Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

το καθημερινό STARFAX 

Κριός

Οι μέρες που έρχονται, είναι οι πλέον κατάλληλες για να αναζητήσετε τη χαρά και την καλοπέραση με τον πιο ενεργό τρόπο, Κριοί. Αρκετά βασιστήκατε στην πρωτοβουλία και στις περίεργες διαθέσεις των άλλων. Καιρός να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας και να δώσετε στον εαυτό σας αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη, χωρίς καθυστερήσεις και περιττούς διαμεσολαβητές. Η Αφροδίτη πολλαπλασιάζει τις ερωτικές κρούσεις από και προς εσάς, αλλά η προοπτική μονιμότητας δεν είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να βασιστείτε αυτό το διάστημα. Καλύτερα να αποφύγετε τις δεσμεύσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε (και κατά βάθος δεν επιθυμείτε καν). Απολαύστε τα πράγματα όπως έρχονται και αφήστε τις ψυχώσεις (και τους ανθρώπους που τις φέρουν) για κάποια άλλη περίοδο. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, προσπαθήστε να μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τους άλλους, αν σας δοθεί ηγετικός ρόλος.

Ταύρος

Η εμμονή σας με την τελειότητα ακούγεται χαριτωμένη θεωρητικά, αλλά πρακτικά σας έχει προξενήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα πιστεύετε, Ταύροι. Αφήστε και κάτι στην τύχη, δεν είναι ανάγκη να δίνετε τόση σημασία στη λεπτομέρεια. Ο Δίας, αυτή την εβδομάδα, σας βοηθάει να δείτε την ευρύτερη εικόνα των πραγμάτων και σε μεγάλο βαθμό το βλέμμα σας ξεκολλάει από το δέντρο, αρχίζοντας σιγά-σιγά να εστιάζει στο δάσος. Αξίζει να κάνετε μερικές θυσίες παραπάνω, αν το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να δικαιώσει την υπομονή σας. Δεν είστε φτιαγμένοι από ζάχαρη και, ειδικά όσον αφορά τα ερωτικά σας, οι αντοχές σας είναι μεγαλύτερες από το συνηθισμένο. Οι ψυχολογικές σας μεταπτώσεις είναι έντονες αυτές τις μέρες, αλλά θα είναι προς το συμφέρον σας να μην τις αφήσετε να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις (φιλικές και επαγγελματικές) που χτίσατε με κόπο.

Δίδυμος

Δίδυμοι, η αδιαφορία ήταν ανέκαθεν ισχυρό όπλο απέναντι σε όσους μας πληγώνουν, αλλά η υπερβολική αδιαφορία, μερικές φορές, μας κάνει να καρφωνόμαστε, επιφέροντας το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Κανείς δεν σας ζητάει να συνεχίσετε να υπολογίζετε εκείνους που έχετε πάρει απόφαση να διαγράψετε, αλλά, από την άλλη, δεν βγάζει κάπου να αγνοείτε τα συναισθήματά σας, λες και δεν υπάρχουν. Ευτυχώς, αυτές τις μέρες ο Δίας σας βοηθάει να αναγνωρίσετε και να αποδεχτείτε ό,τι πραγματικά αισθάνεστε, εξακολουθώντας όμως να κρατάτε άκαμπτη στάση απέναντι στα πρόσωπα που επιλέξατε να αφήσετε οριστικά στο παρελθόν. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία εκείνα που η προσωπική σας ζωή μπλέκεται με την επαγγελματική. Οι ισορροπίες είναι ευαίσθητες και τα συμφέροντα όχι απολύτως ξεκάθαρα. Άνοδος στα οικονομικά σας, που εν μέρει οφείλεται στη βοήθεια ενός συγγενικού προσώπου.

Καρκίνος

Η ευαισθησία σας είναι το βασικό χαρακτηριστικό της ψυχολογίας σας τις μέρες που έρχονται. Η Αφροδίτη αφαιρεί το σκληρό σας προσωπείο και σας αφήνει ευάλωτους σε κάθε ερέθισμα, γεγονός που μπορεί να αποβεί καταστροφικό ή ιδιαίτερα ευεργετικό για τα ερωτικά σας. Δεν πρέπει να ξεχνάτε, Καρκίνοι, ότι ο πραγματικός έρωτας είναι εκείνος που μας βρίσκει απροετοίμαστους και άοπλους και όχι αυτός που επιλέγουμε εμείς, κατόπιν προσεκτικής εξέτασης. Η Σελήνη σας προκαλεί αρκετές ψυχολογικές μεταπτώσεις που, δίχως αμφιβολία, θα γίνουν αντιληπτές απ’ όλους, ακόμη κι εκείνους που δεν θέλετε να «διαβάζουν» τα συναισθήματά σας. Είναι δύσκολο να ξεφύγετε από την επήρειά της, αλλά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να αυτοπεριοριστείτε. Δεν σας συμφέρει να προκαλέσετε τριγμούς σε παγιωμένες σχέσεις (ειδικά με Κριούς και Τοξότες). Αλλαγές στον χώρο της δουλειάς, όχι απαραίτητα αρνητικές.

Λέων

Ο έρωτας ήταν τυφλός από πάντα, Λέοντες, αλλά στη δική σας περίπτωση η τύφλωσή του έχει παραγίνει. Μη λέτε μεγάλα λόγια και μη δίνετε υποσχέσεις που δεν είναι στο χέρι σας να τηρήσετε. Αυτή την εβδομάδα κάθε δεδομένο ανατρέπεται, καθώς τα συναισθήματά σας απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις αλλάζουν, χωρίς να το πάρετε καλά-καλά είδηση. Σε κάθε περίπτωση, δεν σας συμφέρει να δείξετε από την αρχή τα χαρτιά σας στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Βεβαιωθείτε ότι θέλετε αυτό που νομίζετε ότι θέλετε και στη συνέχεια κινηθείτε περισσότερο βάσει ενστίκτου και λιγότερο βάσει κάποιας λογικής στρατηγικής. Ο δρόμος της επικοινωνίας με ορισμένα άτομα που από λάθος απομακρύνατε ανοίγει πάλι διάπλατα και σας δίνει την ευκαιρία να επανορθώσετε σφάλματα δικά σας αλλά και άλλων. Δείξτε υπομονή και μην απαιτήσετε άμεσα αποτελέσματα.

Παρθένος

Όσα συναισθήματα κρύψατε, κρύψατε, Παρθένοι. Οι εποχές που κρατούσατε τον ψυχικό σας κόσμο μόνο για τον εαυτό σας έχουν περάσει και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι’ αυτό. Η Αφροδίτη εγκαινιάζει στη ζωή σας τώρα μια νέα εποχή συναισθηματικής και πνευματικής επικοινωνίας, που αργά ή γρήγορα θα σας οδηγήσει στην ωρίμανση που τόσο έχετε ανάγκη. Προσοχή όμως, είναι λάθος να ανταποκριθείτε σε όλες τις ερωτικές κρούσεις που σας γίνονται αυτήν τη στιγμή απλώς επειδή τις βρίσκετε ελκυστικές για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Είναι σημαντικό να διακρίνετε, ανάμεσα σ’ αυτούς που σας προσεγγίζουν, τους χρήσιμους από τους άχρηστους, διαφορετικά θα πέσετε σε βαριά, ίσως και ανεπανόρθωτα σφάλματα. Τα επαγγελματικά σας γνωρίζουν άνθηση αυτές τις μέρες, γεγονός στο οποίο συμβάλλει, χωρίς αμφιβολία, η αποβολή του άγχους και των υπερβολικών προσδοκιών. Μην αλλάξετε στρατηγική, όσο βλέπετε ότι η τρέχουσα αποδίδει καρπούς.

Ζυγός

Ασχοληθήκατε υπερβολικά με τα ερωτικά των άλλων και κάπου στην πορεία ξεχάσατε τις δικές σας ανάγκες, Ζυγοί. Το αποτέλεσμα ήταν ένα: μείνατε πίσω και δεν καταλάβατε πώς και γιατί. Ευτυχώς, αυτή την εβδομάδα η Αφροδίτη βάζει τα δικά σας αισθηματικά σε πρώτο πλάνο, δίνοντάς σας το κίνητρο και τα μέσα που χρειάζεστε για να προωθήσετε το συμφέρον σας. Προσοχή, η σωστή επιλογή δεν θα γίνει κατευθείαν και τα λάθη είναι, χωρίς αμφιβολία, αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος. Μην τα αφήσετε, όμως, να σας πτοήσουν. Οι στενές επαφές σας (σε πλατωνικό επίπεδο) με Τοξότες και Αιγόκερους θα σας ανοίξουν τα μάτια σε πολλά θέματα, βοηθώντας σας να αφήσετε στο παρελθόν σχέσεις, ανθρώπους και συναισθήματα που προδώσατε ή σας πρόδωσαν. Δεν χωράνε όλοι στο μέλλον σας, Ζυγοί, και τώρα αρχίζετε να το συνειδητοποιείτε.

Σκορπιός

Οι σχέσεις σας με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο μπορεί να μην είναι ακριβώς όπως ήταν στο παρελθόν, αλλά αυτόν δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξελιχθούν σε κάτι νέο. Η πλανητική συγκυρία σας βοηθάει, αυτές τις μέρες, να αποβάλετε την απαισιοδοξία σας και να δείτε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα κι εκείνων που δείχνουν να πηγαίνουν στραβά. Τα πάντα είναι θέμα αντιμετώπισης, Σκορπιοί, και επιτέλους μαθαίνετε τον τρόπο να φέρνετε τις καταστάσεις στα μέτρα σας. Η συναισθηματική σας ανεξαρτησία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο τώρα, καθώς η ωμή πραγματικότητα συγκρούεται με τις ερωτικές σας προσδοκίες και τα έντονα αισθήματα που τρέφετε για κάποιον. Δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας, γίνετε εγωιστές εν ανάγκη, αλλά μην ενδώσετε στο ενδεχόμενο εξάρτησης από κάποιον, όσο μεγάλη κι αν είναι η ασφάλεια που σας παρέχει.

Τοξότης

Είναι στο χέρι σας να εμποδίσετε μια μακροχρόνια σχέση να πάρει την κάτω βόλτα, Τοξότες. Έχετε ξαναζήσει τον χωρισμό και την αποξένωση, αλλά αυτήν τη φορά έχετε τη δύναμη να παγώσετε τη φθίνουσα πορεία ενός δεσμού και να δουλέψετε σκληρά, ώστε να επανακάμψει. Ο Άρης σας δίνει μεν την ενέργεια που χρειάζεστε για να κινηθείτε προς τον στόχο σας δυναμικά, αλλά, από την άλλη, διαμορφώνει συνθήκες πολέμου, πράγμα που σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός θα φέρει αρκετά εμπόδια στον δρόμο σας. Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας, τα πράγματα κυλούν ομαλά αυτές τις μέρες και οι διενέξεις των προηγούμενων ημερών καταλαγιάζουν. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εξαφανίζονται, επομένως μη διανοηθείτε να χαλαρώσετε τις άμυνές σας απέναντι σε όσους συνηθίζουν ανά περιόδους να σας υποσκάπτουν. Έντονη η χημεία σας με τους Κριούς - μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα μαζί τους.

Αιγόκερως

Ήρθε η στιγμή να μάθετε πώς είναι να βρίσκεστε εσείς στο ερωτικό στόχαστρο και να έχετε να αντιμετωπίσετε την έντονη πολιορκία περισσότερων του ενός ατόμων. Η θέση σας δεν είναι καθόλου εύκολη, Αιγόκεροι, γιατί δεν είναι πάντα ευχάριστο να παίζετε τον ρόλο του κακού, αλλά ούτε και άνετο να είστε υποχρεωμένοι να διαχειριστείτε τόσο μεγάλη εξουσία στα συναισθήματα των άλλων. Η διαίσθησή σας σάς επιτρέπει να αποφύγετε αρκετές κακοτοπιές αυτή την εβδομάδα, κυρίως στον τομέα των επαγγελματικών. Επιπλέον, σας βοηθάει να φέρετε τα πράγματα στα νερά σας, οδηγώντας σας στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Χάρη στην επίδραση της Σελήνης, οι τεταμένες σχέσεις σας με έναν φίλο χαλαρώνουν και παύουν να κλέβουν τόση πολλή από την ενέργειά σας. Καλώς ή κακώς, η συστηματικά κακή συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων είναι αυτή που τους μειώνει στα μάτια μας και τους στερεί την αρχική τους αξία.

Υδροχόος

Αρκετά με τις συμβουλές και τις νουθεσίες, Υδροχόοι. Ό,τι ήταν να ακούσετε από άλλους, το ακούσατε. Καιρός να βασιστείτε στις δικές σας δυνάμεις και να κινηθείτε βάσει των δικών σας πιστεύω. Το ρίσκο είναι μεγάλο, αλλά τουλάχιστον την επιτυχία θα τη χρεωθείτε αποκλειστικά εσείς. Η Αφροδίτη σας δίνει μεγάλα αποθέματα κατανόησης και υπομονής αυτή την εβδομάδα, αλλά κανείς δεν λέει πως πρέπει να τα καταναλώσετε όλα στο ίδιο πρόσωπο. Όποιος έχει θέματα με τον εαυτό του και δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει από τη ζωή του μπορεί να μείνει και μόνος του μέχρι να τα λύσει. Εσείς, πάντως, δεν έχετε καμία υποχρέωση και κανέναν λόγο να ξοδέψετε πολύτιμο χρόνο περιμένοντάς τον να κατασταλάξει. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, ο συμβιβασμός είναι η λέξη κλειδί και από αυτόν θα εξαρτηθεί η προώθηση του συμφέροντός σας.

Ιχθύς

Κανείς δεν θα ξόδευε τον χρόνο του μαζί σας, αν κατά βάθος δεν πίστευε ότι μπορείτε να τα βρείτε, Ιχθύες. Επιτέλους, η ηττοπάθειά σας δίνει τη θέση της στον ρεαλισμό και ο Δίας σας βοηθάει να εκτιμήσετε και να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο όσα από τα χαρίσματά σας αγνοούσατε προηγουμένως. Η καλύτερη κίνηση που μπορείτε να κάνετε τώρα στον τομέα των ερωτικών είναι η άμεση επίθεση, χωρίς υπεκφυγές και παιχνίδια. Μαζί με την αυτοπεποίθησή σας, πάντως, τονώνεται και η δημιουργικότητά σας σε όλους τους τομείς, αλλά κυρίως στον επαγγελματικό. Ξέρετε καλά ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο θέμα κόπου αλλά και θέμα έμπνευσης. Τώρα είναι η στιγμή να καταπλήξετε εκείνους που πρέπει με τις ιδέες σας, διεκδικώντας παράλληλα την ανταμοιβή που δικαιούστε. Μικρές εντάσεις προβλέπονται στις φιλικές σας σχέσεις, που όμως θα καταλαγιάσουν σχετικά γρήγορα.

το καθημερινό STARFAX

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ