Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0


+ το καθημερινό STARFAX

 

Κριός

Το θέμα, Κριοί, δεν είναι απλώς να φτάσετε στην κορυφή. Αυτό μπορεί να γίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα. Το σημαντικό είναι να καταφέρετε να διατηρηθείτε σε αυτήν, εξουδετερώνοντας τον ανταγωνισμό. Αυτές τις μέρες, κυρίως σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, αγωνίζεστε για να διαφυλάξετε τα κεκτημένα σας και παρότι το έργο σας δεν είναι εύκολο, ο Δίας ενισχύει τις προσπάθειές σας σημαντικά. Οι καταιγιστικές εξελίξεις των επαγγελματικών, όμως, δεν πρέπει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον και τη δημιουργικότητά σας. Τα ερωτικά σας παίρνουν τα πάνω τους (μετά από μια ήπια και αθόρυβη περίοδο) και από τους χειρισμούς σας θα εξαρτηθεί το μέλλον μιας σχέσης που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς. Μην ακυρώσετε κάτι απλώς επειδή δεν αισθάνεστε έτοιμοι για ό,τι σας επιφυλάσσει. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη, άλλωστε.

Ταύρος

Τα διλήμματα είναι πολλά αυτή την εβδομάδα και ο κίνδυνος να κάνετε λανθασμένες επιλογές μεγάλος. Δεν γεννηθήκατε, όμως, για να είστε συνέχεια σωστοί, Ταύροι. Αγκαλιάστε τον εαυτό σας με τα καλά και τα κακά του και αποδεχτείτε, επιτέλους, το γεγονός ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα και να θριαμβεύετε σε κάθε σας προσπάθεια. Η κατάσταση των ερωτικών σας είναι αρκετά περίπλοκη τώρα, καθώς δυσκολεύεστε να συντονιστείτε με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν, με αποτέλεσμα να έρχεστε μονίμως αντιμέτωποι με ένα επικοινωνιακό χάσμα. Όπως και να ‘χει, όμως, ο Ερμής σας δίνει την απαιτούμενη υπομονή να αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν μόνα τους και τις καταστάσεις να ωριμάσουν φυσιολογικά. Οι φιλικές σας σχέσεις εξελίσσονται εντυπωσιακά και δικαιώνουν τις προσδοκίες σας, αφού ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό το πνευματικό επίπεδο από το οποίο ξεκίνησαν.

Δίδυμος

Το ερωτικό φλερτ, και ειδικά αυτό που δεν περιμένετε, έχει τη δύναμη να σας αφυπνίσει από τον λήθαργο στον οποίο σας έχει ρίξει η ρουτίνα. Μην υποτιμάτε, λοιπόν, την επιρροή του στη ζωή σας, γιατί τελικά αυτό είναι που την κάνει ενδιαφέρουσα. Αυτές τις μέρες η Αφροδίτη σας επιτρέπει να επανεκτιμήσετε κάποιες χαμένες ευκαιρίες και να αποπειραθείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας ξανά. Προσοχή, Δίδυμοι, οι αντοχές των άλλων δεν είναι ανεξάντλητες, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας, καλό θα είναι, τις μέρες που έρχονται, να εστιάσετε περισσότερο στην επικοινωνία με τους συναδέλφους παρά στην προσωπική σας ανέλιξη και επιτυχία. Το πνεύμα συνεργασίας σημαίνει περισσότερα απ’ όσα νομίζετε και αναμένεται να δώσει ώθηση σε πολλούς τομείς της ζωής σας. Συμμαχήστε με τους Τοξότες – μόνο να σας ευνοήσουν μπορούν τώρα.

Καρκίνος

Αισθάνεστε ότι οι κόποι σας δεν αποδίδουν κι αυτό σας προκαλεί αγανάκτηση και απογοήτευση. Είναι λογικό να έχετε απαιτήσεις από τον εαυτό σας, Καρκίνοι, αλλά δεν βγάζει πουθενά να περιμένετε άμεσα αποτελέσματα απ’ όλες τις δραστηριότητές σας. Ιδίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα αισθηματικά σας, τα πράγματα κυλάνε πολύ αργά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και στάσιμα. Τα συναισθήματα θέλουν τον χρόνο τους να ζυμωθούν, ενώ η εκδήλωσή τους είναι από μόνη της ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο. Ευτυχώς, ο Δίας επιδρά κατευναστικά στην ψυχολογία σας και σας βοηθάει να υπομείνετε την κατάσταση με σχετική ηρεμία. Στα της οικογένειας, δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή να επιτρέψετε σε μια παρεξήγηση να θολώσει την κρίση σας. Ένας στενός συγγενής μπορεί να έχει σφάλει απέναντί σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αξίζει τη συμπόνια και τη βοήθειά σας.

Λέων

Η προβληματικές συνεννοήσεις και οι παρεξηγήσεις κάθε είδους είναι βασικά συστατικά αυτής της εβδομάδας, γι’ αυτό φροντίστε από τη μεριά σας να είστε ξεκάθαροι σε οτιδήποτε λέτε ή κάνετε. Κανείς δεν μπορεί να σας καταλογίσει φταίξιμο όταν είστε από την αρχή σαφείς απέναντι σε όσους συναναστρέφεστε. Ειδικά στον τομέα των ερωτικών, έχετε κατά νου ότι όσοι μασάνε τα λόγια τους ή σας τα λένε μπερδεμένα μάλλον το κάνουν επίτηδες και προσπαθούν να σας αποπροσανατολίσουν. Δεν χρειάζεστε πια τέτοιες επιρροές στη ζωή σας. Σε ό,τι αφορά τις γενικότερες διαπροσωπικές σας σχέσεις, μια μεγάλη αποκάλυψη θα σας φέρει πιο κοντά σε άτομα με τα οποία είχατε χαθεί για διάφορους λόγους προηγουμένως, αλλά θα σας απομακρύνει από άλλα, που ποτέ δεν περιμένατε ότι θα χάνατε. Έχετε εμπιστοσύνη στους Υδροχόους που σας περιτριγυρίζουν. Ενδιαφέρονται για το καλό σας.

Παρθένος

Τα έντονα συναισθήματά σας για ένα πρόσωπο σας εξωθούν σε ενέργειες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα κάνατε ποτέ. Είναι φυσιολογικό να ξεφεύγετε από τα δεδομένα σας σε τέτοιες περιστάσεις, επομένως οι τύψεις είναι κάτι εντελώς περιττό αυτήν τη στιγμή, Παρθένοι. Προσέξτε, ωστόσο, να μην υπερβείτε το αναγκαίο μέτρο, γιατί όσο ειδυλλιακός κι αν μοιάζει ο έρωτας, μπορεί με ιδιαίτερη ευκολία να σας διαχωρίσει από τον εαυτό σας. Ο Δίας, ευτυχώς, σας βοηθάει να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα, φέρνοντάς σας ενώπιον μιας μεγάλης επαγγελματικής πρόκλησης. Δεν είναι ανάγκη να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες των άλλων απλώς και μόνο «για να μην έχουν να λένε». Εξετάστε προσεκτικά όσα σας προσφέρονται και συνεκτιμήστε τα συναισθήματά σας, προτού δεσμευτείτε απέναντι σε πρόσωπα και καταστάσεις. Σε ανοδική πορεία τα οικονομικά σας, τώρα. Μείνετε, όμως, όσο μπορείτε μακριά από ύποπτες επιρροές.

 

Ζυγός

Τα μυστικά έρχονται στην επιφάνεια αυτή την εβδομάδα και κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί πως αυτά θα είναι μόνο των άλλων. Προστατεύστε τα δεδομένα και τα κεκτημένα σας όσο πιο καλά μπορείτε, Ζυγοί, γιατί η συγκυρία ευνοεί τις αποκαλύψεις κάθε είδους. Μη βιαστείτε να χρεώσετε την κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Πολλές φορές, η ροή των πραγμάτων είναι τέτοια που καθιστά αναπόφευκτη τη βίαιη επαφή με την αλήθεια. Η Σελήνη σας φέρνει σε ένα ερωτικό δίλημμα το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να αποδειχτεί διαφωτιστικό. Μείνετε μακριά από την επιρροή εκείνων που προσπαθούν να σας δώσουν συμβουλές απλώς για να σας τις δώσουν. Σημασία δεν έχει τι πιστεύουν οι άλλοι για την περίπτωσή σας αλλά τι αισθάνεστε εσείς και πόσα είστε διατεθειμένοι να κάνετε για να πραγματοποιήσετε τον σκοπό σας.

 

Σκορπιός

Ο εγωισμός είναι μεγάλο θέμα, αλλά μερικές φορές είναι προτιμότερο να παρακάμπτεται και να δίνει τη θέση του στην προθυμία και την ανωτερότητα. Στο κάτω-κάτω, Σκορπιοί, δεν κάνετε χάρη σε κάποιον άλλο, παίρνοντας την πρωτοβουλία να πλησιάσετε πρώτοι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Στο τέλος της ημέρας, εσείς θα είστε οι ηθικά κερδισμένοι από αυτή την κίνηση, είτε αυτή ευδοκιμήσει είτε όχι. Όποια κι αν είναι η κατάληξη, εσείς θα ξέρετε πως κάνατε ό,τι μπορούσατε. Στον τομέα των επαγγελματικών, ο ανταγωνισμός αποκτά νέο πρόσωπο και διαφορετικές διαστάσεις απ’ ό,τι πριν. Μην κάνετε πίσω από φόβο μήπως δεν φανείτε αντάξιοι των περιστάσεων, όσο κι αν σας τρομάζει το τοπίο. Ο Δίας σας δίνει την ώθηση που χρειάζεστε για να διεκδικήσετε το συμφέρον σας και σας βοηθάει να αλλάξετε την εικόνα που έχουν οι άλλοι για εσάς.

Τοξότης

Η σύγκρουση της καριέρας και της προσωπικής ζωής είναι τώρα πιο σφοδρή από ποτέ και, ως συνήθως, το φίδι από την τρύπα καλείστε να το βγάλετε εσείς και κανένας άλλος. Αυτήν τη φορά καλά θα κάνετε να δώσετε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία και όχι τόσο στις φιλοδοξίες σας. Ό,τι σας έχει κουράσει υπερβολικά πρέπει είτε να ελαττωθεί, είτε να κοπεί μαχαίρι. Ο Δίας σας βοηθάει να δείτε την κατάσταση με αντικειμενικότητα και να χειριστείτε τα πράγματα με δυναμισμό. Στα ερωτικά σας, αυτή την εβδομάδα επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα, κυρίως επειδή καμία από τις δυο πλευρές δεν λέει να αποκαλύψει τις προθέσεις της. Κάποιος πρέπει να εκτεθεί πρώτος, Τοξότες, και κάτι μου λέει πως εσείς έχετε την ωριμότητα και τη δύναμη να το κάνετε. Προσέξτε, όμως, τίποτα από τα παραπάνω δεν σημαίνει ότι οφείλετε να υποχωρείτε εσείς κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται δύσκολα για τους άλλους.

Αιγόκερως

Το κατάλληλο άτομο σας βρίσκει την κατάλληλη στιγμή. Πάνω που λέγατε ότι τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας ανασύρει από τη μιζέρια στην οποία είχατε βυθιστεί, έρχεται προς το μέρος σας κάποιος που δεν φανταζόσασταν ποτέ για να σας παράσχει την πιο πολύτιμη βοήθεια. Μη φοβηθείτε να παραδοθείτε στα συναισθήματά σας τώρα, Αιγόκεροι. Στο παρελθόν έχετε υπάρξει υπερβολικά καχύποπτοι απέναντι σε όσους σας προσέγγιζαν δυναμικά και το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικό από συναισθηματικής άποψης. Αυτήν τη φορά πρέπει να ζήσετε αυτό που έρχεται στο έπακρο. Οι Υδροχόοι και οι Ιχθύς παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των επαγγελματικών και των οικονομικών σας και καλά θα κάνετε να τους εμπιστευτείτε, μέχρι τουλάχιστον να σας δώσουν κάποιο λόγο για το αντίθετο. Η διαλλακτικότητα θα σας βοηθήσει αρκετά σε θέματα επικοινωνίας.

Υδροχόος

Η προσοχή και η ενέργειά σας πρέπει να διοχετευτούν στα ερωτικά σας, τα οποία για κάποιο περίεργο λόγο παραμελήσατε πολύ τελευταία. Προσοχή όμως, Υδροχόοι, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, αν δεν παραδεχτείτε τα λάθη και τις αστοχίες σας, πρώτα στον εαυτό σας και μετά σε οποιονδήποτε άλλο. Αυτήν τη φορά Δίας σας προτρέπει να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να μην τα αφήσετε στην τύχη, είτε λόγω ανασφάλειας, είτε λόγω ελλιπούς ενδιαφέροντος. Μόνο εσείς ξέρετε τι ακριβώς θέλετε, επομένως εσείς είστε οι πλέον κατάλληλοι για να το κυνηγήσετε. Στον τομέα των επαγγελματικών σας, ο ανταγωνισμός θα είναι έντονος αυτές τις μέρες, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα στερηθείτε το ευρύ πεδίο δράσης και διεκδίκησης που έχετε ανάγκη. Ακούστε προσεκτικά τις συμβουλές των μεγαλύτερων, ακόμα κι αν προς στιγμή σας ξενίσουν.

Ιχθύς

Η χειρωνακτική σας δύναμη και ικανότητα θα παίξει σπουδαίο ρόλο στη ζωή σας αυτές τις μέρες, Ιχθύες. Συνδυάστε πνευματικά και σωματικά χαρίσματα και πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε πρόοδο τόσο στα αισθηματικά όσο και στα επαγγελματικά σας ζητήματα. Η στασιμότητα και η ησυχία που επικρατούσαν μέχρι προηγουμένως στον τομέα των κοινωνικών σας επαφών δίνουν τη θέση τους σε μια έντονη κινητικότητα, που θα έχει ως αποτέλεσμα μερικές πολύ ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Μη δίνετε τόση σημασία στα φαινόμενα, Ιχθύες, η ουσία είναι που τελικά θα κάνει τη διαφορά. Δώστε μια ευκαιρία ακόμα σε όσους σας κάνουν κακή πρώτη εντύπωση και κρατήστε τις επιφυλάξεις σας για εκείνους που κατάφεραν να σας ενθουσιάσουν κατευθείαν. Ο Κρόνος βελτιώνει τις σχέσεις σας με την οικογένεια και σας βοηθάει να προσπεράσετε ορισμένα χρόνια προβλήματα, ακόμα κι αν δεν καταφέρετε να τα επιλύσετε.

+ το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ