Η ιδέα πίσω από το Τhe Bohemians at ReMap, ήταν απλή: Τέσσερις εικαστικοί που μένουν στην περιοχή του Κεραμεικού-Μεταξουργείου κλήθηκαν από τη γκαλερί Breeder να ανοίξουν τα σπίτια/ στούντιο τους στις 8 και 14  Σεπτεμβρίου για το κοινό του ReMap.  Η ιδέα αποδείχτηκε ευφυής και εξαιρετικά επιτυχημένη- ο κόσμος μπαινόβγαινε για ώρα από στούντιο σε στούντιο.

 

Γιώργος Λαζόγκας

 

 

Την ώρα που έφτασα στο χώρο βρισκόταν μόνο η σύζυγός του κι άλλη μια κυρία. Έμαθα ότι ο Γιώργος Λαζόγκας ήρθε εδώ πολύ πριν η γειτονιά γίνει της μόδας- το 1999 δηλαδή. Ο χώρος ήταν μεγάλος και άδειος με έργα τους τοίχους- σε μια εσοχή του τοίχου καμβάδες ήταν βαλμένοι ο ένας πάνω στον άλλον στη σειρά. Κατασκόπευσα λίγο τον πάνω όροφο- έχει μια φανταστική ξύλινη βιβλιοθήκη."Πρέπει να έχουν περάσει 100 άτομα ήδη από δω" μου είπε η σύζυγος του λίγο πριν φύγω.

 

 

Mιχάλης Κατζουράκης

 

 

 

 Εδώ για κάποιο λόγο υπήρχε πολύς κόσμος, και πολλά έργα, από εγκαταστάσεις μέχρι μια σειρά καμβάδες σε έναν εξαιρετικά ψηλοτάβανο χώρο.

 

 

Γιώργος Ξένος

 

 

 

Την ώρα που έφτασα η πόρτα ήταν κλειδωμένη- απέξω περίμεναν άλλα τρία άτομα- ένα ζευγάρι κι ένας κύριος. Ντρεπόντουσαν να χτυπήσουν το κουδούνι κι έτσι ανέλαβα εγώ. Την πόρτα άνοιξε ο Γιώργος Ξένος, που μας προϋπάντησε σχεδόν σαν να είχαμε πάει καλεσμένοι σπίτι του. Λίγο πιο πίσω ήταν και η οικογένεια του που μας προσέφερε νερό και κρασί. Στον κάτω όροφο είχε γλυπτά στον δεύτερο διάφορα έργα. Πήραμε θάρρος κι αρχίσαμε να τον ρωτάμε ερωτήσεις . Μας είπε ότι μένει στην περιοχή από το 1990.

 

 

*Κανονικά  ο περίπατος περιλάμβανε και το  στούντιο της Κατερίνας Κανά,το οποίο όμως πρόλαβαν μόνο οι τυχεροί που πήγαν στις 8/9 εγω πήγα στις 14/9 που δυστυχώς δεν τα κατάφερε να το ανοίξει.