακτική αναβλητικότητας και απαισιοδοξίας, που κατά κόρον εφαρμόζατε στο παρελθόν, θα επιφέρετε καταστροφικά αποτελέσματα. Ο Άρης σας βοηθάει να πιστέψετε στον εαυτό σας και να επιστρατεύσετε τα ατομικά χαρίσματά σας για να προοδεύσετε στα επαγγελματικά, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό. Προσοχή, το πρόβλημά σας δεν είναι οι άλλοι αλλά ο ίδιος σας ο εαυτός. Βρείτε τον τρόπο να τον ξεπεράσετε και όλα θα μπουν στον σωστό δρόμο. Τα ερωτικά σας βαίνουν καλώς αυτές τις μέρες, αλλά ο κίνδυνος να επαναπαυθείτε είναι μεγάλος. Έχετε ακόμα πολλά χιλιόμετρα να διανύσετε για να αισθανθείτε ασφαλείς σ’ αυτό τον τομέα, Λέοντες. Η προσπάθειά σας να διατηρήσετε μια σχέση σε άριστη κατάσταση οφείλει να είναι διαρκής.

Παρθένος

Η προσοχή σας είναι στραμμένη στους άλλους αυτές τις μέρες, και όχι άδικα. Φαίνεται πως σας έλαχε ο κλήρος να λύσετε προβλήματα που δεν προκαλέσατε εσείς, αλλά που κανείς άλλος δεν έχει τη δύναμη να λύσει. Η αλήθεια είναι ότι ο Δίας αυξάνει την ενέργειά σας κατακόρυφα τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλετε να γίνετε οι σωτήρες των πάντων. Επιλέξτε προσεκτικά πού θα δώσετε τη βοήθειά σας, αλλά δώστε την χωρίς ενδοιασμούς σε αυτούς που την αξίζουν. Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αισθηματικά σας, μη βιαστείτε να πιστέψετε τις διαβεβαιώσεις των άλλων, ειδικά αν πρόκειται για Αιγόκερους και Ιχθύς. Βολιδοσκοπήστε και βγάλτε τα προσωπικά σας συμπεράσματα για τις προθέσεις τους προτού πάρετε την απόφαση να τους εμπιστευτείτε. Η περίοδος είναι καλή για να δοκιμαστείτε σε κάτι καινούργιο. Πείτε ναι στην αλλαγή.

Ζυγός

Αυτές τις μέρες, Ζυγοί, η διακριτικότητα και η επαγρύπνηση είναι στοιχεία απαραίτητα για την καλή πορεία της σχέσης σας. Δεν είναι ανάγκη να μοιράζεστε τα πάντα με τους πάντες. Κρατώντας ορισμένα δεδομένα για πολύ λίγους ανθρώπους πετυχαίνετε αφενός να δημιουργήσετε γερούς δεσμούς εμπιστοσύνης και αφετέρου να κρατήσετε τα αδιάκριτα βλέμματα κάποιων μακριά από την καθημερινότητά σας. Δεν είναι το μάτι των άλλων που καταστρέφει μια επιτυχημένη σχέση αλλά η αρνητική τους επίδραση, που συνήθως συντελείται με έμμεσο τρόπο. Μην παραμελείτε τα οικονομικά σας, όσο ασφαλείς κι αν σας κάνει να αισθάνεστε η παρουσία ενός συγκεκριμένου προσώπου. Ο Δίας σας παρακινεί να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες για να συμπληρώσετε ορισμένα κενά στις γραφειοκρατικές σας υποθέσεις, ελαφρύνοντας έτσι το πρόγραμμά σας σε μεγάλο βαθμό. Σε θετική τροχιά οι σχέσεις σας με φίλους (καινούργιους αλλά και παλιότερους).

Σκορπιός

Τελικά, Σκορπιοί, και ο άγιος φοβέρα θέλει. Για πολύ καιρό δείξατε υπερβολική υπομονή απέναντι σε ένα πρόσωπο του στενού σας κύκλου, αλλά η ανοχή σας δεν φάνηκε να συγκινεί κανέναν. Επιτέλους, η πλανητική συγκυρία σάς δίνει το πάνω χέρι σ’ αυτή την υπόθεση και οι δυσάρεστες συμπεριφορές εναντίον σας αρχίζουν σταδιακά να αραιώνουν. Μην επαναπαύεστε όμως, γιατί η διατήρηση ενός κλίματος αξιοπρέπειας και ισότητας στις διαπροσωπικές σας σχέσεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη δική σας στάση. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να θέσετε μερικούς απαράβατους κανόνες στο άτομο με το οποίο σχετίζεστε (είτε σε μόνιμη βάση, είτε περιστασιακά). Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει εκ των προτέρων τις απαιτήσεις και τα όριά σας. Ξεκαθαρίστε τη θέση σας από τώρα, για να μη νιώσετε εξαπατημένοι στη συνέχεια.

Τοξότης

Οι επιφυλάξεις και οι αδικαιολόγητες φοβίες σας περνούν, επιτέλους, στο παρελθόν. Ο Άρης σας δίνει το θάρρος και την αποφασιστικότητα που απαιτούνται για να ακολουθήσετε τον δικό σας δρόμο και να εφαρμόσετε τις δικές σας ιδέες, όσο ακραίες κι αν ηχούν στα αυτιά μερικών. Τα παραπάνω ισχύουν για όλους τους τομείς της ζωής σας, Τοξότες, από τον επαγγελματικό μέχρι τον ερωτικό. Συγκεκριμένα, η εβδομάδα αυτή είναι μια καλή ευκαιρία για να ξεκινήσετε κάτι δικό σας, μακριά από τον έλεγχο και τη γενικότερη επίδραση εργοδοτών και προϊσταμένων. Αν έχετε κάτι σχετικό στο μυαλό σας για καιρό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το βάλετε μπρος. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις παίρνουν τώρα μια πιο σαφή μορφή, γεγονός που για μερικές εξ αυτών μπορεί να σηματοδοτήσει εξέλιξη, ενώ για άλλες ενδέχεται να σημάνει απόλυτη παρακμή.

Αιγόκερως

Μεγάλες αλλαγές έρχονται αυτή την εβδομάδα στον ερωτικό τομέα και καλά θα κάνετε να προετοιμαστείτε ψυχολογικά, Αιγόκεροι. Μπορεί να μην παίρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε, αλλά τουλάχιστον όλοι καταφέρνουμε να αποφεύγουμε σε μεγάλο βαθμό αυτό που δεν θέλουμε. Έτσι κι εσείς, υποβοηθούμενοι από την αύρα του Δία απαλλάσσεστε από ένα βάρος που, χωρίς να θέλετε, είχατε φορτωθεί, και ανοίγετε την πόρτα σε μια νέα προοπτική. Προσέξτε ιδιαίτερα τους γρίφους που σας θέτουν οι Παρθένοι και οι Ζυγοί. Μπορεί να μη σημαίνουν τίποτα, αλλά μπορεί και να σημαίνουν τα πάντα. Όπως και να ‘χει, χρησιμοποιήστε το μυαλό σας αδιάκοπα και μην αφήσετε τίποτα να πέσει κάτω. Τα επαγγελματικά σας παραμένουν σταθερά, αλλά οι διαπροσωπικές σας σχέσεις με ορισμένους συναδέλφους ωριμάζουν περισσότερο απ’ ό,τι είχατε προβλέψει. Λιγότερη πίεση και περιορισμένο άγχος στα οικονομικά.

Υδροχόος

Μη δώσετε σε κανέναν την ευκαιρία να πει ότι δεν προσπαθήσατε αρκετά ή ότι τα περιμένετε όλα έτοιμα. Η αλήθεια είναι πως, πράγματι, έχετε την τάση να απογοητεύεστε εύκολα. Ειδικά τώρα που η Σελήνη ενισχύει τις απαισιόδοξες σκέψεις σας δεν είστε και ό,τι πιο δυναμικό κυκλοφορεί εκεί έξω. Αυτές τις μέρες, όμως, οι συνθήκες σχεδόν σας παρακαλούν να βάλετε τα δυνατά σας και να αψηφήσετε το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Ειδικά σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας, η στάση ενός μέχρι πρότινος αδιάλλακτου ατόμου απέναντί σας αλλάζει και σας δίνει την ευκαιρία να προβάλετε εντονότερα και πειστικότερα τα θέλω σας. Προσοχή στις συναδελφικές κόντρες αυτή την εβδομάδα, γιατί πίσω από τα πιο ευγενικά πρόσωπα κρύβονται τα πιο αμείλικτα σχέδια. Εμπιστευτείτε μόνο όσους σας έχουν αποδείξει την αξιοπιστία τους.

Ιχθύς

Ρίξτε μια ματιά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων σας, Ιχθύες, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, τα έχετε κάνει μαντάρα και δεν σας φταίει κανείς γι’ αυτό. Εδώ και αρκετό καιρό επιμένετε να δίνετε υπερβολική σημασία στους εντυπωσιακούς και όχι στους ουσιώδεις ανθρώπους κι αυτό έχει αρχίσει να πλήττει σημαντικά την εικόνα σας. Ευτυχώς, η Αφροδίτη σας δίνει το έναυσμα να αλλάξετε επιτέλους τακτική, φέρνοντάς σας πιο κοντά σε ένα πρόσωπο που θα κλονίσει το σύστημα αξιών σας για τα καλά. Ευχάριστες οι εξελίξεις στα επαγγελματικά και τα ερωτικά σας, μιας και καταφέρνετε σιγά-σιγά να βρείτε την ισορροπία σας ανάμεσα στην ευθύνη και την απόλαυση. Μην αναβάλετε για αύριο ό,τι μπορείτε να κάνετε κάλλιστα και σήμερα και σε κάθε περίπτωση αποφύγετε την ανάθεση δικών σας υποθέσεων σε άτομα με αβέβαιες ικανότητες ή προθέσεις.

+ το καθημερινό STARFAX

 

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ