Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

Starfax: Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter

 

το καθημερινό STARFAX

Κριός

Οι δικαιολογίες τελείωσαν, Κριοί. Τώρα οι επιλογές σας είναι είτε να αφοσιωθείτε ολοκληρωτικά σε μια σχέση που πασχίζει να επιβιώσει, είτε να αποχωρήσετε από αυτήν, αφού πρώτα δώσετε τις εξηγήσεις που χρωστάτε. Τα ημίμετρα δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα, μια και κάθε πλευρά έχει πλέον φτάσει στα όρια της υπομονής της. Η Αφροδίτη σας εξοπλίζει με ευαισθησία αλλά και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσετε χωρίς φόβο τις νέες συναισθηματικές συνθήκες που επιθυμείτε, χωρίς συμβιβασμούς. Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σας σχέσεις που ξεφεύγουν από το πλαίσιο των ερωτικών, τα πράγματα βαίνουν ασυνήθιστα ικανοποιητικά. Κόντρες και διαμάχες που ενδεχομένως πάγωσαν αρκετές από τις φιλίες σας φεύγουν από τη μέση και δίνουν τη θέση τους σε ένα κλίμα ωριμότητας και κατανόησης. Προσοχή, όμως, μην υπερεκτιμάτε τις αντοχές των άλλων, ιδίως αν τυχαίνει να είναι Σκορπιοί.

Ταύρος

Αποφύγετε τα σχέδια και τον λεπτομερή προγραμματισμό αυτές τις μέρες, Ταύροι. Ο Ερμής εισάγει αβεβαιότητα και συναισθηματική ρευστότητα στη ζωή σας, επομένως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κινηθείτε βάσει των συγκυριών και όχι ακολουθώντας μια προκαθορισμένη λογική. Είναι πολλοί εκείνοι που θα ζητήσουν τη βοήθειά σας (σε διάφορους τομείς) τώρα, αλλά είναι λίγοι αυτοί που την αξίζουν πραγματικά. Αρκετά ξοδευτήκατε (κυριολεκτικά και μεταφορικά) σε αχάριστα πρόσωπα. Τώρα οφείλετε να ζυγίσετε προσεκτικά το συμφέρον και το συναίσθημα και να ανταποκριθείτε σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις. Κάτι καινούργιο ξεκινάει στα ερωτικά σας, αλλά η ηττοπάθειά σας απειλεί να γκρεμίσει τα πάντα. Συμπεριφερθείτε με ψυχραιμία σε αυτό το πρώιμο στάδιο και μη βιαστείτε να δώσετε ή να δεχτείτε υποσχέσεις. Αφήστε τα συναισθήματα να καλλιεργηθούν από μόνα τους (αν είναι να καλλιεργηθούν) και τις συνθήκες να ωριμάσουν χωρίς παρεμβάσεις.

Δίδυμος

Κάποιοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά απρόβλεπτοι και δεν είναι δουλειά σας να τους τιθασεύσετε, Δίδυμοι. Είτε θα τους δεχτείτε όπως είναι, είτε θα τους αφήσετε μόνους και θα συνεχίσετε την πορεία σας χωρίς αυτούς. Αυτές τις μέρες μαθαίνετε πότε μια μάχη είναι χαμένη από χέρι και ότι δεν είναι απαραίτητα δειλός όποιος την εγκαταλείπει πριν από το τέλος της. Μόνο εσείς γνωρίζετε τα αποθέματα αντοχής σας, άλλωστε, και βάσει αυτών θα κινηθείτε στο εξής. Μια νέα ευκαιρία αχνοφαίνεται στον ορίζοντα των επαγγελματικών σας, αλλά θα είναι λάθος να περιμένετε από τον εαυτό σας να την αξιοποιήσει απόλυτα και κατευθείαν. Πάρτε τον χρόνο σας για να συνηθίσετε τα νέα δεδομένα και μη βιαστείτε να βάλετε ταμπέλες σε ανθρώπους και καταστάσεις. Προσοχή στους Λέοντες και τους Παρθένους - από σύμμαχοι μπορούν να γίνουν αδυσώπητοι εχθροί.

Καρκίνος

Το παρελθόν σας αποτελεί τεράστιο κομμάτι του εαυτού σας, αλλά αν θέλετε να προχωρήσετε, πρέπει να σταματήσετε να του δίνετε τόσο μεγάλη σημασία. Μια κακή εμπειρία μπορεί να σημαίνει πολλά για σας, αλλά δεν έχει νόημα να την αφήνετε να επηρεάζει κάθε σας μελλοντική κίνηση. Ο Άρης σας δίνει το έναυσμα να απαγκιστρωθείτε από ορισμένα άτομα που διέψευσαν τις προσδοκίες σας και να πειραματιστείτε με νέους ανθρώπους, που δεν θυμίζουν σε τίποτε όσα ζήσατε μέχρι τώρα. Οι εντάσεις στις διαπροσωπικές σας σχέσεις είναι αναπόφευκτες αυτές τις μέρες, αλλά σε μεγάλο βαθμό αποτελούν αφορμή δημιουργικότητας που σας βοηθούν να επανεξετάσετε αξίες και συναισθήματα. Η γνώμη που έχουν οι μικρότεροι σε ηλικία άνθρωποι του κύκλου σας για εσάς παίζει τεράστιο ρόλο τώρα, γι’ αυτό φροντίστε να τηρήσετε τις υποσχέσεις που τους δώσατε. Καιρός να βελτιώσετε λίγο το δημόσιο προφίλ σας, Καρκίνοι.

Λέων

Βρίσκεστε πολύ κοντά στο κλείσιμο μιας συμφωνίας, αλλά θα είναι μοιραίο σφάλμα να επαναπαυθείτε από τώρα, Λέοντες. Εξαντλήστε τη διαπραγματευτική σας ικανότητα, διεκδικώντας μέχρι τέλους το συμφέρον σας, όποιο και αν είναι αυτό. Ή θα κερδίσετε τα πολλά ή τίποτα. Τα ημίμετρα ανήκουν στο παρελθόν. Ένα πρόσωπο του ευρύτερου κύκλου σας προσπαθεί να σας ωθήσει στα άκρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει κακές προθέσεις. Σκεφτείτε ότι συμβάλλει κι αυτό με τον τρόπο του στη δική σας εξέλιξη. Ο καλύτερος τρόπος να επιλύσετε ένα επαγγελματικό πρόβλημα σ’ αυτήν τη φάση, είναι αφαιρώντας τα συναισθήματά σας και εξετάζοντάς το ως ουδέτερο πρόσωπο. Μην αφήνετε την απαισιοδοξία και τη νευρικότητά σας να επισκιάσουν τις ικανότητές σας. Βελτίωση στα ερωτικά σας φέρνει η Αφροδίτη, η οποία εισάγει δυο νέα, πολλά υποσχόμενα πρόσωπα στην ερωτική σας ζωή.

Παρθένος

Η ψυχολογική πίεση που αισθάνεστε από παντού είναι διαχειρίσιμη, αρκεί να πάρετε απόφαση ότι πρέπει να ανοίξετε μερικές άβολες συζητήσεις με πολύ συγκεκριμένα άτομα. Τίποτα δεν πρόκειται να λυθεί μόνο του. Οι μεγάλες αλλαγές απαιτούν μεγάλες υποχωρήσεις, Παρθένοι. Ο Κρόνος σας δίνει κίνητρο και δύναμη να συνεχίσετε ένα επαγγελματικό πρότζεκτ που δεν σας εξιτάρει όσο στην αρχή, με απώτερο σκοπό να το φέρετε εις πέρας άρτιο. Η ασυμφωνία στα ερωτικά (και ιδίως στο πλαίσιο της σχέσης) είναι κάτι που πρέπει να περιμένετε και να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα. Οι ρυθμοί σας δεν μπορούν πάντα να ταιριάζουν με τους ρυθμούς των άλλων, αλλά με λίγη καλή θέληση μπορείτε να ακολουθήσετε από σωστή απόσταση τον βηματισμό εκείνου που σας ενδιαφέρει ή να τον πείσετε εκείνον να ακολουθήσει τον δικό σας. Ευχάριστες οι εξελίξεις στα οικονομικά σας, μην υπερεκτιμάτε τις δυνάμεις σας όμως.

Ζυγός

Οι βιαστικές και αυθόρμητες κινήσεις μπορεί να σας έβγαλαν νικητές πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά αυτήν τη φορά το μόνο που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν είναι μια τρύπα στο νερό. Έχει περάσει ο καιρός που μπορούσατε να τα αφήνετε όλα στην τύχη και να ελπίζετε για το καλύτερο, Ζυγοί. Τώρα, αυτό που σας συμφέρει είναι να σχεδιάσετε με προσοχή τις επόμενες ενέργειές σας (ιδίως σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ερωτικών) και να πάρετε τον εαυτό σας για μια φορά στα σοβαρά. Είναι πολλοί, αυτές τις μέρες, εκείνοι που θα σας προσεγγίσουν ερωτικά, αλλά ίσως πρέπει να τους αντιμετωπίσετε με επιφύλαξη, μέχρι να βεβαιωθείτε για τις πραγματικές τους προθέσεις. Μια ακόμα εφήμερη σχέση δεν είναι κάτι που μπορεί να σας φανεί χρήσιμο σε αυτήν τη φάση. Σε πολύ καλή τροχιά οι σχέσεις σας με τους φίλους - απολαύστε υπεύθυνα τη θετική μεταστροφή του κλίματος.

Σκορπιός

Η υπομονή που δείξατε όλον αυτό τον καιρό απέναντι σε μια προβληματική συναισθηματική κατάσταση επιτέλους αποδίδει καρπούς και σας εξυψώνει στη συνείδηση των δικών σας ανθρώπων. Ο Δίας σας φέρνει σε προνομιακή θέση στο πλαίσιο των ερωτικών σας, δίνοντάς σας τον δυναμισμό αλλά και τις απαραίτητες αφορμές για να διεκδικήσετε ό,τι σας στέρησε ο σύντροφός σας. Ένα περιστατικό (που, παρότι μοιάζει στημένο, στην πραγματικότητα είναι εντελώς τυχαίο) θα σας φέρει ενώπιον μιας δυσάρεστης αλήθειας σχετικά με τα επαγγελματικά σας. Το βόλεμα σας έκανε να ξεχάσετε ότι αφιερώνετε χρόνο και ενέργεια σε κάτι που δεν σας αρέσει, αλλά τώρα, ευτυχώς, αρχίζετε να καταλαβαίνετε πως η θέση σας βρίσκεται κάπου αλλού. Αρχίστε να ψάχνεστε μακριά από τη ζώνη ασφαλείας σας, αλλά μην προβείτε σε μη αναστρέψιμες κινήσεις, προτού σας δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις.

Τοξότης

Η πλανητική συγκυρία ευνοεί τα αισθηματικά σας όσο λίγες φορές στο παρελθόν, χαρίζοντάς σας την ηρεμία και την ξεγνοιασιά που είχατε τόσο ανάγκη. Αυτήν τη φορά, Τοξότες, ο ανταγωνισμός και η διαρκής σύγκρουση δεν αποτελούν παράμετρο που αφορά τη σχέση σας, καθώς η αμοιβαιότητα και η κατανόηση γιατρεύουν κάθε προβληματική πτυχή τέτοιου είδους που σας βασάνισε στο παρελθόν. Όπως και να ‘χει, όμως, δεν είναι συνετό να εφησυχάσετε, όσο καλή κι αν είναι η πορεία των ερωτικών σας. Η Αφροδίτη, άλλωστε, σας δίνει κίνητρο να κυνηγήσετε το κάτι παραπάνω, ανεξάρτητα από το τι έχετε ήδη πετύχει. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά σας, τα πάντα αυτή την εβδομάδα έχουν να κάνουν με την αυτοπεποίθησή σας αλλά και την πυγμή που θα δείξετε κατά τη διεκδίκηση αυτού που επιθυμείτε. Σημασία δεν έχει τι λέτε, αλλά πώς θα το πείτε.

Αιγόκερως

Οι σχέσεις, Αιγόκεροι, είναι αμφίδρομες, και θα ‘πρεπε μέχρι τώρα να το έχετε καταλάβει. Δεν είναι δυνατόν να τα περιμένετε όλα από τους άλλους, από τη στιγμή που κι εσείς έχετε τόσα να τους δώσετε (και πολλούς λόγους αλλά και αφορμές για να το κάνετε). Ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο αισθάνεται παραμελημένο και ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή να του αποδείξετε πόσο μετράει για σας. Σημασία δεν έχουν τόσο τα θεαματικά αποτελέσματα αλλά οι προθέσεις όπως αποτυπώνονται μέσα από τις πράξεις. Σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας οι παρεξηγήσεις θα αποτελέσουν σύνηθες φαινόμενο αυτή την εβδομάδα, αλλά δεν πρέπει να τους δώσετε περισσότερη σημασία απ’ όση αξίζουν. Γενικά, φροντίστε να μην πιάνεστε από κουβέντες που λέγονται χωρίς να έχει προηγηθεί ιδιαίτερη σκέψη. Δεν χρειάζεται να παίρνετε τα πάντα στα σοβαρά.

Υδροχόος

Δεν είστε υποχρεωμένοι να ανέχεστε τις ιδιορρυθμίες του καθενός, Υδροχόοι, είτε πρόκειται για συνεργάτη σας, είτε για σύντροφο. Αυτό το κάνατε στο παρελθόν, αλλά πλέον το έχετε ξεπεράσει. Αυτή την εβδομάδα σας δίνεται η δυνατότητα να θέσετε προσωπικούς όρους και κανόνες σε κάθε έκφανση της ζωής σας, καθιστώντας σαφές ότι η υπομονή σας έχει πλέον εξαντληθεί. Σχετικά με τα ερωτικά σας, καλό θα είναι να αποφύγετε το κυνήγι καταστάσεων που απ’ έξω φαίνονται φανταχτερές και επιτυχημένες, γιατί συνήθως αυτές είναι που αποδεικνύονται κενές περιεχομένου. Διεκδικήστε αυτό που σας αρέσει, χωρίς όμως να παίξετε το παιχνίδι εκείνων που θέλουν να σας πλασάρουν τα δικά τους δεδομένα ως ιδανικά. Προσοχή στις κρούσεις που γίνονται από Παρθένους, ό,τι χαρακτήρα κι αν προσλαμβάνουν (επαγγελματικό ή ερωτικό). Μην αφήσετε την πειθώ τους να σας ψαρώσει.

Ιχθύς

Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε τη ζωή σας όπως ακριβώς θέλετε, επιστρατεύστε τουλάχιστον τη δημιουργικότητά σας για να επιφέρετε ορισμένες από τις αλλαγές που επιθυμείτε. Δεν μπορείτε να επιρρίπτετε διαρκώς στους άλλους την ευθύνη για την κατάστασή σας, Ιχθύες, πόσο μάλλον τώρα που ο Δίας σας δίνει κάθε απαραίτητο μέσο για να αναδιαμορφώσετε σημαντικούς τομείς της καθημερινότητάς σας. Όσον αφορά τα αισθηματικά, ο δυναμισμός σας αποτελεί την ισχυρότερη κινητήριο δύναμη, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο να τον χρησιμοποιείτε στο έπακρο. Καλώς ή κακώς, υπάρχουν και άτομα που χρήζουν λεπτότερης μεταχείρισης και το αυστηρό σας προφίλ μόνο να τα απωθεί καταφέρνει. Το χιούμορ θα παίξει κομβικό ρόλο τις επόμενες μέρες, καθώς θα σας βοηθήσει να απομυθοποιήσετε μια σχέση που σας αγχώνει και έχει την τάση να σας παίρνει περισσότερα απ’ όσα σας δίνει.

το καθημερινό STARFAX

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ