Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις!

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις! Facebook Twitter
Μια πολύ καλή ιδέα φύτευσης είναι οι σπόροι. Μπορεί να μην σας αποδίδει από την αρχή σε ομορφιά, όμως η στιγμή που θα δείτε την πρώτη πρασινάδα να ξεπετάγεται από το χώμα δεν συγκρίνεται με τίποτα…
0

ADVERTORIAL

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις! Facebook Twitter
Για να φυτέψετε λαχανικά θα πρέπει να επιλέξετε το ειδικό φυτόχωμα Fioriplus που είναι κατάλληλο για την παραγωγή λαχανικών σε κήπο και σε γλάστρα

Αν θέλετε πραγματικά να απολαύσετε την Άνοιξη και να νιώσετε τη χαρά που δίνει αυτή η εποχή μέσα από τα μηνύματα της φύσης, ασχοληθείτε με τον κήπο ή με τις γλάστρες της βεράντας σας. Αφιερώστε χρόνο, ενέργεια και κυρίως δώστε αγάπη και θα πάρετε πίσω όμορφα μπουμπούκια, ανθισμένα κλαδάκια αλλά και συναισθήματα χαράς και περηφάνιας για όσα καταφέρατε. Στα Praktiker μπορείτε να βρείτε όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τις κηπουρικές εργασίες, ενώ ο νέος Κατάλογος Κήπου διαθέτει 100 σελίδες με ιδέες και προτάσεις για ένα ανοιξιάτικο τοπίο στο σπίτι σας.

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία με φυτά, πρέπει να σκεφτείτε το πρώτο και βασικό βήμα που είναι το χώμα. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη ζωή και την υγεία των φυτών σας, αφού τους προσφέρει στήριξη και είναι η αποθήκη νερού και θρεπτικών στοιχείων για ό,τι φυτέψετε. Για να είστε σίγουροι, πρέπει πάντα να διαλέγετε επώνυμο χώμα, σε εργοστασιακή συσκευασία όπου αναγράφονται τα περιεχόμενα. Με βάση αυτά θα βεβαιωθείτε αν είναι κατάλληλο για τα φυτά που θέλετε να φυτέψετε.

Για παράδειγμα αν σκοπεύετε να φυτέψετε λαχανικά θα πρέπει να επιλέξετε το ειδικό φυτόχωμα Fioriplus που είναι κατάλληλο για την παραγωγή λαχανικών σε κήπο και σε γλάστρα. Αυτό το προϊόν μπορεί να εξασφαλίσει καλή ανάπτυξη των φυτών με πολύ μεγάλη καρποφορία ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνετε οικονομία νερού και λιπασμάτων.

Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις! Facebook Twitter
Για λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά διαλέξτε SUPERMAX ή BUDGET – FIORIPLUS, κατάλληλο για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μεταφυτεύσεις της γλάστρας και του κήπου σε εποχιακά φυτά, θάμνους και καλλωπιστικά δέντρα.Περιέχει:

  • Ζεόλιθο, ένα φυσικό ορυκτό που εξασφαλίζει πολύ καλό αερισμό άρα καθόλου αρρώστιες, συγκρατεί νερό μειώνοντας τις απώλειες θρεπτικών στοιχείων, αυξάνει την παραγωγή και βελτιώνει την ποιότητα των καρπών.
  • Μαύρη τύρφη, με την οργανική ουσία που διαθέτει ενεργοποιεί τους μικροοργανισμούς ώστε να έχουμε εύρωστη ανάπτυξη των φυτών μας.
  • Φυσικό προϊόν από κοκοφοίνικα, που δεν επιτρέπει τη συμπύκνωση του χώματος. Ακόμη κι αν γίνει υπερβολικό πότισμα εξασφαλίζει την πολύ καλή αποστράγγιση του υποστρώματος.

Αν πάλι σκοπεύετε να φυτέψετε λουλούδια και καλλωπιστικά φυτά διαλέξτε SUPERMAX ή BUDGET – FIORIPLUS. Χάρη στις ειδικές προσμίξεις είναι κατάλληλο για φυτά εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις μεταφυτεύσεις της γλάστρας και του κήπου σε εποχιακά φυτά, θάμνους και καλλωπιστικά δέντρα. Αυτό που κάνει το χώμα αυτό ιδανικό είναι η άριστη πρόσμιξη τύρφης – κοκοφοίνικα – λιπασμάτων και ανθρακικού ασβεστίου που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής, έντονη ανθοφορία και χάρη στον κοκοφοίνικα, πολύ καλή αποστράγγιση για τα φυτά σας!

Μια πολύ καλή ιδέα φύτευσης είναι οι σπόροι. Μπορεί να μην σας αποδίδει από την αρχή σε ομορφιά, όμως η στιγμή που θα δείτε την πρώτη πρασινάδα να ξεπετάγεται από το χώμα δεν συγκρίνεται με τίποτα…

Στα Praktiker μπορείτε να βρείτε δεκάδες φακελάκια με σπόρους λουλουδιών και λαχανικών. Πάνω στο κάθε φακελάκι θα δείτε το όνομα του φυτού, την εποχή σποράς, την εποχή μεταφύτευσης και την εποχή συγκομιδής. Οι περισσότερες πληροφορίες έρχονται μαζί με το φυτό και καλό είναι να τις ακολουθήσετε πιστά. Οι συνηθισμένες συσκευασίες είναι φακελάκια των 30γρ που σημαίνει ότι μπορείτε να φυτέψετε επιφάνεια 1,5 τ.μ. Η διαδικασία είναι σχετικά εύκολη, αφού αρκεί ένα κοσκίνισμα του χώματος, λίγο πότισμα και μια καλή τοποθέτηση για να έχουν ίση απόσταση ανάμεσά τους οι σπόροι. 

Να θυμάστε πως το πιο βασικό στις εργασίες του κήπου είναι να μη βιάζεστε, να έχετε υπομονή και πραγματική αγάπη γι’ αυτό που κάνετε. Αν δώσετε στα φυτά σας φροντίδα, τότε εκείνα θα σας ευχαριστήσουν με το άρωμα και τα χρώματά τους. Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι παλαιοί: “ό,τι σπείρεις θα θερίσεις…”

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ