Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
0

 

+ το καθημερινό STARFAX  

 

 

Κριός

Αυτή την εβδομάδα οι εξελίξεις δοκιμάζουν την υπομονή και τις αντοχές σας σε όλα τα επίπεδα. Φαίνεται πως όλος ο αναποφάσιστος κόσμος αποφάσισε να πέσει πάνω σας και, δυστυχώς, εσείς δεν μπορείτε να τον αποφύγετε. Μπορείτε, όμως, να του εξηγηθείτε με ειλικρίνεια και αυστηρότητα. Όποιος δεν ξέρει τι θέλει, έχει δικαίωμα να κάνει μια προσπάθεια να σας προσεγγίσει, αλλά μέχρι εκεί. Δεν χάνετε περισσότερο χρόνο με άτομα που έχουν άπειρο – οι δουλειές τρέχουν και οι στόχοι σας αυξάνονται. Η νοσταλγική τάση της Αφροδίτης σας φέρνει σε στενή επαφή με το παρελθόν και θα σας δώσει πολλούς λόγους να μείνετε σ’ αυτό. Δεν πρέπει, όμως, να ενδώσετε. Ό,τι έγινε έγινε, από ‘δω και πέρα στο παρελθόν ας μείνουν μόνο οι αναμνήσεις. Τριβές στο εργασιακό τοπίο, για την εξαφάνιση των οποίων χρειάζεται να δείξετε λιγότερο εκνευρισμό και πολύ μεγαλύτερη απάθεια.

 

Ταύρος

Αυτές τις μέρες το παρελθόν ενός ανθρώπου, που εσείς επιλέξατε, θα σας κυνηγήσει αδιάκοπα, σαν να του ‘χετε φταίξει σε κάτι. Πόσες φορές έχουμε πει, Ταύροι, να προσέχετε πού μπλέκετε; Δεν σας λέω να κάνετε ολόκληρη έρευνα, αλλά ένα-δυο πραγματάκια θα μπορούσατε να τα είχατε πληροφορηθεί πριν δεσμευτείτε. Ευτυχώς, ο Δίας σας προστατεύει από τις αμαρτίες των άλλων και σας δίνει μια διέξοδο, που όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Από την άλλη πλευρά, τα επαγγελματικά σας βρίσκονται σε καλή φάση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσαν να βελτιωθούν κι άλλο. Μην επαναπαύεστε στο επίπεδο που κάποιοι θέλουν να παραμείνετε - δώστε τροφή στις ανησυχίες σας. Ευκαιρία να κλείσετε έναν ανοιχτό λογαριασμό (ειδικά κατά το Σαββατοκύριακο), καθώς η αποφασιστικότητά σας βρίσκεται στο peak της. Με επιφύλαξη αντιμετωπίστε τις συμβουλές των Ζυγών και των Αιγόκερων.

 

Δίδυμος

Δίδυμοι, τουλάχιστον γι’ αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να κάνετε κάτι με την κυκλοθυμία σας! Ξέρω ότι δεν ελέγχετε τα συναισθηματικά σας ups and downs, αλλά η ερωτική προοπτική που σας χαρίζει απλόχερα η Αφροδίτη αυτές τις μέρες απαιτεί αυτοθυσία. Αφήστε να περάσει λίγος καιρός και το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει μπορεί να το μάθει αργότερα, όταν πια θα το έχετε αιχμαλωτίσει. Η δημιουργικότητά σας αυξάνεται κατακόρυφα αυτή την εβδομάδα, ενώ η ροπή σας προς συγκεκριμένες καλλιτεχνικές κατευθύνσεις

γίνεται κάτι παραπάνω από προφανής. Μην αρνείστε στον εαυτό σας τη διασκέδαση, όπως και όταν την έχει ανάγκη. Δυο-τρεις κουβέντες επί της ουσίας θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο στις φιλικές σας σχέσεις, που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί τελευταία. Αν χρειαστεί, γίνετε σκληροί, αλλά όχι άδικοι.

 

Καρκίνος

Μη σπαταλάτε άλλο χρόνο σκεπτόμενοι τις χαμένες ευκαιρίες, Καρκίνοι. Ό,τι χάθηκε χάθηκε, τώρα είναι καιρός να αναλάβετε δράση για να εκμεταλλευτείτε τα παρόντα δεδομένα σας όσο πιο έξυπνα γίνεται. Ο Κρόνος δένει όλα εκείνα τα σκυλιά που σας βλέπουν ανταγωνιστικά (ξέρετε ποια εννοώ) και ο δρόμος ανοίγει –δεν ξέρουμε για πόσο– για να τον βαδίσετε απρόσκοπτα. Οι σχέσεις σας με τους Ζυγούς βελτιώνονται θεαματικά, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας πιο κοντινής επαφής, που ξεπερνά το τυπικό επίπεδο. Έχετε, άραγε, την ωριμότητα να παραβλέψετε το λερωμένο ποινικό τους μητρώο και να τους δώσετε μια ευκαιρία ακόμα; Ένας φίλος αρχίζει να σας βλέπει με άλλα μάτια και τα νέα του συναισθήματα ίσως σας προκαλέσουν καινούργια προβλήματα. Χειριστείτε την κατάσταση με ευγένεια και λεπτότητα,

όποιο κι αν είναι το τελικό σας πόρισμα.

Λέων

Αυτή την εβδομάδα πιάνετε τον εαυτό σας να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο εξίσου ελκυστικές επιλογές. Προς τα πού άραγε πρέπει να στραφείτε; Η Αφροδίτη σας ωθεί να αφουγκραστείτε τα μηνύματα του ενστίκτου σας, το οποίο σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή σίγουρα έχει κάτι σημαντικό να σας πει. Αποφύγετε την επιρροή των Ζυγών και των Τοξοτών αυτές τις μέρες - το πιθανότερο είναι να σας οδηγήσουν προς την κατεύθυνση εκείνη που θα σας γεννήσει μελλοντικά τις μεγαλύτερες τύψεις. Ένα περιστατικό που θα λάβει χώρα στον εργασιακό τομέα θα δημιουργήσει προοπτικές έρωτα κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Δεν παίζουμε με την επαγγελματική μας ακεραιότητα, αλλά, από την άλλη, δεν αγνοούμε συναισθήματα που παρουσιάζονται μία στο τόσο. Φερθείτε έξυπνα.

 

Παρθένος

Είναι πολύ αργά τώρα να στρέψετε το βλέμμα από την άλλη μεριά, Παρθένοι. Το κακό έγινε και πρέπει να το διαχειριστείτε με υπευθυνότητα. Όπως σε όλες τις ερωτικές ιστορίες, έτσι και σ’ αυτή, το ένα μέρος πληγώθηκε περισσότερο απ’ το άλλο. Μη γυρίσετε την πλάτη σ’ αυτόν που σας χρειάζεται - ο Κρόνος, άλλωστε, σας δίνει τη δυνατότητα να αντεπεξέλθετε σε πολλούς ρόλους αυτή την εβδομάδα. Μια νέα πρόκληση αναδύεται στον τομέα των επαγγελματικών, αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά πως πρέπει και να την αναλάβετε. Πολύτιμα δεν είναι μόνο τα «ναι» που λέτε αλλά και τα «όχι». Ένας φίλος σας γυρνάει άθελά του στα παλιά κι ένα πλήθος αναμνήσεων θα σας φορτίσει συναισθηματικά, χωρίς να το περιμένετε. Δώστε προσοχή στους αριθμούς και στα απλά μαθηματικά που θα παρουσιαστούν μπροστά σας.

 

Ζυγός

Ζυγοί, αρκετά με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις! Ναι, η γη δεν θα σταματήσει να γυρίζει απλώς επειδή εσείς το αποφασίσατε, αλλά δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως με λίγη καλή διάθεση μπορείτε ν’ αποφορτίσετε την εδώ και καιρό τεταμένη κατάσταση. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να δείτε την πιο ανάλαφρη πλευρά των πραγμάτων, που συχνά αγνοείτε, και να της αποδώσετε την αξία που της πρέπει. Στον τομέα των ερωτικών θα χρειαστεί αυτές τις μέρες να παίξετε με τους όρους που σας θέτει η άλλη πλευρά, αλλά, πιστέψτε με, θα σας αρέσει. Μερικές φορές είναι απολαυστικό να απαλλασσόμαστε από την προσωπική μας ευθύνη και να στηριζόμαστε στην πρωτοβουλία και τον σχεδιασμό των άλλων. Ο χρόνος κυλάει αμείλικτος και οι αποφάσεις που αποφεύγετε εδώ και καιρό σχετικά με τα επαγγελματικά πρέπει να ληφθούν αυτές τις μέρες.

 

Σκορπιός

Θυμάστε πώς ήταν όταν ένα συγκεκριμένο άτομο σας είχε μονίμως στο σκοτάδι της αναμονής; Φυσικά και θυμάστε, μόνο βιβλίο δεν γράψατε γι’ αυτή την εμπειρία σας. Αφού ξέρετε, λοιπόν, πόσο βάναυσο και ψυχοφθόρο είναι κάτι τέτοιο, γιατί το κάνετε στους άλλους; Μην υποτιμάτε τη χημεία που αναπτύσσεται αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στους Λέοντες κι εσάς, Σκορπιοί, γιατί τέτοιες ευκαιρίες σπανίζουν. Εκμεταλλευτείτε όποια ερωτική προοπτική ανοίγεται μπροστά σας και ξεκαθαρίστε τη στάση σας απέναντι σ’ εκείνους που κρέμονται απ’ τα χείλη σας. Ακόμη κι αν δεν είστε σίγουροι για τα συναισθήματά σας, μοιραστείτε την αβεβαιότητά σας και δείξτε στους ενδιαφερόμενους σε τι φάση βρίσκεστε. Δοκιμάστε να περάσετε λίγο παραπάνω χρόνο μ’ ένα πρόσωπο από τα παλιά. Προσοχή σ’ αυτούς που σας προσεγγίζουν υπογείως.

 

Τοξότης

Οι επιθυμίες και οι ορέξεις σας αυτή την εβδομάδα σας βγάζουν απ’ τον δρόμο που κάποιοι ήθελαν αναγκαστικά να παραμείνετε. Η σταθερότητα είναι άγνωστη λέξη για σας τώρα. Κάτι η επίδραση του Άρη, κάτι το γενικότερο κλίμα, ψάχνετε διαρκώς για κάτι άγνωστο και τίποτα δεν μπορεί να σας κρατήσει πίσω. Καλύτερα να μην προβείτε σε δεσμευτικές δηλώσεις ή πράξεις και αν ήδη βρίσκεστε σε σχέση, σκεφτείτε διπλά κατά πόσο μπορείτε ν’ αντεπεξέλθετε. Λύστε τώρα ό,τι σας φαίνεται αταίριαστο και προβληματικό, για να μη βρεθείτε αργότερα στη θέση του απολογούμενου. Οι Ταύροι έχουν πολλά να σας πουν αυτές τις μέρες και καλά θα κάνετε να μην τους αποφύγετε όταν τους συναντήσετε στον δρόμο σας. Οι απαντήσεις που περιμένατε από μια πλευρά θα έρθουν από εντελώς διαφορετική κατεύθυνση τελικά, γι’ αυτό δεν υπάρχει λόγος να πιέζετε καταστάσεις. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

 

Αιγόκερως

Η εβδομάδα ενισχύει τις βεντέτες, και ειδικά εκείνες που δεν έχουν εκτονωθεί ακόμα. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι σε πολλά μέτωπα και κατά βάθος το γνωρίζετε καλά. Μην παριστάνετε τους έκπληκτους, λοιπόν, δεν πείθετε κανέναν! Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε τώρα είναι να οπλιστείτε (πού καιρός για διαπραγματεύσεις σ’ αυτήν τη φάση) και να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας με τον αντικειμενικότερο δυνατό τρόπο. Η Σελήνη σας κάνει λίγο κυκλοθυμικούς στα ερωτικά σας, με αποτέλεσμα τα πράγματα να μην μπορούν να σταθεροποιηθούν.

Ίσως η στάση σας να είναι και ένας τρόπος άμυνας, γιατί στην πραγματικότητα δεν ξέρετε τι είναι αυτό που θέλετε και η υπομονή αυτού που βρίσκεται απέναντί σας εξαντλείται. Όπως και να ‘χει, η Αφροδίτη σας δίνει λίγο χρόνο για να κατασταλάξετε (και όχι για να ξεκινήσετε νέες ιστορίες πριν ξεμπερδέψετε με τις παλιές).

 

Υδροχόος

Βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός νέου ξεκινήματος, Υδροχόοι, και αυτές οι μέρες είναι οι κατάλληλες για να θέσετε τις βάσεις πάνω στις οποίες θα χτίσετε. Ο Δίας σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση και σας εξασφαλίζει το ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεστε για να επενδύσετε στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η τάση σας να γυρνάτε και να χαζεύετε τα περασμένα είναι γνωστή, αλλά αυτήν τη φορά δεν πρέπει να σας επηρεάσει. Μια διένεξη με κάποιο κοντινό πρόσωπο θα σας οδηγήσει σε μερικά διαφωτιστικά συμπεράσματα. Μήπως, τελικά, κάποιοι δεσμοί είναι καλύτερα να κόβονται όταν παρακμάσουν, αντί να διατηρούνται με το ζόρι; Εμπιστευτείτε την κρίση των ουδέτερων προσώπων της ζωής σας. Συχνά, αυτοί που μας νοιάζονται χωρίς να μας ζουν καθημερινά, είναι και οι πιο αντικειμενικοί κριτές των καταστάσεων.

 

Ιχθύς

Μερικά πράγματα δεν είναι όσο τυχαία θέλουμε να πιστεύουμε. Όταν, μάλιστα, οι συμπτώσεις είναι υπερβολικά πολλές, τότε μάλλον τρέχει κάτι ύποπτο που χρήζει διερεύνησης. Δεν έχετε λόγο να εμπιστεύεστε άτομα, απλώς επειδή σας παρακαλούν να το κάνετε. Τόσες φορές, άλλωστε, την έχετε πατήσει στο παρελθόν, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι άλλαξε; Περάστε απ’ τις απαραίτητες δοκιμασίες τα νέα πρόσωπα της ζωής σας και μην αισθάνεστε τύψεις γι’ αυτό. Ο Ερμής φέρνει στο προσκήνιο μια ερωτική κατάσταση που θεωρούσατε λήξασα, αποδεικνύοντάς σας πως η επιμονή, ακόμα κι όταν είναι μονόπλευρη, ασκεί τεράστια δύναμη. Αν τα αισθήματά σας δεν έχουν αλλάξει, διαχειριστείτε με λεπτότητα το θέμα, γιατί μάλλον έχετε να κάνετε με τρελό (όχι ότι σας χαλάει, βέβαια, αλλά λέμε). Οι ταραγμένες οικογενειακές σχέσεις εξομαλύνονται και η συμπεριφορά που σας προκαλούσε εκνευρισμό αλλάζει άρδην.

+ το καθημερινό STARFAX  

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ